Oldalsáv

Távlatos tervekkel az új szezon előtt

2015. július 22.
Alaposan átalakított keret, új edző és merész, nagyra törő tervek – javában tart a felkészülés a következő szezonra a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapatának háza táján. A csapat vezetése az együttes előtt álló kihívásokról tartott tájékoztatót, amelyen kiderült, idén újra nagyot kíván lépni az együttes – és minden feltétel adott ehhez!

Évadnyitó tájékoztatón ismertette az új szezonnal kapcsolatos terveket a Dunaferr DF Renalpin FC felnőtt futsal csapata; az eseményen az együttes vezetése mellett részt vett a szakmai munkát irányító Fehér Zsolt vezetőedző, és természetesen bemutatkoztak az új idényre igazolt játékosok is.
A csapat támogatói minden feltételt biztosítanak a jó szerepléshez, így kiváló esély kínálkozik a továbblépésre, emelte ki Budavári Árpád, az együttes stratégiai vezetője:
– A dunaújvárosi futsal töretlen fejlesztése volt a célunk a kezdetekkor is – és ez a távlati terv változatlan: minden évben erősíteni szeretnénk. Sikeres évet ünnepelhettünk a tavalyi szezon végén, és örömmel mondhatom, hogy okkal bízunk a hasonló folytatásban. Régi vágyunk teljesült azzal, hogy Fehér Zsolt irányíthatja a csapatot, aki korábban az NB II-es rájátszásában segített minket. Úgy érzem, vele sikerülhet olyan szakmai koncepciót megvalósítani, amely eredményre, továbblépéshez, töretlen fejlődéshez vezet. A koncepció fő pillére az, hogy kialakuljon egy olyan csapat, amelynek gerincét fiatal tehetségek adják – olyan játékosok, amelyek háromnégy éves távlatban ütőképes, eredményorientált gárdát kovácsolnak. Támogatóinknak hála hosszabb távra tudunk tervezni – és ez nyugodt, biztos szakmai munkát, fejlődést eredményezhet.

A vezetés és az új igazolások! A vezetés és az új igazolások!

A csapatvezető szerint az új keret kialakításánál is a vezetőedzővel egyeztettek – így lett a dunaújvárosi gárda tagja az Aramisból Horváth Norbert és Szabolcs, Hosszú Ádám és Klacsák Bence, míg Győrből Bognár Bálint, Piliscsabáról Hajnal Róbert, Veszprémből pedig  Reveland Zoltán került a keretbe. Revaland ráadásul nemcsak játékosként, hanem kapusedzőként is közreműködik a csapat fejlődésében. Budavári Árpád szerint szintén örömteli, hogy az eddigi játékoskeret gerince, a "dunaújvárosi mag" megmarad – a szurkolói kapcsolatok okán is fontos, hogy a drukkerek sajátjuknak tartsák a csapatot. A stratégiai vezető merész tervekről és dobogós célokról is szólt az évadnyitón:
– Egy gárda teljesítményét mindig az eredmények minősítik, és már a megalakulásról azt céloztuk, hogy minden évben magasabbra törjünk. Most sincs másként: újra a felsőház elérését célozzuk, ám a távlati terv egyértelműen a dobogós pozíciót, annak is a lehető legmagasabb fokát szeretnénk megcélozni! 
Hasonló húrokat pendített a tájékoztatón az együttes operatív vezetője, Zemankó Zoltán is:
– Egyértelmű szándékunk volt a sportág népszerűsítése a városban és a térségben, s úgy érzem, néhány év alatt sikerült is markáns szereplővé válni a futsal térképén. Nagy öröm számunkra, hogy a felnőttek mellett az utánpótlás korosztályok terén is erősíthettünk, ráadásul a közönség szeretetét, a drukkerek elismerését is kivívtuk – úgy érzem, minőségi élményt tudunk biztosítani meccseinken, ráadásul az is eldőlt, hogy közönségünk az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan továbbra is ingyenesen látogathatja élvonalbeli találkozóinkat. Hiszünk abban, hogy az elvégzett munka eredményt hoz – és hiszünk abban is, hogy a csapat játéka a következő szezonban is sokakat a lelátóra csal! Mindig nem lehet, nem is fogunk győzni – de mindig teljes erőbedobással küzdünk, és mindig mindent megteszünk a sikerért!

Izzasztó alapozás - persze nem csak a kánikula miatt Izzasztó alapozás - persze nem csak a kánikula miatt

A szép szavak után szó esett a lebonyolításról is: ezek szerint az NB I. nyitó fordulóját  augusztus 31-én rendezik. A részletes sorsolásig azonban várni kell a napra pontos menetrendre, így az is csak később derül ki, csapatunk itthon vagy idegenben kezdi-e a bajnoki pontvadászatot. Az viszont már most biztos, hogy a Dunaferr DF Renalpin FC felnőtt csapata a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, míg az utánpótlás a Campus Arénában, vagyis a Dunaújvárosi Főiskola sportcsarnokában vívja hazai találkozóit.
Végül, de nem utolsósorban Fehér Zsolt, a gárda szakmai vezetője vázolta az évaddal kapcsolatos elvárásait:
– Hat esztendeje dolgozom vezetőedzőként a hazai élvonalban, és eddig minden évben elhódítottam valamilyen trófeát az aktuális alakulatommal – nagyon szeretném, ha ez a szép sorozat nem éppen Dunaújvárosban szakadna meg. Ez a csapat már akkor megmutatta oroszlánkörmeit, amikor tavalyelőtt közreműködtem a feljutás kivívásában – az NB II-es rájátszás levezénylését is örömmel vállaltam, úgy éreztem, itt valóban hosszú távon, több évre előre gondolkozva lehet dolgozni, tervezni. A tavalyi év teljesítménye is imponáló volt, és bízom abban, hogy a 2015-ös ötödik hely után egy-két fokot sikerül újra előrébb lépnünk. Az előttünk álló hetek, hónapok megfeszített munkája megalapozhatja a fejlődést – a vezetés, valamint a játékosok eltökéltségét látva biztos vagyok benne, hogy sikeres szezon vár a dunaújvárosi futsal képviselőire és drukkereire!

Tökéletes végszó – legyen így, hajrá Dunaújváros!

(Fotó: Dunaferr DF Renalpin - facebook)

Öcaline
Castellum.DO

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB