Oldalsáv

"MI A BÉKÉT AKARJUK!"

2015. november 22.
A DUNAFERR DF RENALPIN FC - GÖCSEJ SK mérkőzés 6:2-es hazai győzelmet hozott a Dunaújváros Sportcsarnokban 2015.11.16–án hétfőn este. A találkozó kezdete azonban más volt, mint rendesen, a mérkőzést rövid néma demonstráció előzte meg. Az erőszak elítélését ezen az estén a mezünkkel is kifejeztük. Támogatóink egyetértésével a béke jelképét viselték a játékosok.

Az "akcióról" Budavári Árpád a klub stratégiai vezetője nyilatkozott. 

bt: Ma egy nagyon elegáns feladatot vállaltatok magatokra és egy furcsa mezt tartasz a kezedben.

BÁ: A béke jele van ezen a mezen. Azt gondolom, hogy nekünk elsősorban focizni kell. Ez olykor egy nagyon látványos, de nagyon harcos dolog is tud lenni. Mindenképen csak akkor van értelme, ha a bennünket körülvevő világ is rendben van. Nincsen sok eszközünk arra, hogy üzenjünk: szeretnénk is, hogy így maradjon! Ez az akció mindenképen arra szolgált. Felhívásként erre a meccsre - ezt gondoltuk. Hosszútávon nem nagyon kívánunk mi mással foglalkozni, mint a sporttal, de mi vezetők és a csapat azt gondoltuk, ezen a mérkőzésen kihasználjuk, hogy szépszámú néző előtt üzenhetünk, hogy mi a Békét akarjuk! A Béke mellett vagyunk, szeretjük a feladatunkat és azt szeretnénk sportosan, de békésen csinálni. amíg csak lehet.

bt: Ennek a meznek a története itt záródik le?

BÁ: Még pontosan nem találtuk ki, hogy miként, de mindenképen jótékony célra szeretnénk fordítani, hiszen ez a mez most egy alkalommal volt a srácokon, a győzelem izzadtsága tapad hozzá, tehát még ez is növeli az értékét. Egy egyre népszerűbb sportág, egy egyre népszerűbb csapat viselte magán a mai este. Azt gondoljuk, hogy lesz ennek olyan helye, ahol tovább fog élni. A béke üzenetét hordozza magával és mi nyugodt szívvel adhatjuk oda annak, aki viselni fogja majd!

"Mi a békét akarjuk!"

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB