Oldalsáv

Viselhető vereség

2016. január 12.
Ezen az este a vendégek domináltak - a mieink becsülettel küzdöttek. Emlékezetes este marad a Dunaferr DF RENALPIN FC – MVSC Berettyóújfalu 1:2-re végződő bajnoki futsal mérkőzés. Ez volt a 13. forduló, de nem a számisztika győzött le bennünket.

Tartalékosan kezdett a csapatunk. Fehér Zsolt vezetőedző már csütörtök este borúlátó volt Horváth Norbert sérülését illetően. Igaza volt: az Ikrek, Szabi és Norbi életük talán egyik legnehezebb meccsét nézhették sérülten a lelátóról.

Az első perctől látszott, hogy a vendégek komoly tervekkel érkeztek, azonnal átvették az irányítást és gyorsan letesztelték Hegedűst a kapunkban, aki bemutatta, hogy rajta nem múlik majd a dolog.

Rábl kapufája, majd Nagy István bombája borzolta a kedélyeket a 3-4 percben. A taktikai csatában, nehezen bontakoztak ki a piros-fehérek. 

Az első akció a jó formát mutató Ivacs nevéhez köthető, aki harcosan tört előre és egy komoly lövéssel késztette Tihanyit egy bravúrra. 

Csapatunk ezúttal is komoly, szervezett védekezést mutatott be és gyors kontrákat is láthattunk tőle.  A játékból percek alatt férfias, kemény csata kerekedett. A küzdelmet jellemző módon Nagy sárga lappal folytatta a mérkőzést a 8. percben.

A jó lendületben lévő vendégek igyekezetét gól koronázta. Sánta jobboldali vágtáját társai meglepetésére is egyedül zárta le. Szűken a rövid felsőbe lőtte a labdát a 11. percben  (0:1) !

Egy kapott gól ritkán jön jókor, ezzel is így voltunk. Az eset a vendégeket fölpörgette - a mi csapatunk pedig percekre kissé bénultan reagált a megújuló támadásaikra.   

A kellemetlen szakaszban Fekete és Ivacs remek megmozdulásai adtak reményt a hazai csapat felzárkózásra. A Berettyó legényei is komolyan veszélyeztettek. Előbb Dávid adott egy bravúr lehetőséget Hegedűsnek, majd Gál bombája robbant a kapufába. Ismét az  MVSC került fölénybe.  

Fehér Zsolt időkérése után a csapata nagyobb tempóra váltott, de a játékát a sok technikai hiba és a Berettyóújfalu taktikus védekezése törte szét, akiknek veszélyeztetésre is maradt energiájuk. 

A mérkőzés szépségdíjas gólja is ekkor, az ő játékukból született. Egy remek összjáték után Gál nyeste a labdát a hálónkba a 19. percben (0:2) ! Ez az állás lett a félidei eredmény is, hiszen röviddel ezután a szünetre vonultak a csapatok.  

A szurkolók a szünetbeli edzői varázslatban reménykedtek és kíváncsian várták, hogy milyen újítással folytatja a játékot a csapatuk. A változást a Dunaferr még harcosabb játék felfogása jelentette, amivel sikerült átvenni a játék irányítását is. 

Ebből fakadóan a 23. percben máris Hosszú felső léces bombáját tapsolhatta meg a közönség. Ezután Ivacs és Aradi lövéseit védte Tihanyi.  

A hazai csapatnak és a szurkolóknak is kritikus pillanata volt, amikor a gólvonalon vánszorgó labdát , csak üggyel - bajjal tudta kiterelni a vert helyzetbe került vendég kapus a 26. percben. Bár a jelenlévők szótöbbséggel gólra szavaztak, a játékvezető hajthatatlan maradt, ahogy az eredmény is a 0:2!

A Dunaferr legénysége hatalmas energiákat mozgatott meg a gól elérésére. Számos helyzetet alakítottak ki, de a befejezés ezen az estén nem sikerült. Ebben a szakaszban is sikerült a helyzetekig eljutni, de a gól sehogy sem jött össze. 

Sikerült viszont egy újabb stresszes helyzetet okozni a hazaiaknak – a játékvezető részéről a 31. percben. Fehér Zsoltnak el kellett hagynia a pályát, majd Hosszú kapott sárga lapot. A vezető edző feladatát innét Schrancznak kellet átvállalni, amit sikeresen el is látott.

A pattanásig feszült helyzetben Hosszú buktatásáért Klochko kapott sárga lapot a 34. percben. Innét a Dunaferr vészkapussal küzdött tovább, gyakorlatilag egykapus játékra kényszerítve az ellenfelét, akik sajnos ebben is jól helytálltak.  Távoli íveléseik az üres kapunkra szerencsére rendre célt tévesztettek. 

A nagy hazai nyomás hibára kényszerítette a vendégeket: Dávid kezezése (és sárga lapja) után büntetőhöz jutott a Dunaferr. A kínálkozó alkalommal Schrancz élt, aki óriási bombájával szépített az eredményen (1:2)  a 36. percben.

A mieink mindent egy lapra téve hatalmas, vészkapusos hajrát vágtak ki, amiben Fekete sárga lapot kapott  38. percben. Az utolsó lendületben Ivacs és Nagy Attila lövései hozhattak volna fordulatot, de ezen az este ezek sem sikerültek.

A feladat ezúttal is nagy volt: hazai pályán folytatni a szép sorozatot és megőrizni a dobogós helyezést. Nem így sikerült. A vendégek vitték a pontokat, a 3. lépcsőfokot és a jókedvünket is.

Dunaferr DF Renalpin FC – MVFC - Berettyóújfalu 1-2 (0-2)

Dunaferr DF Renalpin FC: Hegedűs Ferenc– Klacsák Bence, Schrancz Balázs, Fekete Róbert, Hosszú Ádám. Cserék: Reveland Zoltán – Bognár Bálint, Aradi Csaba, Nagy Attila, Friedrich Dávid, Varga Csaba, Ivacs Gábor. Vezetőedző: Fehér Zsolt

MVFC - Berettyóújfalu: Tihanyi Csaba – Trencsényi János, Szabó Péter, Gál István, Dávid Richárd. Cserék: Mezei Dávid - Nagy István, Klochko Dmytro, Rábl János, Stanic Srdan, Vulovic David, Sánta János Attila. Vezetőedző: Turzó József.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB