Oldalsáv

Ez igen!

2016. március 18.
Tízzel nyerni álomszerű. Tíz nullra nyerni – az már pláne valami! A becsvágytól is fűtött. de tartalékosan felálló Dunaferr DF RENALPIN FC ismét a megkedvelt arcát mutatta, amikor ennyivel győzte le hazai pályán a Déli Futsal csapatát a Dunaújváros Sportcsarnokban csütörtök este!

A forduló előtti tabella állás nem sok jót ígért a vendégeknek, hiszen ők a 9. helyen álltak (-51)-es gólkülönbséggel, míg a vendéglátók a negyedik helyet őrizték, erősen pozitív gólmérleggel.

 

Gól és pontínségben szenvedtek a szembenálló felek, ahogy a többi párosításban lévők is. A DF csapatát tovább fűtötte a rosszemlékű előző forduló, amit ekkor akartak feledtetni a kíváncsian gyülekező hazai közönség előtt.

 

Óvatos ismerkedéssel teltek az első percek, amit számos technikai hiba jellemzett. Az újvárosi szurkolók alig hittek a szemüknek, hogy a Vasas egyből a vészkapusos játékmódhoz nyúlt és nem is veszélytelenül.  Tudni való, hogy az első számú kapusuk kiváló mezőnyjátékkal és rúgó teljesítménnyel is büszkélkedhet. Ezt a tudományát viszont nem engedték a színpadra a DF játékosai.

 

A kimaradt hazai gólhelyzetek utáni áttörést Horváth remek szólója és gólja hozta meg a 10. percben (1-0). Innét számíthatjuk a DF egyértelmű fölényét, amit Varga találata a 16. percben (2-0) , valamint Hosszú Ádámé  a 18. percben (3-0) jellemezett. Nagy Attila révén ismét módosult az állás a 19. percben (4-0).

Fehér Zsolt a DF vezetőedzője az első félidő végére időt kért és a csapat vészkapusos  játékával új színt vitt a számukra egyre kellemesebb produkcióba: a trükk nyomán Klacsák Bence követhetetlenül juttatta a labdát a hálóba (5:0) a 20. percben! Ezzel az állással vonultak a felek a pihenőre.

 

A második félidő ott folytatódott, ahol az elsőt abba hagyták: nagy elánnal tették a dolgukat mindkét csapat játékosai. A vendégek vitézül állták a gólzáport és a szűnni nem akaró hazai támadásokat, mi több a félidő során ők is többször eljutottak a magabiztosan záró Rigó kapus övezetébe.

 

A gólcsendet a szemmel láthatóan nagy kedvvel játszó Varga törte meg. találatával (6-0) a 21. percben. A tempó és a non stop vágta tovább erősödött, amit Nagy előbb egy nagy góllal (7-0) a 23.percben, majd kis idő múlva egy látványossal tett élvezetesebbé: (8-0) a 26.percben. A hazai közönség innét már csak a gólnélküli zárásért izgult – oka is volt rá. Főképp a DF vészkapusos akcióinál, amikor a sebezhetőségüket a Vasas fiúk távoli ívelgetésekkel akarták kihasználni. ezen az estén sikertelenül.

 

Mi több: a hajrára is jutott néhány futsalos csemege, például Hosszú újabb gólja (9-0) a 32. percben. Különleges és szórakoztató helyzetet teremtett Aradi próbálkozása is, akinek egy távoli lövése fölé szállt, de ez nem szegte a kedvét hiszen a következő támadásból már magabiztosan (közelről) helyezett a hálóba, amivel a végeredményt is beállította: (10-0) a 37. percben.

 

A fináléra két egyáltalán nem várt közjáték sújtotta a DF csapatát: Klacsák sárga lapja a 37 és Nagy teljesen érthetetlennek tűnő piros lapja a 40. percben. Bár a záró vastaps a közönség és a játékosok megnyugvását is jelentette, ezek a színes kártyák okozhatnak még fejfájást a jövőben.

 

Szép volt Fiúk, hajrá Dunaferr!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB