Oldalsáv

Pokoli egy mérkőzés volt!

2016. május 24.
A csarnok hőmérsékletét tekintve legalábbis. Egyébként két kiválóan felkészített és jól motivált csapat küzdött meg a bajnoki pontokért a Dunaferr DF RENALPIN FC – NYÍRGYULAJ KSE (4-2) (2-1) –re végződött összecsapáson a Dunaújváros sportcsarnokban hétfőn este.

Közbeszédes szlenggel szólva gőzfürdői klíma fogadta a jobb sorsra érdemes csapatokat és a publikumot ezen a mérkőzésen. Az utóbbiak egy kissé türelmetlenül, a szembenállók pedig a szokásosnál tompábban kezdték a közös programot.

 

A pályán egy percen belül kialakult a később híven követett koreográfia, miszerint a vendégek óriási erőket mozgósítva igyekeztek a DF csapatát beszorítani, amit ők jól viseltek és ahogy módjukban állt nagyszerű kontrákkal operáltak.

 

Ezt a motívumot alkalmazta egy villámgyors akcióban Horváth, aki átlépte a baloldal teljes távját, mesterien tálalt Klacsák elé és ő ebben a helyzetben egyszerűen már nem is hibázhatott (1-0) a 3. percben!

 

A vendégek nem csak riogatni akartak, hanem gólra törően is kezdtek, hiszen előbb Nagy, majd Tóth is megpróbálta Reveland kapuját feltörni. A sikertelenségre való tekintettel a Nyírgyulaj időt kért a 6. percben, ami valószínűleg Fehér Zsoltéknak is jól jöhetett.

 

A küzdelem innét még nyíltabbá vált. A vendégek az 5:4-es játékkal teremtve meg a létszámfölényüket sorra vezették a támadásaikat, amiket nagy rutinnal mentett a DF védelme. Lovas Norbert a vészkapus mezben is remekül mozgatta a csapatát. Az ismét kiváló formát hozó, de még így is többször is vert helyzetbe kerülő Revelandot rendre kisegítették a társai.

 

A DF a kontráiból Fridrich, Klacsák, Horváth és Fekete rendre helyzeteket teremtett, de a Nyírgyulaj védelme állta a próbát, másrészt valószínűleg a nagy hőség miatt mindkét oldalon a szokásosnál több technikai hibát vétettek a felek.

 

A 13. perc nehéz pillanatokat hozott Faragónak, akit hosszan kellett ápolni. Ezek sajnálatosan a „sárga percek” lettek a 15.-ben, hiszen rövid egymásután Angyalos, Siska és Varga Csaba is begyűjtötte a magáét. 

 

Mivel egy kis faultért a vendégek sem mentek a szomszédba, így esett meg, hogy a látványosan kitörő Horváthot kisebb repülésre késztették. Cserében Schrancz készülődhetett egy 10 métereshez, amit megbízhatóan értékesített (2-0) a 15. percben.

 

A gól egy kis bénultságot hozott a nyírségieknél, amit kihasználva Aradi és Fekete is nagy bombákat eresztett a kapujukra. Az eredménytelenség után hazai időkéréssel, majd újabb DF rohamokkal folytatódtak az események.

 

A kontrákból is jól készült a Nyírgyulaj, amit előbb szólóból, majd egy remek adogatásból Varga Dániel is bemutatott (2-1) a 19. percben.

 

A szünetre így egy igazi szoros eredmény alakult ki.

 

A rövid pihenő nem ártott sem a játék iramának sem a színvonalának, ami bámulatos teljesítmény volt a már többször is említett rettenetes klímában. A vendégek előtt valószínűleg nagyon csábító lehetett az egy gólos különbség, hiszen (5:4-s játékukkal) folyamatos invázió alatt tartották a hazai kaput. Nagy kétszer is, Kondás és Varga is „kihagyhatatlan helyzetekbe” kerültek az első hat percben.

 

Az egy emberként, hősiesen takarító hazaiak megoldották a problémáikat. A nagy vendégrohamok után a DF sorozata következett, benne Fekete, Varga, Nagy és Horváth helyzeteivel. Az utóbbihoz már kapus bravúrra is szüksége volt a nyírségieknek.

 

Lovas Norbert a jó megoldást keresve időt kért, de a rövid megállóból a DF jött ki harcosabban.

 

A futsal álmoskönyvek szerint is a kihagyott ziccerek nagy bajjal járnak, amit ezúttal Horváth egy távoli kiválóan helyezett lövésével igazolt: (3-1) a 35. percben.

 

A mintát Varga kívánta lemásolni, de az újabb kapusbravúr megakadályozta ebben. Az izgalmak tovább fokozódtak, a Nyírgyulaj folyamatos rohamai nyomán. A csata közben Nagy A is besárgult a 38. percben.

 

A következő vendég akcióban a védekező Klacsákot a padlóra küldték, a hazaiak talán a felmentő sípszóra vártak (ezúttal hiába), de a kialakuló extra létszámfölényt Kondás egy pillanat alatt gólra váltotta (3-2) a 38. percben.

 

Az állás így ismét szorossá vált, ami az utolsó energiákat követelte mindkét csapat részéről. Reveland ekkor ismét egy kis rafinéria után nézett: parádésan, az egész pályát átlőve indított, a vészkapus szerepében Lovas ezzel szemben tehetetlennek bizonyult és a villám, meccszáró akciót Nagy elegánsan zárta le (4-2) a 20. percben.

 

A mérkőzés ezzel eldőlt. Egy végig nagy tempójú élvezetes mérkőzésen megérdemelten nyert a Dunaferr DF RENALPIN FC, amely szervezettebb és pontosabb játékot mutatott be a rájátszásra teljesen újjá alakult és most már stabilan jó játékerőt képviselő Nyírgyulaj KSE ellen.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB