Oldalsáv

Hatalmas harcban született az egy pont

2016. október 18.
Folytatni akarta a hagyományokat ezért a jó eredmény érdekében óriási energiákat mozgósított a házigazda a Nyírgyulaj KSE - Dunaferr DUE RENALPIN FC 3-3 (0-0) – ra végződött összecsapáson az elmúlt hétfőn este. A nyírségiek szerencséjét a kapusuk: Pallai Gábor remek teljesítménye biztosította.

Különösebb fogadkozások nélkül, jó meccset ígért a mérkőzés előtt a Nyírgyulaj játékos edzője Lovas Norbert és ezt nem látnokként, hanem a csapatának elszántságát ismerve tette. A hazai közönség már bátrabban a három pont otthonmarasztalását is álmodta. A szakembernek lett igaza és a megalkuvás nélküli jó színvonalú mérkőzés a pontosztozkodást hozta.

 

Óvatos átmozgató gyakorlatokkal kezdődött, majd Pallai kapus kötözésével folytatódott a játék, amit ezután egy csapásra a záró sípszóig tartó forró hangulatú, látványos és gyors csatává alakítottak a szembenálló felek.

 

A hazaiak érthető módon egy gyors góllal szerették volna csillapítani az izgalmakat már a 2. perctől. A Dunaferr kapu ostromát Sánta a bombájával kezdte meg, majd ugyanő Siskával párban is megpróbálta ezt. Őket Faragó követte. A tűzpárbajt Varsányi jól állta.  Nagy és Siska elképesztő zicceréhez azonban már a szerencsére is szüksége volt a kapusnak.

 

A hazai nyomáson az 5. perc után már átléptek az újvárosiak. Elsőként egy Németh - Horváth szöglet variációval okoztak galibát a hazai védelemnek. Majd egy sokat ígérő a Varga – Hosszú akció következett.

 

A választ a 7. percben Sánta vezérletével adták meg a nyírségiek. A két legénység nem spórolt az energiával, egymást váltották a sokat ígérő száguldó akciók. A Dunaferr oldalán is a ziccerekig jutottak.

 

A csata a 9. perctől az újvárosiak javára kezdett billenni, amit Horváth és Hosszú ziccerei, Fekete, Schrancz, és Varga remek megoldásai jeleztek.

 

A vendég rohamokat a Nyírgyulaj a 16. percben Nagy bombája és a Faragóval vezetett támadása lassította. És, ha már a tempónál tartunk a 18. percben Horváth ismét megvillantotta a kivételesen jó képességeit: követhetetlen tempóval átkígyózott a hazai védelmen és egy dupla lövésre is jutott ereje, amit előbb az ördögi napot kifogó Pallai, a kipattanóból születettet a kapufa fogta.

 

És még mindig csak a 19. percnél tartottunk. Ekkor mutatta be Nagy a hazaiak szabadrúgás és szöglet variációinak egy – egy részletét.

 

Az utolsó percben a Dunaferr időkérése után Schrancz vészkapus figurájával és Józsa jó lövésével próbálkozott, ami után a szünet következett.

 

Gólszüret a második félidőben

 

A ráhangolódás Siska kapufájával kezdődött, amire Hosszú hasonlóan válaszolt. Ezután Sánta és Hosszú akcióival fordított a lendületen. A 23. percben az ezen a napon is nagyon gólra éhesen küzdő Hosszú tette próbára a hazai kapust.

 

A 25. percben beértek a Sánta féle sorozatban vezetett akciók, hiszen a legutolsóból megszületett a vezető hazai gól 1-0. A mérleg hamar egyensúlyba került. Előbb újból egy Hosszú bombát láthattunk, majd Fekete remek lövése nyomán 1-1, még ugyanezen percben.

 

A második félidőre egy jóval harcosabb Nyírgyulaj lépett pályára, hiszen az egyenlítés után még nagyobb tempót diktálva sorozatban veszélyeztethettek. A  26. percben Siska mattolta Varsányit 2-1.

 

A vendégeknek a szeme sem rebbent és önpusztító tempóban kontráztak. Előbb egy szögletet harcoltak ki, majd ezután Hosszú parádés egyenlítő góljához jutottak: 2-2 a 30. percben. A tempót tovább fokozták, amibe azért egy - két hazai kontra lassított bele. Ismét Hosszú jelentkezett az elszánt akcióival és bomba lövéseivel, de úgy látszott, hogy Pallai kapus külön készült belőle ezen a napon. 

 

A Nyírgyulaj is sikere éhesen folytatta a csatározást és ebből született Varga remek akciója, majd Siska újabb találata 3-2 a 33. percben. A lendületük tovább tartott, amit Nagy bombája is bizonyított.

 

A Dunaferr vezetőedzője Fehér Zsolt időt kért a 35. percben és mint kiderült mindent egy lapra feltéve harcolt a sikeres befejezésért. A vészkapus ezúttal Józsa lett, aki látványosan veszélyeztetett, ám egy ordító helyzettel adós maradt.

 

A játék parázs hangulatban folytatódott. Az újabb Dunaferres gólt Németh lövése ígérte, a játékszer azonban a kapufát találta el. A hazai időkérésre sem kellett sokat várni, Lovas Norbert a 38. percben próbálta meg felfrissíteni a legénységét.

 

A folytatás azonban mégis óriási Dunaferres nyomással és az ezen az estén extázisban alkotó hazai kapus produkciójával telt el. A vendégcsapat teljes támadó alakulata megszállta a hazai térfelet és a sorozatos akciók Hosszú megérdemelt egyenlítő bombagóljával zárultak 3-3 a 39. percben. A hátralévő 27 másodperc is számos izgalmas pillanatot hozott, de újabb gólt már nem.

Fotó: dunaujvaros.com, DO-archív Fotó: dunaujvaros.com, DO-archív

A Dunaferr DUE RENALPIN FC bár a győzelem lehetőségét az első húsz percben elszalasztotta, de mentális erejét, a kondícióját és megújult, látványos taktikai repertoárját felvonultatva megérdemelten hozta el az egyik pontot a második félidőben élcsapatos erényeket felvonultató Nyírgyulaj KSE oroszlánbarlangjából.

 

A győzelemért küzdöttünk

 

Akár el is dönthettük volna a Nyírgyulaj elleni 3-3-ra végződött mérkőzést az első félidőben. A kimaradt helyzetek megbosszulták magukat és a második húsz percben a hazaiak óriási energiával küzdve végig vezetve tartották az eredményt. A csapatunk egy pillanatra sem ingott meg és ezzel tudta megszerezni az egy pontot. Fehér Zsolt vezetőedzőnk így látta az eseményeket.

 

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János) Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János) bt: Amihez gratulálni tudok az a helytállás ebben az óriási küzdelemben! Nézzük csak mivel lehetünk elégedettek?

FZS: A csapat mentális teljesítményével megérdemli, a helyzet kihasználást illetően pedig nem érdemli meg a gratulációt! Hogy, ha az első félidőben gólra váltjuk a helyzeteinket, akkor azzal eltudtuk volna dönteni a javunkra a mérkőzést.

 

A második félidőre megváltozott a játék képe: mindkét csapat rohanásban tört ki, amiből hat gól született. Sajnos elkerülhető találatokat kaptunk. Mondhatjuk ezt mind a háromra. A végén viszont nekünk kellett örülni annak, hogy eltudtuk innét vinni ezt az egy pontot.

 

Bíztam abban, hogy mindig tudunk egyenlíteni és a játék képe is azt mutatta, hogyha egy ilyen szituációban megszerezzük a vezetést, akkor a Nyírgyulaj nem tudta volna behozni a hátrányt. Sajnos nem így sikerült, végig nekünk kellett szaladni az eredmény után és ez nagyon nehéz feladat volt a második félidőben.

 

A csapatunk egyik erőssége, hogy vert helyzetben sem adja föl a küzdelmet, mindent megtesz azért, hogy visszavegye az előnyt! Ez így volt a mai napon is.

 

bt: Az utolsó percekre vészkapussal vezetted föl a csapatot. Ennyire bíztál abban, hogy így kitudunk egyenlíteni?

FZS: Nem a döntetlenért harcoltunk, hanem megszerettük volna nyerni a meccset! A vészkapus beállításakor még hátra volt öt perc és úgy gondoltam, hogy ha 5:4-ben tudunk egy gólt szerezni, azzal a lélektani előny nálunk lett volna, amivel meg tudtuk volna nyerni a mérkőzést. A helyzetünk az egyenlítő gólra meg is született, de sajnos üres kapunál, a gólvonalról rúgtuk fölé a labdát!

 

Kőkemény, újjászületett vendéglátók

 

Így is jellemezhetnénk a hétről-hétre egyre jobb formába lendülő Nyírgyulaj csapatát, akik a döcögős szezonkezdés után sem a 3-3-as döntetlenre, hanem a győzelmükre játszottak. A kettős feladatot ellátó Lovas Norbert a hazaiak játékos edzője igazságosnak ítélte meg a pontosztozkodást.

 

Lovas Norbert (Fotó: haon.hu) Lovas Norbert (Fotó: haon.hu) bt: Úgy csinálsz, mintha semmi különös sem történt volna itt az előző másfél órában, pedig bennem egy világ dőlt össze bennem futsal ügyileg!

LN: Ez nem így van! Az első félidőben a Dunaferr, a másodikban pedig mi domináltunk.

Ebben a szakaszban feljavultunk. Az 5:4 elleni játékunkból tizenhét másodperc hiányzott. Ugyanis a meccs előtt azt kértem tőlük, hogy kétszer húsz percig koncentráljunk. Amikor ez menni fog: az ilyen meccseket is megnyerhetjük.

 

bt: Korábban azt nyilatkoztad nekem, hogy a Göcsej után rendbe tetted a fejeket és a Fradi ellen már jobban teljesítettetek. Ahhoz képest is előbbre léptetek a mai napra?

LN: Az FTC ellen 21 percig tudtunk koncentrálni, most pedig már csak az a néhány másodperc hiányzott a sikerhez. Ehhez jön a Pallai Gabi teljesítménye. Ő a mai napon is olyan produkciót nyújtott, mai kell nekünk egy sokkal erősebb csapat ellen. Szerencsére ő hozta magát.

 

Nem mondhatom azt a közhelyet, hogy elkerülhető gólokat kaptunk, mert az mind koncentrációs hiba volt, amit a következő alkalomra ki kell javítanunk.

 

bt: A rögzített és a távoli lövéseitek is igen veszedelmesnek bizonyultak!

LN: Gyakoroljuk ezeket a variációkat, de van úgy, hogy a hibáink miatt akadozik a gépezetünk. Például az első félidőben nem tudtunk végigvinni egy figurát, mert az egyik játékosunk rossz helyre futott. Én nem kérem tőlük, hogy olyan trükköket mutassanak, mint Ricardino, de az egy az egyet az oldalvonal mellett igenis csinálják meg.  Most például a Varga Danika a második félidőben jól meghúzkodta az ellenfél játékosait, a gólpassza pedig egészen zseniális volt.

 

bt: Megígéred-e, hogy a folytatásban a többi ellenfeleidnek is hasonlóképen nehézzé teszitek a dolgukat?

LN:  Ezt nem megígérem, hanem garantálom, hogy így lesz! Minden csata alkalmából úgy megyünk ki a pályára, hogy a három pont megszerzése lebeg a szemünk előtt. Azzal a kitétellel, hogy játszunk egy jó meccset és abba minden beleférhet, akár a mai találkozón!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB