Oldalsáv

Nincs könnyű ellenfél!

2016. november 4.
Ez a hét is jól kezdődik, mondhatjuk majd hétfő reggel, hiszen azon a napon játsszák le a GÖCSEJ SC-DUNAFERR DUE RENALPIN FC férfi futsal NB I-es mérkőzést a Zalaegerszegi Sportcsarnokban este hétórás kezdéssel. Szerencsére a bajnoki tabellán jelentősnek látszik a két fél közötti különbség, hiszen a vendéglátóink négy hellyel és öt ponttal követnek bennünket.

A csapatunk tagjait kérdezgetve azonban nyoma sincs a kincstári optimizmusnak, valamennyien komoly ellenfélként tekintenek a Göcsej csapatára.  Nézzük végig a hétfői vendéglátóinknak az idei bajnokságban megtett útjukat és láthatjuk: nem csak a sportszerűség mondat a csapatunkkal jókat a zalai fiúkról.

 

Az elmúlt szezon végi huszáros hajrájuk után az idei nyáron tovább folytatták a módszeres csapatépítésüket a zalaegerszegiek. A lendületüket a sorsolás szeszélye mindenesetre rögtön az első fordulóban meglassította, hiszen az első ellenfelük a tavalyi bajok a Rába ETO a saját pályáján fogadta őket. A pontok sorsa nem volt kétséges, az eredmény 8-3 (6-1)-re alakult. És a göcsejiek itt is megmutatták az oroszlánkörmeiket, hiszen a második félidőt 2-2-re hozták. Idegenben, a Rába ellen…

 

A második fordulóban ismét vidéki portyára, és ismét egy igazi oroszlánbarlangba az MVFC-BERETTYÓÚJFALU ellen készülhettek. A látogatásuk „nagyot szólt”: 2-0-ra nyertek a papírforma szerint esélyesebb vendéglátókkal szemben!

 

A harmadik fordulóban végre hazai pályán fogadták a NYÍRGYULAJ KSE-t és az ebben a szezonban ugyancsak megerősödött nyírségiek nem könyörültek, 4-1-es győzelmükkel vitték mind a három pontot.

 

Semmiképpen sem szeretnénk dramatizálni a Göcsej első szériájának bemutatóját, de tény: egymás után a legerősebb csapatokat fogták ki. Ez történt a negyedik fordulóban is, hiszen most az ősszel szárnyaló Veszprémhez utaztak, akik 4-1-re hagyták helyben őket.

 

Az ötödik fordulóban a hazai pálya erejében is bízhattak a zalaegerszegiek, de az idei bajnokság a rapszódikus mérkőzések sorozatát hozza. Ezúttal az oda látogató Ferencváros táltosodott meg, de ez is kevés volt a számukra, hiszen a hazai zöldek 2-0-ra nyerték a mérkőzést.

 

Az elvileg önbizalom erősítő hazai siker után, magabiztos helytállásra tippelhettünk volna, de a csapat tartása, csak a félidőre (5-4) volt elég. A végelszámolás 9-4-es hazai, Aramis sikert hozott. 

 

És most a felnőtt válogatott két, szintén a Zalaegerszegi Sportcsarnokban lejátszott mérkőzése miatt tartott bajnoki szünet után a Dunaferr DUE RENALPIN FC próbál szerencsét ellenük. Nagy csata, igazi erőpróba lesz.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

Hajrá Dunaferr!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB