Oldalsáv

Nincs könnyű ellenfél!

2016. november 4.
Ez a hét is jól kezdődik, mondhatjuk majd hétfő reggel, hiszen azon a napon játsszák le a GÖCSEJ SC-DUNAFERR DUE RENALPIN FC férfi futsal NB I-es mérkőzést a Zalaegerszegi Sportcsarnokban este hétórás kezdéssel. Szerencsére a bajnoki tabellán jelentősnek látszik a két fél közötti különbség, hiszen a vendéglátóink négy hellyel és öt ponttal követnek bennünket.

A csapatunk tagjait kérdezgetve azonban nyoma sincs a kincstári optimizmusnak, valamennyien komoly ellenfélként tekintenek a Göcsej csapatára.  Nézzük végig a hétfői vendéglátóinknak az idei bajnokságban megtett útjukat és láthatjuk: nem csak a sportszerűség mondat a csapatunkkal jókat a zalai fiúkról.

 

Az elmúlt szezon végi huszáros hajrájuk után az idei nyáron tovább folytatták a módszeres csapatépítésüket a zalaegerszegiek. A lendületüket a sorsolás szeszélye mindenesetre rögtön az első fordulóban meglassította, hiszen az első ellenfelük a tavalyi bajok a Rába ETO a saját pályáján fogadta őket. A pontok sorsa nem volt kétséges, az eredmény 8-3 (6-1)-re alakult. És a göcsejiek itt is megmutatták az oroszlánkörmeiket, hiszen a második félidőt 2-2-re hozták. Idegenben, a Rába ellen…

 

A második fordulóban ismét vidéki portyára, és ismét egy igazi oroszlánbarlangba az MVFC-BERETTYÓÚJFALU ellen készülhettek. A látogatásuk „nagyot szólt”: 2-0-ra nyertek a papírforma szerint esélyesebb vendéglátókkal szemben!

 

A harmadik fordulóban végre hazai pályán fogadták a NYÍRGYULAJ KSE-t és az ebben a szezonban ugyancsak megerősödött nyírségiek nem könyörültek, 4-1-es győzelmükkel vitték mind a három pontot.

 

Semmiképpen sem szeretnénk dramatizálni a Göcsej első szériájának bemutatóját, de tény: egymás után a legerősebb csapatokat fogták ki. Ez történt a negyedik fordulóban is, hiszen most az ősszel szárnyaló Veszprémhez utaztak, akik 4-1-re hagyták helyben őket.

 

Az ötödik fordulóban a hazai pálya erejében is bízhattak a zalaegerszegiek, de az idei bajnokság a rapszódikus mérkőzések sorozatát hozza. Ezúttal az oda látogató Ferencváros táltosodott meg, de ez is kevés volt a számukra, hiszen a hazai zöldek 2-0-ra nyerték a mérkőzést.

 

Az elvileg önbizalom erősítő hazai siker után, magabiztos helytállásra tippelhettünk volna, de a csapat tartása, csak a félidőre (5-4) volt elég. A végelszámolás 9-4-es hazai, Aramis sikert hozott. 

 

És most a felnőtt válogatott két, szintén a Zalaegerszegi Sportcsarnokban lejátszott mérkőzése miatt tartott bajnoki szünet után a Dunaferr DUE RENALPIN FC próbál szerencsét ellenük. Nagy csata, igazi erőpróba lesz.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

Hajrá Dunaferr!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB