Oldalsáv

A betervezhető vereség

2016. december 6.
A magyar futsal válogatott az Európa-bajnoki címvédő spanyolokkal mérte össze a tudását Nyíregyházán hétfő este. A kétnaposra tervezett erőfelmérés első estéjét 1-5 (1-4)-es vereséggel zártuk.

Magyarország-Spanyolország 1-5 (1-4)

Nyíregyháza,

Vezette: Kovács Gábor, Szilágyi Norbert, Witner József, Gál Péter

 

Magyarország: Tóth Gyula, Klacsák Bence, Horváth Norbert, Szeghy Szabolcs, Vas Ádám

Cserék: Matkovics Gábor, Dávid Richárd, Nagy Imre, Komáromi Péter, Tatai József, Szabó Péter, Harnisch Ákos, Hosszú Ádám, Gál István

Edző: Sito Rivera

Spanyolország: Juanjo - Ortiz, Bebe, Adolfo, Rafa Usin

Cserék: Barron, Marc Tolrá, José Ruiz, Adri, Rafa López, Joselito, Joselito, Miguelin, Álex

Edző: Venancio Lopez

 

Ahhoz, hogy megtudjuk, hogy hol is tartunk a munkánkban a legjobb, ha a legjobbakhoz mérjük magunkat. Körülbelül ez lehet Sito Riverának a magyar futsal válogatott szövetségi kapitánynak az egyik elképzelése, amivel a legjobbjaink előrelépését kívánja biztosítani. Az, hogy ezek az összevetések esetleg fájó vereségekkel járnak? Az bizony borítékolható. Egy ilyen összehasonlításra érkezett hozzánk a világranglista második spanyol válogatott. Csak a győzelmük mértéke lehetett kérdéses.

 

A vendégeink is kísérleti – felkészülési szakaszban járnak, hiszen José Lopez Venancio a kapitányuk is néhány poszton új embereket állított csatasorba.

 

A mi csapatunk kényszerű fiatalításon esett át, hiszen az első számú játékosunk Dróth Zoltán sérülés miatt nem vehetett részt a találkozón. Egy másik alapemberünk, Rábl János egy előre látható gyógykezelése miatt hiányzott. 

 

Válogatottunk nyílt játékkal kezdte a meccset, ami bőséges feladatot hozott Tóth Gyulának a kapusunknak, mivel a spanyolok éltek a kinyíló védelmünk kínálta lehetőséggel. A vezetést Adolfo révén korán megszerezték: 0-1 a 3.  percben. 

 

Csapatunk továbbra is bátor taktikát választva már az ellenfél térfelén letámadtak így a rivális csapat nem tudott erős mezőnyfölényt kialakítani.

Az eredményes munka az egyenlítő gólunkat is meghozta: Klacsák Bence jobb oldalról, éles szögből talált a spanyol kapuba, ezzel  1-1-re alakult az állás.

 

Ezt a huszáros megoldásunkat meglehetősen rossznéven vette a spanyol válogatott, hiszen legalább egy fokozattal följebb kapcsolva, a félidő hajrájában GRafa Usin, Rafa López, valamint Adolfo, játékukkal és a góljaikkal is megoldhatatlan feladat elé állítottak bennünket. A rohamokra, csak a szünetet jelző sípszó volt az orvosság. Így alakult ki az 1-3-as állás félidőre.

 

A második félidőben

 

A spanyolok a második félidő elején Joselito révén egy eladott labdából szerezték meg az újabb találatukat 1-5.

 

A folytatásban is a vendégek uralták a játékot, de néhány alkalommal a magyaroknak is sikerült a vendég kapu elé jutniuk, de gólszerzésre már nem volt lehetőségük. A hajrá is izgalmasan alakult, hiszen akkor mindent megtéve próbálkozott a csapatunk a gólszerzéssel, de változatlanul eredmény nélkül. A vendégek is elpazaroltak a kisbüntetőnyi lehetőséget: kihagyták azt. Maradt az 1-5-ös állás, ami a mérkőzés végeredménye lett.

 

Sito Rivera a Futsal Hungary-nak a mérkőzés után ezt nyilatkozta: „A hozzáállásra nem lehet panasz, a játékosok végig nagyot küzdöttek, sajnos az első félidőben két nagy hibából kaptunk gólt, olyan szituációk után, amelyeket a mérkőzés előtt külön gyakoroltuk. Az Eb-selejtezőkre való felkészülés szempontjából hasznos mérkőzést játszottunk egy nagyon jó spanyol csapat ellen”.

 

A két válogatott kedden 18.00 órától ismét megmérkőzik egymással a nyíregyházi Continental Arénában.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB