Oldalsáv

Az elnök igazi szurkoló is

2016. december 23.
A Dunaújvárosi Egyetem Diáksport Egyesület keretén belül dolgozik a futsal szakosztályunk, melynek elnöke minden hazai mérkőzésünk állandó, elhivatott szurkolója. Balogh Bertalan naprakész, tényszerű ismereteinek birtokában elismerően emlékezett vissza a csapatunk őszi teljesítményéről és a rájuk nehezedő egyéb tehertételekről az évzáró rendezvényünkön.

Balogh Bertalan (Fotó: Dénes János) Balogh Bertalan (Fotó: Dénes János) bt: A legtöbbször sportosan öltözködsz. Ma nagyon megadtad a módját.

BB: Őszintén bevallom, nem szeretek kiöltözni egy átlagos mérkőzésre. Nehéz azt megszokni, hogy nemcsak egy szurkoló vagyok, hanem egy sportegyesület vezetője is. Ezzel együtt azért megpróbálom ezt a mivoltomat is kifejezni azzal, hogy ha nem is igazi vehemenciával, de buzdítom őket a meccseinken.

 

bt: Amikor elnök úrként visszatekintesz a nyár óta eltelt időre, milyen kedved van tőle?

BB: Természetesen jó, hiszen én úgy gondolom, hogy nagyon jól alakulnak ebben a félévben a mérkőzéseink. Persze vannak megingásaink, de a futsal meccsek már csak ilyenek, itt azért bárki nyerhet bárhol. Emlékezzünk csak, hogy a Győr ellen milyen jó eredményt értünk el, aztán a következőkben a Nyírgyulaj, vagy a Göcsej és legutóbb az Aramis ellen csak szenvedtünk. Ez egy nagyon kiegyensúlyozott bajnokság, amiben mi -holtversenyben a másodikkal- a harmadik helyen szerepelünk.

 

Egy futsal évzárón talán furcsán hangzik, de el kell, hogy mondjam: a futsal mellett van nekünk asztalitenisz, floorball és egy kosárlabda szakosztályunk is, akikre szintén büszkék vagyunk. Igaz, közülük a futsal csapat a legkiemelkedőbb és ő a mi zászlóshajónk.

 

bt: Az ellenfeleink velünk szemben az átlagukat meghaladóan teljesítenek. Ezt hogy éled meg?

BB: Ez a természetes. Ez a jó csapat ismérve. Ki ellen játsszon jól az ember, ha nem a legjobbak ellen?! Az elmúlt években felépítettünk és elnyertünk egy rangot magunknak. Ennek meg kell felelni. Amikor mi elmegyünk valahová, akkor ott bennünket meg akarnak nyerni, hiszen tudják, hogy tavaly mi voltunk a másodikak a magyar bajnokságban. Kit kellene megverniük? Minket.

 

A nagyon jó képességű játékosaink között futsal és kispályás válogatottjaink is vannak. Ezt a terhet elkell tudni viselniük. Úgy gondolom, hogy a szakvezetés az erre való felkészítést nagyon jól abszolválta és a játékosaink többsége ennek a kihívásnak meg is tud felelni. Bízok benne, hogy a rájátszásban még további szép sikereket fogunk elérni.

 

bt: Látsz-e változást a csapatunk játékában?

BB: Érzem és látom a változásokat. A nyáron régi játékosaink mentek el és újak érkeztek helyettük. Sérülések is befolyásoltak bennünket. Talán egy picit nehezebben indult a szezonunk, de később mindenki szépen felpörgött, és odatette magát.

Nagyon sok játékosunk azt a tudást hozta a pályára, ami a birtokukban van. Mások felnőttek hozzájuk. Az utóbbi pár meccsen már azt a Dunaferrt láttuk, aki tavaly a futsal rájátszásban megérdemelten szerezte meg a második helyet.

Balogh Bertalan (első sor, jobbról második, fotó: Balogh Tamás) Balogh Bertalan (első sor, jobbról második, fotó: Balogh Tamás)

bt: Mit gondolsz a rájátszásról?

BB: Nyilván rá kell tenni még egy lapáttal, mert ott már nem lesz könnyű meccs. Bár a kiegyensúlyozott mezőnyben az már most a szezon közben is kiderült, hogy eddig egyik sem volt az. Másoknak sem. A rájátszásban pedig tényleg a legjobb hat csapat fog szerepelni. Talán a Győr kiemelkedik a mezőnyből, de a többi öt, kőkeményen meg fog küzdeni egymással a helyezésekért. Óriási siker lenne, ha meg tudnánk védeni a második helyünket. Nagyon jó lenne, ha a Rába ETO ellen ki-ki meccseket játszhatnánk. És persze ott lesznek még a többiek is…

 

bt: Amikor teheted, te is pályára lépsz.

BB: A városi kispályás labdarúgásban mi a kisebb csapatok képviselői vagyunk. Nem a bajnoki cím elnyeréséért játszunk, de azért az elmúlt szezonban egy nagyon kiemelkedő sikert értünk el: megnyertük a Dunaújváros Kupát.

 

A bajnokságban természetesen minden egyes mérkőzésen meg akarjuk mutatni, hogy mi is jó csapat vagyunk és „vérre menő” küzdelmeket játszunk kiemelkedő eredmények elérésért. Amikor például a tavalyi bajnok, a Karmacsi Autó Shell jön hozzánk, mi is meg akarjuk mutatni, hogy igenis van esélyünk ellenük. Van, amikor sikerül, de többségében nem, de attól még nagyon kemény és pengés meccset játszunk ellenük.

 

bt: Mint mindenkinek, úgy neked is azt kívánom, hogy a Karácsony igazi ünneped lehessen. Lesz-e módod arra, hogy egy kis szünetet adjál magadnak?

BB: Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből származom. A karácsonyt rendszeresen otthon töltöm a szüleimnél. Ezért autóba ülök és elhajtok Tiszakeszibe már huszonharmadikán. Ott egy háromezer lelkes településen fogom a karácsonyt és még néhány napot eltölteni. Abszolút pihenéssel, nagy sétákkal és remélem, hogy egy kis foci ott is belefér majd a programba.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB