Oldalsáv

Berobbanhat a köztudatba

2017. március 30.
Duplán ünnepelhetett Bartha Roland a III. Dunaújvárosi Amatőr Futsal Bajnokság eredményhirdetésén. A Dunaferr Szakgimnázium és Szakközépiskola gépész szakos tanulója szerint is a fontosabb taps a Dunaferr DUE Renalpin Futsal Club U20 csapatának a bajnoki címéért szólt. Az egyéni dicsőségét pedig a Döntő Legjobb Játékosa díj hozta meg a számára.

Bartha Roland (középen) Bartha Roland (középen) bt: Nehéz volt a döntőbe vezető út?

BR: Természetesen. Soha nem könnyű az oda vezető út. Az elején voltak még nehézségeink, de a végére már összeállt a csapatunk. Úgy érzem a két utolsó ellenfelünk a Steelworkers és a Dunabiztos Micro voltak a legerősebb ellenfeleink.

bt: Egy kicsit féltettünk benneteket a gyakran lényegesen erősebb fizikai felépítésű és korosabb ellenfeleitektől.

BR: Én úgy érzem sikerrel vettük ezt az akadályt is. Ezzel szerintem nem volt gond. Én személy szerint külön kihívásnak vettem.

t: Jelentős különbség volt az amatőr bajnokság és a Futsal NBI  U20-as sorozata között?

BR: Egyértelműen sok különbség van, mivel az amatőr bajnokságban olyan csapatok vettek részt, akik soha nem próbálták, vagy csak pár meccset játszottak futsalban. Ezért mondhatjuk, hogy volt egy kis előnyünk azokkal szemben, akik eddig még nem tudták, hogy hogyan kell a futsalban védekezni, vagy nem számítottak a figurákra. Erőnlétben és tempóban egy kicsivel lassabb volt ez a bajnokság, mint az NB I, de ez természetes.

bt: Biztosak voltatok a döntőbe kerülésben?

BR:  Az alapszakaszban még rezgett a léc, nagyon nem találtuk magunkat, sokat hibáztunk, de azokat sikerült kijavítanunk. A felsőházban az első meccs után éreztük, hogy ha így folytatjuk akár meg is nyerhetjük. Bíztunk magunkban és elhoztuk a kupát.

bt: Milyen volt a döntő?

BR: Könnyűnek semmiféleképpen nem mondanám, szerintem az egyik legnehezebb meccsünket játszottuk azon az estén. Az elején talán egy kicsit bealudtunk, nem találtuk magunkat, és ha ott nem koncentrálunk eléggé, akkor bizony komoly bajba is kerülhettünk volna. Szerencsénkre Facskó József az edzőnk is velünk küzdött és Fehér Zsolt vezette a csapatot, így az ő szakmai tudásával sikerült elhódítanunk a kupát.

bt: Egy szép egyéni címet is kaptál a „Döntő Legjobb Játékosa” lettél. Minek köszönhetted?

BR: Mivel a hátsó alap emberünk, Szabó Kristóf sérüléssel küzdött, ezért nekem kellett betölteni a pozícióját. Szerencsémre ez nem volt idegen poszt nekem, így tudtam mit hogyan csináljak, és Fehér Zsolt is segített ebben, hogy minél jobban oldjam meg ott hátul a feladatomat. A csapat is jól működött és jól is ment a játék, jó napot fogtam ki aznap.

 

bt: A döntő előtt is egy rangos mérkőzés zajlott, a díjátadás pedig a legjobbak csatájának a szünetében történt. Hatással voltak ezek rád?

BR: Mindig erőt ad, motivál, ha sok ember előtt játszhatok, és tudok bizonyítani. Egy játékos életében ezek a dolgok mind pozitív hatással vannak, és ezáltal jobban fog teljesíteni.

bt: Ennek a címnek az elérése segít-e benneteket a saját bajnoki teljesítményetek javításában?

BR: Nagyon remélem, hogy segített minket a fejlődésben. Azt is, hogy ezt a tapasztalatot áttudjuk vinni az NBI.-es bajnokságba is, és sikeresebben tudunk majd szerepelni a hátralévő mérkőzéseken.

bt: Mikor szeretnél helyet kapni az első csapatunk kispadján?

BR: Akár már a következő bajnoki mérkőzésen, de ahhoz keményen és alázatosan kell dolgoznom, hogy helyet kapjak majd a keretben.

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB