Oldalsáv

Ismét sikeres Kupanap

2017. március 6.
Hagyományait tartva Dunaújváros Futsal Csapata ezúttal immáron a IV. Középiskolás Futsal Kupa és Rendvédelmi Szervek Kupáját bonyolította le a Dunaújvárosi Egyetem Campus Arénájában március harmadikán pénteken, egy teljes napon át. Hosszú előkészítői munka után ismét sikeresen bonyolították le ezt a rendhagyó és komplex programot.

Társadalmi felelősségvállalás egy sportegyesületnél

 

Dunaújváros Futsal Csapatának -a többi sportegyesületekhez hasonlóan- egész évben számos sportszakmai tennivalója is van. Többek között megteremti a lehetőséget a DUNAFERR DUE RENALPIN FC NBI-es, az U20, U17, és U15-ös csapatainak a jó szerepléséhez. Emellett észrevéve egy társadalmi problémát, a maga eszközeivel igyeszik tenni ellene valamit. Nem is keveset.

 

Vajon miért éppen a rendvédelmi szerveket választották partnerül? A középiskolás korosztályt sajnálatosan érintő veszélyeztetések miatt. Mivel ez a nap lehetőséget adhat arra, hogy a sportesemény mellett oldott hangulatban, az érintettek nyelvén beszélhessenek aktuális, nehéz kérdésekről. A problémával foglakozó szakemberek bemutatták, hogy -amellett, hogy térségünk legjobbjai-, derűs és jól felkészült emberek, akik barátsággal fordulnak a fiatalok felé. Ők pedig számíthatnak rájuk, bízhatnak bennük.

 

Az esemény főszervezője Zemankó Zoltán, a DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának igazgatója, illetve a DUNAFERR DUE RENALPIN Futsal Club operatív vezetője. Közvetlen segítői Hajdú Károly és Pap István voltak. Mellettük egy csapatnyi önkéntes és az utánpótlás csapatok tagjai vettek részt a lebonyolításban.

 

A Futsal Kupa

 

A labdarúgásnak ez a szakága egyre több hívet vonz az egész világon, ami nem is csoda, hiszen egy igazi XXI. századbeli csapatsportág. Villámgyors gondolkodást, kiváló fizikumot, technikai és taktikai felkészülést igényel. 

 

A szervezők számára nem is volt meglepetés, hogy a megmérettetésre majdnemhogy túljelentkezés futott be. A dunaújvárosi középiskolák közül a Bánki, a Dunaferr, a Hild, a Lórántffy, a Pannon, és a Rosti is komoly csapatot állított ki.

 

A rendvédelmi szervek nem csak az előadásokból, hanem a fociból sem akartak kimaradni, azért nem csoda az ő népes csoportjuk sem. Erre az alkalomra az Újváros Drogambulancia, a Pálhalmai OBV, a Sárbogárdi és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, a FM Rendőr-főkapitányság és a Katasztrófa Védelmi Ig. Dunaújvárosi Kirendeltség, a NAV Fejér megyei adó- és Vámigazgatósága állított ki egy-egy 5+1-es kispályás labdarúgó csapatot.

 

Ezek után valószínűleg érthető, hogy miért nyúlt olyan hosszúra az összjátékidő: a kezdőrúgás fél kilenckor, az esti eredményhirdetés, illetve a díjkiosztás zárása pedig este fél nyolckor történt meg.

A Játékvezetők

 

A különböző labdarúgó kupa sorozatokon, de még egy-egy bajnoki mérkőzések után se gyakori a játékvezetők elismerően történő emlegetése. Márpedig ez alkalommal ezt szívesen megtesszük. Néhány túlfűtött percet leszámítva a hazulról hozott sportszerűség mellett jelentős részben az ő stílusos munkájuk is kellett ahhoz, hogy ez reggeltől estig tartó sorozat elsősorban játék is maradhasson. Nagy Károly és Nagy Márk elképesztően magas színvonalú teljesítményt mutatott be.

 

A legjobbak

 

A Középiskolás Futsal Kupa végeredménye

1. helyezett - Dunaferr

2. helyezett - Bánki

3. helyezett - Pannon

 

Rendvédelmi Szervek Kupa végeredménye

1. helyezett - Pálhalmai BV intézet

2. helyezett - Fejér Megyei RFK

3. helyezett - NAV

 

Kiváló színvonalú ismeretterjesztő előadások, sportszerű futsal és 5+1-es kispályás labdarúgó mérkőzések után mind a résztvevők, mind a rendezők elégedetten fújhatták ki magukat.

És lassan készülődhetnek az V.  -hasonló- kupanapra.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB