Oldalsáv

Vidáman és sportosan telik az idő

2017. június 25.
Pergő játéksorozatokkal, vidám gyermekkacagással telik a DUNAFERR DUE RENALPIN FC megnyújtott szezonja a Dunaújvárosi Egyetem falai között. Ezúttal a nagyfiúk helyét a nyári futsal- és sporttábor általános iskolás korú résztvevői foglalták el Németh Péter irányításával. Az örömteli tapasztalatok azt mutatják, hogy az új kisbarátaink is sportra születtek!

Facskó József utánpótlásedzőnk, évközben is a fiatal játékosainkkal foglalkozik. Ebben a programban egy még fiatalabb generációval töltötte el a napjait.

 

Facskó József (Fotó: Dénes J.) Facskó József (Fotó: Dénes J.) bt:  Kiket vártál ebbe a táborba, fiatal focistákat, vagy játékos kedvű gyerekeket?

FJ: Mivel nem volt még tapasztalatunk, ezért nem tudtuk mire számíthatunk, de a korosztály figyelembevételével, olyan játékos kedvű kis focistákat szerettünk volna vendégül látni, akik felszabadultak, és nyitottak minden közös mókázásra.

 

bt: És kik érkeztek?

FJ: Nagyon jó társaság jött össze. Láthatólag minden programot élveztek. Sikeres első hetet tudhatunk magunk mögött.

 

bt:  Könnyű volt velük szót érteni?

FJ: Mivel a játékról szólt a hét, ők pedig ezt szeretik, ezért könnyű volt velük megtalálni a hangot.

 

bt: Voltak olyanok, akiket szívesen látnál a legfiatalabb utánpótlás játékosaid között?

FJ: Sok ügyes gyerek jött el, akikből jó játékos lehet. Bízok benne, hogy meghoztuk a kedvüket általában a sporthoz, vagy akár a futsalhoz is.

Csányi István az utánpótlás csapatunk válogatott él játékosa, már a bajnoki ezüstöt is a nyakába akaszthatta. A nyári sporttáborunk egyik instruktoraként dolgozott ezért az ő élményeire is kíváncsiak voltunk.

 

Csányi Dávid István (Fotó: Dénes J.) Csányi Dávid István (Fotó: Dénes J.) bt: Tanár úr lett belőled erre a hétre! Élvezted?

CSI: Igen, akár azt is mondhatjuk, hogy erre a hétre az lett belőlem. Nagyszerűen éreztem magamat a sok gyerkőc között.

 

bt: Könnyű volt velük szót értened?

CSI: Teljes mértékben, hiszen akár magamra is mondhatnám, hogy még én is "gyerek" vagyok! Hamar szót értettem velük.

 

bt: Bemutatót is tartottál nekik?

CSI: Meg volt az is. Egy kis dekázás, egy-két trükk előfordult. Néha még be is álltam egy kicsit focizni a nap végén.

 

bt: Mindenkit meg tudtatok mozgatni?

CSI: Szerencsére minden gyereket be tudtunk vonni a gyakorlatokba. A focival és más sporttal is. A foci és a futsal mellett egészen más sportokat is kipróbáltunk, mint például zsinórlabda kidobást vagy épp a magasugrást és voltunk két nap az uszodában is.

Velez Donát is az egyik fiatal reménységünk. Az elmúlt szezonban jelentős feladat hárult rá is az U20-as csapatunkban. E mellett már a „nagyokkal” végezhette az edzésmunkáját, és lehetőséget kapott közöttük is. A nyári sporttáborunkban pedig, instruktori szerepet kapott. Ezekről az élményeiről kérdeztük.

 

Velez Donát (Fotó: Dénes J.) Velez Donát (Fotó: Dénes J.) bt: Ebben a táboros életkorodban hol labdáztál a nyári szünetekben?

VD: Amikor ennyi idős voltam, én is részt vettem a foci táborokban, ahol ezekhez a gyerekekhez hasonlóan nagyon jól éreztem magamat!

 

bt: Voltak-e pihenős időszakok a napi feladatok között az elmúlt héten?

VD: Sűrű volt a program, de természetesen biztosítva volt a pihenés is aminek lehet, hogy mi a felnőttek jobban örültünk, mint a gyerekek.

 

bt: Hogy sikerült a kis vendégeinkkel való együttműködést?

VD: Azt hiszem mindnyájunk nevében mondhatom,hogy nagy élmény volt ezekkel a gyerekekkel foglalkozni, mert egytől egyik nagyon szófogadóak voltak és figyeltek minden szavunkra, ami nagyon jó dolog! A legjobb talán az volt számomra, hogy egy kicsit újra én is kisgyereknek érezhettem magam közöttük.

 

bt: Élvezték az ott töltött időszakot?

VD: Nagyon élveztük! Reméljük a gyerekek úgyszintén!

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB