Oldalsáv

A forduló rangadója következik

2017. október 25.
Kevésbé hangzatos fölvezetést a Férfi Futsal NB I. 4. fordulójában sorra kerülő DUNAFERR DUE RENALPIN-RÁBA ETO mérkőzésnek nem adhatunk. Az összecsapásra Dunaújvárosban, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban kerül sor 2017.10.26-án csütörtökön, 19:00 órai kezdéssel.

Hogy miért rangadó?

Mindenekelőtt azért, mert az elmúlt szezon ezüstérmese - a mi csapatunk, a tavalyi, az egyébként hétszeres bajnokot, a Rába ETO-t fogadja. Hol van már a tavalyi hó? Kérdezhetik az irigyeink és a riválisaink. Az igaz, hogy azóta a két csapat összetétele változott, de az is, hogy mindketten meg akarják ismételni az elmúlt évek sikereit. Így is? Így még inkább!

 

A RÁBA ETO

Nyugodtan mondhatjuk, hogy számukra is mozgalmasan indult az idei szezon. A felkészülést még a korábbi sikerkováccsal, Marcos Anguloval kezdték, aki egy kicsit később másik országot és csapatot talált magának. 

 

Nem csak ő hagyta el a csapatot, hanem Harnisch Ákos, Drahovsky, Seidler, Matkovics, Gémesi és Davide. A távozók helyére Fabio, Gerard Gonzales Martinez, Alasztics és Klacsák Bence érkezett. Október elejére megérkezett az új rangos spanyol vezetőedző: Javi Rodríguez. Erre már az egész hazai mezőny felszisszent és újratervezte a maga előtt álló idényt.

 

Rögtön az elején jól álltak a kihívásokkal. Hozzánk hasonlóan nélkülönözték a szeptemberi, lengyelek ellenei EB play-off párharcra készülő válogatottjaikat, és így készültek a bajnoki rajt mellett az UEFA Futsal Cup Main Round Olaszországban rendezett négyes csoportjának küzdelmeire. Bemelegítésnek negyedik alkalommal megnyerték a Mitropa Futsal Cup bécsi tornáját. Majd az ELITE ROUNDBA verekedték magukat, aminek az egyik csoportkörének a házigazdái is ők lesznek.

 

A hazai bajnokság első fordulójában 3-2-es vereséget szenvedtek a Haladásól, a másodikban szoros meccsen 6-3-ra verték a Bőnyt. Legutóbb 5-3-ra a Nyírgyulajt. A bevezető széria után most kapják a legerősebb hazai ellenfelet, Dunaújvárosban a mi csapatunkat, csütörtök este hétkor.

 

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC

Tőlünk négy fő távozott, akik közül az egyik, (Klacsák Bence) éppen a Rába soraiba. Mellettük nekünk is lett klasszis veszteségünk: Fehér Zsolt vezetőedzőnket a válogatotthoz kötik a feladatai. Az érkezők egyike, Pál Patrik villámrajtot vett, nagyszerű formában és gólokkal mutatkozott be a mi színeinkben. A szintén most érkezett Bánfalvi Balázstól is hasonló produkciót remélünk.

 

Az eredményeinkről. A nyitány emlékezetesre sikerült, hiszen a Berettyóújfalu egy keserves első és egy bíztató második félidő után 5-4-es győzelmével megérdemelten vitte a pontjainkat. Utána a Fradi következett idegenben, egy szoros 2-1-es sikerünkkel, majd legutóbb a Bőny elleni szintén emlékezetes 3-2.

 

A mieink a válogatottbeli elfoglaltságaik miatt a legjobb összetételükben, az elmúlt hét óta készülhetnek együtt. Van és lesz mit javítaniuk az eddigi teljesítményükhöz képest. Egy biztos: a tehetségen, felkészültségen és az akaráson most már semmi sem múlhat. Bízunk bennük.

 

A Tabella

A bajnoki táblázaton a győriek a másodikak, a DUNAFERR DUE RENALPIN FC az ötödik. A pontszámunk azonos, a zöld-fehérek a jobb gólkülönbségükkel állnak előttünk. Itt a lehetőség: mindkettőn javíthatunk.

 

A szurkolóink

A csapatunk menedzsmentje a hagyományaihoz híven ez alkalommal is nagy figyelmet fordít rájuk. Az egyik névadó támogatónk az ISD DUNAFERR alkalmazottai, a munkahelyi belépőkártyájukkal ingyen jöhetnek a meccsre. A klub színeit, a piros-fehéret viselők a szünetben tartott sorsoláson egy finom Diabló Pizzát nyerhetnek, ahogy a szintén a félidőben megrendezett kapufa rúgó verseny győztese is.

 

Egy dolga van a Csapatunknak: megmutatni, hogy ők az ország legjobb magyar játékosokból álló gárdája. Egy másik a Szurkolóknak, hogy lelkesen biztassa a pályán lévőket. Együtt sikert érhetünk el!

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

Hajrá Dunaferr, Hajrá Újváros!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB