Oldalsáv

A forduló rangadója következik

2017. október 25.
Kevésbé hangzatos fölvezetést a Férfi Futsal NB I. 4. fordulójában sorra kerülő DUNAFERR DUE RENALPIN-RÁBA ETO mérkőzésnek nem adhatunk. Az összecsapásra Dunaújvárosban, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban kerül sor 2017.10.26-án csütörtökön, 19:00 órai kezdéssel.

Hogy miért rangadó?

Mindenekelőtt azért, mert az elmúlt szezon ezüstérmese - a mi csapatunk, a tavalyi, az egyébként hétszeres bajnokot, a Rába ETO-t fogadja. Hol van már a tavalyi hó? Kérdezhetik az irigyeink és a riválisaink. Az igaz, hogy azóta a két csapat összetétele változott, de az is, hogy mindketten meg akarják ismételni az elmúlt évek sikereit. Így is? Így még inkább!

 

A RÁBA ETO

Nyugodtan mondhatjuk, hogy számukra is mozgalmasan indult az idei szezon. A felkészülést még a korábbi sikerkováccsal, Marcos Anguloval kezdték, aki egy kicsit később másik országot és csapatot talált magának. 

 

Nem csak ő hagyta el a csapatot, hanem Harnisch Ákos, Drahovsky, Seidler, Matkovics, Gémesi és Davide. A távozók helyére Fabio, Gerard Gonzales Martinez, Alasztics és Klacsák Bence érkezett. Október elejére megérkezett az új rangos spanyol vezetőedző: Javi Rodríguez. Erre már az egész hazai mezőny felszisszent és újratervezte a maga előtt álló idényt.

 

Rögtön az elején jól álltak a kihívásokkal. Hozzánk hasonlóan nélkülönözték a szeptemberi, lengyelek ellenei EB play-off párharcra készülő válogatottjaikat, és így készültek a bajnoki rajt mellett az UEFA Futsal Cup Main Round Olaszországban rendezett négyes csoportjának küzdelmeire. Bemelegítésnek negyedik alkalommal megnyerték a Mitropa Futsal Cup bécsi tornáját. Majd az ELITE ROUNDBA verekedték magukat, aminek az egyik csoportkörének a házigazdái is ők lesznek.

 

A hazai bajnokság első fordulójában 3-2-es vereséget szenvedtek a Haladásól, a másodikban szoros meccsen 6-3-ra verték a Bőnyt. Legutóbb 5-3-ra a Nyírgyulajt. A bevezető széria után most kapják a legerősebb hazai ellenfelet, Dunaújvárosban a mi csapatunkat, csütörtök este hétkor.

 

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC

Tőlünk négy fő távozott, akik közül az egyik, (Klacsák Bence) éppen a Rába soraiba. Mellettük nekünk is lett klasszis veszteségünk: Fehér Zsolt vezetőedzőnket a válogatotthoz kötik a feladatai. Az érkezők egyike, Pál Patrik villámrajtot vett, nagyszerű formában és gólokkal mutatkozott be a mi színeinkben. A szintén most érkezett Bánfalvi Balázstól is hasonló produkciót remélünk.

 

Az eredményeinkről. A nyitány emlékezetesre sikerült, hiszen a Berettyóújfalu egy keserves első és egy bíztató második félidő után 5-4-es győzelmével megérdemelten vitte a pontjainkat. Utána a Fradi következett idegenben, egy szoros 2-1-es sikerünkkel, majd legutóbb a Bőny elleni szintén emlékezetes 3-2.

 

A mieink a válogatottbeli elfoglaltságaik miatt a legjobb összetételükben, az elmúlt hét óta készülhetnek együtt. Van és lesz mit javítaniuk az eddigi teljesítményükhöz képest. Egy biztos: a tehetségen, felkészültségen és az akaráson most már semmi sem múlhat. Bízunk bennük.

 

A Tabella

A bajnoki táblázaton a győriek a másodikak, a DUNAFERR DUE RENALPIN FC az ötödik. A pontszámunk azonos, a zöld-fehérek a jobb gólkülönbségükkel állnak előttünk. Itt a lehetőség: mindkettőn javíthatunk.

 

A szurkolóink

A csapatunk menedzsmentje a hagyományaihoz híven ez alkalommal is nagy figyelmet fordít rájuk. Az egyik névadó támogatónk az ISD DUNAFERR alkalmazottai, a munkahelyi belépőkártyájukkal ingyen jöhetnek a meccsre. A klub színeit, a piros-fehéret viselők a szünetben tartott sorsoláson egy finom Diabló Pizzát nyerhetnek, ahogy a szintén a félidőben megrendezett kapufa rúgó verseny győztese is.

 

Egy dolga van a Csapatunknak: megmutatni, hogy ők az ország legjobb magyar játékosokból álló gárdája. Egy másik a Szurkolóknak, hogy lelkesen biztassa a pályán lévőket. Együtt sikert érhetünk el!

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

Hajrá Dunaferr, Hajrá Újváros!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB