Oldalsáv

A győzelmet nem kell megmagyarázni

2017. október 23.
Túl van a Férfi Futsal NB I. a bajnokság 3. fordulóján. Így a mi csapatunk, a DUNAFERR DUE RENALPIN FC is lejátszotta a szünet utáni első mérkőzését. A vendég a BŐNY-SZAVILL CONSULTING volt, az eredmény 3 – 2 (2-1). Sima? Nem éppen, de a pontok itthon maradtak.

A még igazán formába sem lendült élvonal csapatai két forduló után egy majd’ kéthetes pihenőt követően, ismét beleálltak a küzdelmekbe. A gyenge rajtot vevők nekiveselkedhettek, hogy pótolják a lemaradásukat, míg a jókedvűek megpróbálták a formájukat átmenteni a folytatásra. Itthon abban reménykedtünk, hogy legalább egy hetet együtt dolgozik majd a csapatunk a legjobbjainkkal. Az elmúlt szezon zárása óta először. Bármilyen hihetetlen, az a bizonyos teljes hét még egy darabig várat magára.

Lássuk az október 20-i futsal krónikánkat!

A csapat menedzsmentje sokat tett a szurkolókkal való barátságos találkozás érdekében. Jeles kedvezményekkel, nyereményekkel, a játékosok ünnepélyes bevonultatásával. A legjobbjaink a legfiatalabb, (naná, hogy a klub mezében feszítő) futsalos palántáinkat kézen fogva futottak be a kezdésre. Boldog gyerekek és feldobott, mosolygós nagyfiúk a pályán, valamint hasonló hangulatú nézők a lelátón! Ideális kezdés? Igen, az!

Az első félidőben

A kezdés után a kicsik bevonulását egyébként szimpatikusan lereagáló vendégcsapat, hamar belerondított a jókedvünkbe. Az első bátor hazai rohamokat illetlen módon, már kilenc méternél kifékezték és a ziccerbe robbanó újvárosiak kedvét is elvették a beavatkozásaikkal. És, ha ez nem lett volna elég, gyorsan kontráztak, Rigót is előbb bemelegítették, de Szentjobbi Roland lövésére más nem volt orvosságunk: (0-1) az 5. percben.

Futhattunk az eredmény után, amit meg is tettünk! A mieink őrületes tempóba kezdtek, de közben a vendégeknek is adtak munkát Rigónak, a kapusunknak. Egy sor célt tévesztett beadás és lövés után Pál Patrik harmadik kísérlete egy szép gólt hozott (1-1) a 12’ percben.

Az egyenlítés és az életben maradt hazai rohamok közben egy közeli szabadrúgáshoz jutottunk. A vendégek időt kértek. A sípszó után egy ördögi figurával, sőt még eggyel jöttünk, de a produkciót a bőnyiek hatástalanítani tudták, mi több erősen visszajöttek a játékba. Schrancz Balázs időt kért, s utána a hazai rohamok tovább erősödtek, aminek eredményeként egy remek támadást követően Hosszú mesteri labdáját Pál Patrik a hálóba továbbította (2-1) a 19. percben. Ezzel a szerény, de megharcolt előnnyel mehettek a fiúk a szünetre.

A második félidőben

Ez a menet Varga két remek megoldásával kezdődött, a második, Hosszú átadásából gólt is hozott (3-1) a 22. percben. 

Megnyugodhattak? Nem. Mégis így történt, legalábbis szemmel láthatóan. A harmadik találat felborzolta a vendégek idegeit, mert nagy erőket mozgósítottak a szépítéshez. A mieink folyamatosan építették a támadásaikat, de vagy egy gondolatnyival lassabban, mint kellett volna, vagy a bőnyi legénység az utóbbi héten csak Dunaferres futsal filmeket nézett. Mindenesetre sikerrel romboltak, illetve a hazaiak az első félideihez hasonlóan elképesztő mennyiségű ziccert hagytak ki.

A nagy birkózást Lódi Tamás időkérése állította meg. Arról, hogy ebből egy kellemes pihenő lehessen, a spori küzdelmes magyarázata kellett, amivel a bőnyi vészkapusos mezét kifogásolta. Mindenesetre innét a vendégek támadásban 5:4-ben operáltak, ami a kifárasztás révén meg is hozta az újabb szépítő góljukat. Peczár (3-2) a 39. percben.

A találat vérszemet adott az egyenlítő szándékhoz, de az újvárosi rutin elég volt az előny megtartásához. Egy szinte erőn felül is nagyot küzdő Bőny, és a bőven egy csapatra való kitűnő játékosokból álló, de erősen szezon eleji formát hozó DUNAFERR DUE RENALPIN FC meccsén született meg a 3-2-es végeredmény.

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB