Oldalsáv

Minden csapat egy nemes ellenfél

2017. október 30.
A Férfi Futsal NB I. 5. fordulójára készülünk. Az ARAMIS SE-DUNAFERR DUE RENALPIN FC mérkőzésre a Budaörsi Városi Sportcsarnokban 2017.10.30-án hétfőn, 18:40-kor kerül sor. Az esélylatolgatás más dolga, mi most is maradunk a tényeknél.

A hétfő esti vendéglátónk is egy nemes ellenfél. Csendesen bólintsunk rá az ő régi dicsőségeikre, azután nézzük meg az idei őszi eredményeiket, majd gondoljuk végig a mi mérkőzéseinken történteket. Ez is segíthet a most sorra kerülő fordulóra való tervek készítésénél. Amikor ez meg van, nyugodt lelkiismerettel indulhatunk a mérkőzésre. Kívülről és újvárosi szurkolói szívvel nézve, ilyen egyszerűnek tűnhet a készülődés. Nyilván több is, más is kell a sikerhez.

 

Az ARAMIS SE

Nem mondanánk, hogy nagyon jól kezdődött a szezonjuk. Az első fordulóban a Veszprém érkezett hozzájuk, és a nyár óta erősen fogadkozó vendégeik ezúttal állták a szavukat 4-2-re verték a hazaiakat és vitték a pontokat.

 

A második menet papírformája sem ígért sokat nekik, és az meg is valósult. A Berettyóújfalura tett társasutazás vége egy vesszőfutás lett, s az abból fakadó 8-1-es vereséggel poroszkálhattak hazafelé.

 

A harmadik fordulóban a Fradi érkezett hozzájuk, akik ezúttal igen rosszul jártak a vereséget már megutált hazaiakkal: 4-2-re nyertek a budaörsi Zöldek.

 

A negyedik fordulóban valószínűleg az összes bosszúság kijöhetett belőlük a Bőny otthonában, hiszen itt egy 10-3-as győzelmet értek el. Igaz, hogy erről Frank Tamás a vezetőedzőjük azt nyilatkozta, hogy „örülök, hogy ilyen arányban győztünk, de remélem, hogy a csapatom nem von le belőle messzemenő következtetéseket...”. Így, jelenleg két nyertes és kettő vesztes mérkőzésükkel, 17-17 es gólmérlegükkel, hat ponttal az 5. helyen tanyáznak. (Egy pozícióval mögöttünk.)

 

DUNAFERR DUE RENALPIN FC

A nyitányról a mieink se tudnának dicsekedni. Keseregtünk és bosszankodtunk rajta éppen eleget, ezért most csak a tény következik: jött az MVSC BERETTYÓÚJFALU. 4-0-s félidei vezetés után betyár kemény végjátékban, de 5-4-re nyertek és vitték a pontokat.

 

A második forduló is emlékezetes lett. Egyrészt a Fradihoz vezető út közúti nehézségei, másrészt a tartalékos csapatunk szolid helyzetkihasználása miatt. A lényeg: a végén kibrusztolt szoros és meglehetősen izgalmas csatában elért 2-1-es győzelmünk és a vele járó pontok kasszírozása.

 

Hazai pályán folytatódott a sorozatunk, a Bőnyt fogadtuk. Akinek módja volt rá, az azt sugalmazta, hogy egy sétagalopp jellegű mérkőzés vár ránk, de természetesen tévedtek. A Lódi legénység nyilván birkózószőnyegen aludt, mert itt ragyogó, harcias formában léptek fel. A vezetést is megszerezték. Ez persze nem volt nekik elég, mivel amikor végre a kétgólos előny mellett már kezdtünk komfortosan szurkolni, hát újra föltámadtak és 3-2-re szorossá tették a végeredményt. Az újabb három pontot persze így is bekönyvelhettük.

 

Könnyű felidézni a legutóbbi, a RÁBA ETO elleni, szintén hazai fordulót. Nyilván itt is voltak szenzációs hírek, amik a vendégek szörnyű meggyengüléséről szóltak. Ehhez képest a félidőre már ők is 4-1-es vezetésnél jártak. Mi is pletykálunk egy kicsit: a győriek nagyon jó, a fusalt játszó csapat maradtak. Az már a balszerencséjük, hogy a liga rendre későn ébredő, egyúttal a legnagyobb ziccer tékozló csapata (a miénk) ismét megrázta magát és óriási csatában ugyan, de a briliáns játékát is elővéve, végül is hozta a döntetlent. Ilyen nincs! De van...

 

A jelen állás szerint a mieink pillanatnyilag a győrieket követve hét ponttal a negyedik helyen állnak. A gólkülönbségük 14-13.

Merne valaki jósolni egyet a hétfői meccsünkkel kapcsolatban? Addig is, amíg a tippek és az elemzések befutnak, bemondjuk a tutit. A mieink Budaörsre is győzni mennek!

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB