Oldalsáv

Minden csapat egy nemes ellenfél

2017. október 30.
A Férfi Futsal NB I. 5. fordulójára készülünk. Az ARAMIS SE-DUNAFERR DUE RENALPIN FC mérkőzésre a Budaörsi Városi Sportcsarnokban 2017.10.30-án hétfőn, 18:40-kor kerül sor. Az esélylatolgatás más dolga, mi most is maradunk a tényeknél.

A hétfő esti vendéglátónk is egy nemes ellenfél. Csendesen bólintsunk rá az ő régi dicsőségeikre, azután nézzük meg az idei őszi eredményeiket, majd gondoljuk végig a mi mérkőzéseinken történteket. Ez is segíthet a most sorra kerülő fordulóra való tervek készítésénél. Amikor ez meg van, nyugodt lelkiismerettel indulhatunk a mérkőzésre. Kívülről és újvárosi szurkolói szívvel nézve, ilyen egyszerűnek tűnhet a készülődés. Nyilván több is, más is kell a sikerhez.

 

Az ARAMIS SE

Nem mondanánk, hogy nagyon jól kezdődött a szezonjuk. Az első fordulóban a Veszprém érkezett hozzájuk, és a nyár óta erősen fogadkozó vendégeik ezúttal állták a szavukat 4-2-re verték a hazaiakat és vitték a pontokat.

 

A második menet papírformája sem ígért sokat nekik, és az meg is valósult. A Berettyóújfalura tett társasutazás vége egy vesszőfutás lett, s az abból fakadó 8-1-es vereséggel poroszkálhattak hazafelé.

 

A harmadik fordulóban a Fradi érkezett hozzájuk, akik ezúttal igen rosszul jártak a vereséget már megutált hazaiakkal: 4-2-re nyertek a budaörsi Zöldek.

 

A negyedik fordulóban valószínűleg az összes bosszúság kijöhetett belőlük a Bőny otthonában, hiszen itt egy 10-3-as győzelmet értek el. Igaz, hogy erről Frank Tamás a vezetőedzőjük azt nyilatkozta, hogy „örülök, hogy ilyen arányban győztünk, de remélem, hogy a csapatom nem von le belőle messzemenő következtetéseket...”. Így, jelenleg két nyertes és kettő vesztes mérkőzésükkel, 17-17 es gólmérlegükkel, hat ponttal az 5. helyen tanyáznak. (Egy pozícióval mögöttünk.)

 

DUNAFERR DUE RENALPIN FC

A nyitányról a mieink se tudnának dicsekedni. Keseregtünk és bosszankodtunk rajta éppen eleget, ezért most csak a tény következik: jött az MVSC BERETTYÓÚJFALU. 4-0-s félidei vezetés után betyár kemény végjátékban, de 5-4-re nyertek és vitték a pontokat.

 

A második forduló is emlékezetes lett. Egyrészt a Fradihoz vezető út közúti nehézségei, másrészt a tartalékos csapatunk szolid helyzetkihasználása miatt. A lényeg: a végén kibrusztolt szoros és meglehetősen izgalmas csatában elért 2-1-es győzelmünk és a vele járó pontok kasszírozása.

 

Hazai pályán folytatódott a sorozatunk, a Bőnyt fogadtuk. Akinek módja volt rá, az azt sugalmazta, hogy egy sétagalopp jellegű mérkőzés vár ránk, de természetesen tévedtek. A Lódi legénység nyilván birkózószőnyegen aludt, mert itt ragyogó, harcias formában léptek fel. A vezetést is megszerezték. Ez persze nem volt nekik elég, mivel amikor végre a kétgólos előny mellett már kezdtünk komfortosan szurkolni, hát újra föltámadtak és 3-2-re szorossá tették a végeredményt. Az újabb három pontot persze így is bekönyvelhettük.

 

Könnyű felidézni a legutóbbi, a RÁBA ETO elleni, szintén hazai fordulót. Nyilván itt is voltak szenzációs hírek, amik a vendégek szörnyű meggyengüléséről szóltak. Ehhez képest a félidőre már ők is 4-1-es vezetésnél jártak. Mi is pletykálunk egy kicsit: a győriek nagyon jó, a fusalt játszó csapat maradtak. Az már a balszerencséjük, hogy a liga rendre későn ébredő, egyúttal a legnagyobb ziccer tékozló csapata (a miénk) ismét megrázta magát és óriási csatában ugyan, de a briliáns játékát is elővéve, végül is hozta a döntetlent. Ilyen nincs! De van...

 

A jelen állás szerint a mieink pillanatnyilag a győrieket követve hét ponttal a negyedik helyen állnak. A gólkülönbségük 14-13.

Merne valaki jósolni egyet a hétfői meccsünkkel kapcsolatban? Addig is, amíg a tippek és az elemzések befutnak, bemondjuk a tutit. A mieink Budaörsre is győzni mennek!

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB