Oldalsáv

Nyertünk!

2017. október 7.
Jó érzés ezt leírni és kimondani: a Férfi Futsal NB I. 2. fordulójában, FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA-DUNAFERR DUE RENALPIN FC 1-2 (0-2). Két erősen tartalékos csapat feszült egymásnak, de erre a feladatra a miénk volt a felkészültebb.

Forrás: www.ftcfutsal.hu Forrás: www.ftcfutsal.hu Az első elismerés most az FTC csapatát illeti, aki kivárta a kései érkezésünket. Hasonlóra sem emlékezünk: a technikai vezetőnk által patikamérlegen kimért, csalhatatlan utazási terv ezúttal (egy elképesztő, a főváros déli részét megbénító közlekedési dugó miatt) csúnyán elszállt ezen az estén.  Három óra kellett az Elek Gyula Arénába érkezésünkhöz. A mérkőzés negyvenkettő perces késéssel kezdődhetett.

De hogyan! A kezdés után Shrancz egy pillanat alatt beköszönt, és a Fradi kapusa, csak üggyel-bajjal tudott előle menteni. Őt a veszélyeztetéssel Németh Péter és Hosszú Ádám követte. A végig veszélyesen támadó hazaiak közül Safar Tony tette próbára Rigót. A fordulatos játék egy remek Horváth Norbert –Pál Patrik akciót is hozott, melyből az utóbbi meglőtte a megnyugtató első gólunkat: (0-1) a 6. percben.

A továbbiakban is a mi csapatunk uralta a játékot, de a hazaiak is (főképp Safar T szervezésében) veszélyeztettek. Rigó és a védelem jól tette a dolgát. a játékrész utolsó percében Schrancz remek átadásából Fridrich pazar gólt lőtt (0-2) a 20. percben.

A második félidőben a korábbinál még harcosabban jött ki a Fradi csapata. Szinte mindent egy lapra feltéve 5:4-ben vezették a támadásaikat. A Dunaferr elegánsan lassította a hazai rohamokat, sokpasszos precíz játékával is az előny növelésére törekedett. Az FTC folyamatos emberelőnyös játéka végül meghozta a gyümölcsét: Andorka révén szépítettek: (1-2) a 37. percben.

A mieink szűk kerettel, rengeteget dolgoztak a sikerért. Horváth Norbert elképesztő terhet vett magára és kiemelkedően jó teljesítményt nyújtott. Pál Patrikot és Fridrich Dávidot a góljaik miatt illeti külön elismerés, bár több is a lábukban maradt ezen a mérkőzésen. A többiek csapatként állták meg dicséretesen a helyüket. Egy jó formában lévő, harcos FTC-t sikerült legyűrni ezen az estén.

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB