Oldalsáv

Tanulságos mérkőzés volt

2017. november 23.
Szó szerint az lehetett, minden tárgyilagosan szemlélődő számára. A férfi Futsal NB I. 8. fordulójában vívták meg a DUNAFERR DUE RENALPIN FC-NYÍRGYULAJ KSE 4 – 3 (3 - 1) –re végződött mérkőzést a Dunaújváros Sportcsarnokban, 2017.11.20 –án, hétfő este.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János Mindkét csapat megmutatta a tudása javát

Az első tizenkilenc percben egy pompás show-t mutattak be a hazaiak, az összesereglett híveik számára. Az azt követő időszakban a vendégek is igazolták, hogy erre az estére sem a statisztaszerepért buszozták át a fél országot. 

A játék azonnal egy meglepő akcióval, Sánta kapura emelésével kezdődött, ami mellett később bőven igazolódott, hogy a Nyírgyulaj néhány komoly meglepetést is időzített a játékába.

Egy villanás múltán máris beindult a hazai henger. A remek villám támadásokból előbb Fekete veszélyeztetett, majd az ördögi cselekkel is operáló Hosszú a vezetést is megszerezte 1-0 a 4. percben. A bemutató előadás tovább tartott. A minden futsal hangszeren kiválóan muzsikáló Horváth remek beadását Fekete pazar fejessel értékesítette: 2-0 a 9. percben. A rengeteg közös munka, a tehetség a precíz tervezés és kivitelezés szülte a következő, ovációra serkentő találatot. Hosszú mesteri beadása, Pál zseniális továbbítása után Horváth N elegánsan helyezett a hálóba: 3-0 a 11. percben. A hazai publikum boldogan nyugtázta a nagyszerű megoldásokat és vele együtt a pályán is szerepet vállaló Schrancz játékát.

A súlyos fölény miatt Lovas Norbert időt kért, ami jelentős változást hozott a játékukba. Az önfeledt hazai perceket némileg borzolták előbb Gömze, majd  Sánta, Szabó, Tóth lövései, melyeket Rigó hárított. Az első félidő utolsó másodperceiben viszont Nagy I büntette a támadásokba feledkezett hazai védelem hibáit: 3-1 a 20. percben.

Hogy miért nem zárta a Dunaferr 6-0-ra a félidőt, amikor a hazai futsal legszebb játékát mutatta be? Pazarlók, pontatlanok és engedékenyek voltak? Nem. Nyugodtan tiszteljük meg az ellenfelet azzal, hogy az időkérésükkel rendezték a soraikat.

A szünet után

A rövid pihenő után a hazai csapat az előbb látott tempójában folytatta a sziporkázó fiestáját: Hosszú, Fridrich, Horváth, Németh, Fekete igazán az elemükben voltak. Fridrich remek átadásából Pál őserővel lőtte meg a csapata, mint végül kiderült, záró találatát: 4-1 a 26. percben.

A félidő utolsó másodperceiben lőtt gól csodákat tehet. A Nyírgyulaj csapatára ezúttal is így hatott. A pazar hazai akciókba szerencsével avatkoztak bele. A 4-1-es állásnál tett időkérésük után hozott 5:4-es emberelőnyös játékuk meghozta a gyümölcsét. Így juthattak el Faragó 4-2, majd Gömze 4-3-as találataihoz a 35. percben.

Egy percen belül kettő szépítő gól a hajrában! Főleg a második volt emlékezetes: Pallai kapus lassú, kapu elé ívelt labdáját Gömze zavartalanul csúsztathatta tovább a hálóba. Ez bizony arcpirító volt. Scrancz Balázs időt is kért, mielőtt ez a tendencia nagyobb bajjal járt volna. Az utolsó öt perc még egy ordító vendég helyzetet hozott, amit Faragó hagyott ki.

Sóhajtozás helyett

Nagy baj történt? Aligha. Csupán megváltozni látszik a hazai futsal élvonal struktúrája. És ez nem is olyan nagy baj. Amennyiben ez így folytatódik tovább, kevesebb lesz a fixre vehető mérkőzés és egyáltalán nem elég a legjobbaknak sem, hogy a pályáról nézzék a mérkőzéseket. Erősödik a verseny és a hazai futsal színvonala magasabbra kerülhet.

Nyerjük meg 10-0-ra a gyengébb csapatok elleni meccseket? Azt már a „gyengébbek” sem akarják hagyni, legalábbis az eddigi nyolc forduló alatt még senkinek sem sikerül. Persze több munkával még az is lehetséges. A mieinknek, a  DUNAFERR DUE RENALPIN FC csapatának föltétlen.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB