Oldalsáv

A Fradi futsal csapatát várjuk II.

2017. december 13.
A Férfi Futsal NB I. 11. fordulójában, a DUNAFERR DUE RENALPIN FC-FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA mérkőzés következik, a Dunaújváros Sportcsarnokban, ami 2017.12.14. csütörtök 20:00 órakor kezdődik. Mindkét csapat bizonyítani akar, ami nagy csatát hozhat.

A Fradiról

Patinás, harcos csapat, komoly tervekkel és hullámzó teljesítménnyel. Nézzük az utóbbi bajnoki mérkőzéseiket, amelyek két bravúrt is tartalmaznak.

A futsal NB I 8. fordulójában igazi bomba meglepetéssel szolgáltak.  Meglepetésre 3–2-re legyőzték a már akkor is az első helyen álló MVFC-Berettyóújfalut az Elek Gyula arénában.

A hazai futsal csapatoknak a RÁBA ETO-nál vendégeskedni, nem számított túl jó mulatságnak az elmúlt években. A pesti csapat ennek ellenére már 3–0-ra is vezetett a meccs előtt az UEFA Futsal Cup Final Four-jába bejutottak ellen, akik végül legyőzve a fáradtságukat 5–5-re mentettek. A Fradi ekkor már új célt találva magának, a dobogót vette célba.

E céljuk elérésében egy kicsit lassította őket az előző bajnoki forduló. A BŐNY csapatát fogadták, ami általában kemény mulatság szokott lenni a vendéglátók számára, bár a tabella nem ezt mutatja. Ezúttal a Fradi is komoly ellenfélre talált a Lódi gárdában, amely ellen nem használt semmiféle futsalos csodaszer, még az utolsó öt perc 5:4-es játéka sem. 0-0-lett a vége.

A Fradi jelenleg kilenc mérkőzés után három győzelemmel, kettő döntetlennel és négy vereséggel a hetedik helyen áll. Gólkülönbsége mínusz kettő.

Ami borítékolható: ahogy mindenhová, így Dunaújvárosba is pontért, vagy pontokért jönnek.

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC

Kár lenne tagadni: voltunk már jobb szériában is, de annak is vége szokott szakadni. A miénkre most kerülhet sor. Komoly csaták állnak mögöttünk, mivel az ideérkezőknek általában komoly törlesztenivalójuk lett volna és ezért óriási csatákra kényszerítenek bennünket.

A Debreceniek ugyan nem akartak revansot venni, de bizonyítani akarták, hogy helyük van a legjobbak között. Céljuk nyomán született az 5-3-as sikerünk.

Ezután a Nyírgyulaj csapatát fogadtuk, akikkel szintén nagy küzdelembe bonyolódtunk. Ebből született a szűkös, de megszolgált 4-3-as győzelmünk.

A sort két rosszemlékű csatával folytattuk. Az első akadály a Veszprém elleni idegenben vívott jelentette. A bíztató kezdés után hihetetlen negatív fordulatok, köztük Varga kiállítása után egy 4-3-as vereséget szenvedtünk.

A legutóbbi, hétfői Berettyóújfalu elleni idegenben játszott meccsünkön, komoly vereséget szenvedtünk. Ezen a napon két kapusunk, és három mezőnyjátékosunk hiányzott az alap csapatunkból, egy pedig sérülten vállalta a játékot. A 8-2-es fiaskó után elindulhatunk fölfelé.

Az eddigi kilenc mérkőzésből ötöt nyertünk, egy döntetlenre végződött és három vereséget szenvedtünk. Az eddig begyűjtött tizenhat pontunkkal a negyedik helyen állunk. A harmadik Haladástól eggyel, a második Rába ETO-tól kettővel lemaradva.

Az a csapat, aki már feldolgozta az előző eredményeket és a soraiban olyan kiváló, hadra fogható játékosokat tudhat, mint Németh Péter, Horváth Norbert, Hosszú Ádám, Fekete Róbert, Fridrich Dávid, Pál Patrik, Schrancz Balázs, vagy a fiatalabbak közül Csányi Dávid és Boldizsár Csaba, nem tehet mást, mint megrázza magát és elindul  fölfelé!

Ennek kell történnie, Hajrá Dunaferr!

A mérkőzést a névadó támogatónk a Dunaferr munkavállalói, ezúttal is a munkahelyi belépőkártyájuk felmutatatásával ingyen szurkolhatják végig.

A csapat színeiben, a piros-fehérben érkezők között a mérkőzés szünetben egy finom Diabló pizzát sorsolunk ki. Ugyanilyen ajándékot nyerhet a szünetben lebonyolításra kerülő kapufarúgó verseny győztese is.

Mi tagadás, ezúttal különösen fontos a szurkolóink támogatása. Várunk benneteket és reméljük, hogy biztatásukkal segítetek a továbblépésünkben!

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB