Oldalsáv

Ez is egy komoly erőpróba lesz

2018. január 12.
A legrangosabb hazai ellenfelek mérik össze a pillanatnyi formájukat a Férfi Futsal NB I. 13. fordulójában a RÁBA ETO-DUNAFERR DUE RENALPIN FC mérkőzésen. A csatát Győrben a Városi Egyetemi Sportcsarnokban, 2018. 01. 15. hétfő 19:30-as kezdéssel vívják meg.

Fotó: Dunaújváros Online Fotó: Dunaújváros Online

Egészen biztos, hogy ez az összecsapás egy igazi rangadó lesz. Nem kérdés, hogy miért?! A bajnoki tabella második és harmadik helyezettje feszül majd egymásnak. Nagy a tét? Föltétlenül. Az alapszakasz első helyezését ugyan már csak szerencsével érhetnék el a majd most egymással mérkőzők, de hogy a dobogós helyezésüket tovább szeretnék erősíteni az már biztos. Hogy állnak pillanatnyilag ezek a csapatok?

Rába ETO

A korábbi dicsőséglajstromukat elismerjük és nagyra tartjuk, de most a hétfői mérkőzésre készülve a jelenlegi eredményeiket vizsgáljuk. Arra érdemes odafigyelnünk ezekben a mérkőzés előtti napokban.

A téli szünetet a második helyen töltötték. A korábban mindenki számára veszedelmes Rába partiak ebben a szezonban már megismerkedtek a bajnoki pontok hullajtások keserveivel, amit a két vereségüknek és a két döntetlenjüknek köszönhetnek. A csapat jelentősen „magyarosodott”, hiszen jelenleg négy kiváló képességű légióssal állnak fel, amihez Javi Rodríguez vezetőedző egyre inkább megtalálja az őket jól kiegészítő hazai játékosokat.

Ennek a hétnek az egyik hazai futsal szenzációja volt, hogy a sok csatájukat eldöntő válogatott kapusuk Tóth Gyula, a Fradiba igazolt. Az ő távozása elsősorban a szurkolóiknak fájhat, mivel ahogy a válogatottban, úgy a Rába ETO-ban is jól bizonyított az utódja: Alasztics Marcell.

Az első idei mérkőzésükön a Nyírgyulaj ellen idegenben egy szűk 4-3-as győzelmet produkáltak, amit nehéz, de megszolgált sikerként értékeltek. Jelenleg egy ponttal állnak az újvárosi csapat előtt a második helyen…

DUNAFERR DUE RENALPIN FC

A csapat és követői már megszokhatták, hogy számukra már nincsenek könnyű mérkőzések. A korábban legyőzötteik revansot akarnak venni, a riválisok előnyre szeretnének szert tenni velük szemben. Mese nincs, ez a sikeres csapatok sorsa.

Természetesen a mieink is követtek el hibákat és voltak nehéz időszakok az őszi sorozatukban. A három vereségből biztosan tanultak és ez is segítheti őket a további küzdelmeikben. A sportban kikerülhetetlen sérülések, eltiltások és személyi változások is nehezítették a tartós jó forma megerősítését.

Ezekkel együtt, ahogy a téli szünetben, úgy jelenleg is a harmadik helyen állnak, ami egy nagyon elegáns pozíció. Nem lehet kérdés, hogy ezt meg szeretnék őrizni. A Bőny ellen is izgalmas mérkőzésen harcoltak a pontokért Győrben, a legutóbbi fordulóban. 5-3-ra nyertek. Erősen tartalékosan. Hogy a hiányzók mikor térnek vissza? Mást nem mondhatunk, mint hogy szurkoljunk érte!

Mi a teendő az előttünk álló rangos ellenfél oroszlánbarlangjában? Mindenekelőtt komoly emléket hagyni magunk után. Egy férfias küzdelemét. Ehhez „csupán” a DUNAFER DUE RENALPIN FC csapatától már sokszor látott kifinomult játékrendszer bemutatása és a becsvágyuktól tüzelt küzdeni akarás szükséges. Mindkettővel élni fognak!

Akár a távoli, győri lelátón, vagy lélekben bárhol másutt, szurkolunk a sikerükért: Hajrá Dunaferr!

Az eseményről a Facebook oldalunkon, élőben és írásban tudósítunk a helyszínről.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB