Oldalsáv

Ez is egy komoly erőpróba lesz

2018. január 12.
A legrangosabb hazai ellenfelek mérik össze a pillanatnyi formájukat a Férfi Futsal NB I. 13. fordulójában a RÁBA ETO-DUNAFERR DUE RENALPIN FC mérkőzésen. A csatát Győrben a Városi Egyetemi Sportcsarnokban, 2018. 01. 15. hétfő 19:30-as kezdéssel vívják meg.

Fotó: Dunaújváros Online Fotó: Dunaújváros Online

Egészen biztos, hogy ez az összecsapás egy igazi rangadó lesz. Nem kérdés, hogy miért?! A bajnoki tabella második és harmadik helyezettje feszül majd egymásnak. Nagy a tét? Föltétlenül. Az alapszakasz első helyezését ugyan már csak szerencsével érhetnék el a majd most egymással mérkőzők, de hogy a dobogós helyezésüket tovább szeretnék erősíteni az már biztos. Hogy állnak pillanatnyilag ezek a csapatok?

Rába ETO

A korábbi dicsőséglajstromukat elismerjük és nagyra tartjuk, de most a hétfői mérkőzésre készülve a jelenlegi eredményeiket vizsgáljuk. Arra érdemes odafigyelnünk ezekben a mérkőzés előtti napokban.

A téli szünetet a második helyen töltötték. A korábban mindenki számára veszedelmes Rába partiak ebben a szezonban már megismerkedtek a bajnoki pontok hullajtások keserveivel, amit a két vereségüknek és a két döntetlenjüknek köszönhetnek. A csapat jelentősen „magyarosodott”, hiszen jelenleg négy kiváló képességű légióssal állnak fel, amihez Javi Rodríguez vezetőedző egyre inkább megtalálja az őket jól kiegészítő hazai játékosokat.

Ennek a hétnek az egyik hazai futsal szenzációja volt, hogy a sok csatájukat eldöntő válogatott kapusuk Tóth Gyula, a Fradiba igazolt. Az ő távozása elsősorban a szurkolóiknak fájhat, mivel ahogy a válogatottban, úgy a Rába ETO-ban is jól bizonyított az utódja: Alasztics Marcell.

Az első idei mérkőzésükön a Nyírgyulaj ellen idegenben egy szűk 4-3-as győzelmet produkáltak, amit nehéz, de megszolgált sikerként értékeltek. Jelenleg egy ponttal állnak az újvárosi csapat előtt a második helyen…

DUNAFERR DUE RENALPIN FC

A csapat és követői már megszokhatták, hogy számukra már nincsenek könnyű mérkőzések. A korábban legyőzötteik revansot akarnak venni, a riválisok előnyre szeretnének szert tenni velük szemben. Mese nincs, ez a sikeres csapatok sorsa.

Természetesen a mieink is követtek el hibákat és voltak nehéz időszakok az őszi sorozatukban. A három vereségből biztosan tanultak és ez is segítheti őket a további küzdelmeikben. A sportban kikerülhetetlen sérülések, eltiltások és személyi változások is nehezítették a tartós jó forma megerősítését.

Ezekkel együtt, ahogy a téli szünetben, úgy jelenleg is a harmadik helyen állnak, ami egy nagyon elegáns pozíció. Nem lehet kérdés, hogy ezt meg szeretnék őrizni. A Bőny ellen is izgalmas mérkőzésen harcoltak a pontokért Győrben, a legutóbbi fordulóban. 5-3-ra nyertek. Erősen tartalékosan. Hogy a hiányzók mikor térnek vissza? Mást nem mondhatunk, mint hogy szurkoljunk érte!

Mi a teendő az előttünk álló rangos ellenfél oroszlánbarlangjában? Mindenekelőtt komoly emléket hagyni magunk után. Egy férfias küzdelemét. Ehhez „csupán” a DUNAFER DUE RENALPIN FC csapatától már sokszor látott kifinomult játékrendszer bemutatása és a becsvágyuktól tüzelt küzdeni akarás szükséges. Mindkettővel élni fognak!

Akár a távoli, győri lelátón, vagy lélekben bárhol másutt, szurkolunk a sikerükért: Hajrá Dunaferr!

Az eseményről a Facebook oldalunkon, élőben és írásban tudósítunk a helyszínről.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB