Oldalsáv

Jó formát hoztak az utánpótlás csapataink

2018. január 28.
Kellemes futsal matinét kaptunk a DUNAFERR DUE RENALPIN FC - NYÍRGYULAJ utánpótlás mérkőzésektől az elmúlt fordulókban. A vendégek a hóeséssel is megküzdve időben érkeztek meg a Dunaújvárosi Egyetem Arénájába.

Az U17-esek

A télire megerősödött kiscsapatunk ezúttal sem ismert kegyelmet. A hatodik győzelmüket is magabiztosan söpörték be ebben a sorozatukban. A futsallal szemmel láthatóan még csak ismerkedő Nyírgyulajiak ellenállása kevés volt a játékukkal szemben.

A 16-4 (10-1)–re végződött mérkőzés láthatóan a győzelmet kiharcolóknak és a szurkolóiknak is nagy örömöt okozott. A gólgyártásban ismét Schnierer Balázs járt elöl: hat gólt írhattunk a nevéhez. Németh László hármat, Szabó Zalán, Danó Dominik, Slett Kristóf kettő-kettőt, Bebesi Csenger egyet vállalt! Schnierer Balázs Schnierer Balázs

Az U20-asok

Igazi rangadó színvonalú mérkőzés lett találkozójukból. Két győzelemre törő, harcos csapat tett meg minden tőle telhetőt a győzelemért. Az első félidő 2-1-es zárása kiegyenlített szoros mérkőzést ígért, de a nézők szerencséjére a felek tempót váltottak és élvezetes, izgalmas játékkal ajándékozták meg őket. ebből született a Dunaferr 6-4-es győzelme. A hazai gólokból Boldizsár Csaba négy, Garda Bence és Nagy Erik egyet-egyet vállalt.

Két ragyogó siker egy délelőtt

Facskó József az utánpótlás csapataink edzője a tanítványaikkal együtt, érthetően elégedetten zárhatta ezt a játéknapot.

16-4 talán egy kicsit több is a jónál?!

Az U17-es csapatunk egy jó szériában van, hiszen a hatodik meccsüket nyerték meg – zsinórban. Szépen fejlődünk, elég bő a keretünk, és ezért már elbírtuk a hiányzók okozta nehézségeket is.

Sokkal szilajabbra sikerült a folytatás: 6-4-re zártatok az U20-as csapattal!

Ebben a korosztályban jóval szűkebb a keretünk, mint a másiknál és mellette néhány nem várt esemény, valamint a sérülések miatt nehezebbé vált a feladatunk elvégzése, mint terveztük. Ma is kemény küzdelemre volt szükségünk.

Az, hogy a mérkőzések utolsó szakaszában még gólokat tudunk lőni, az azt is jelenti, hogy mentálisan rendben vannak a fiúk, és ez megnyugtató lehet a jövőre nézve.

Siska Gergő a Nyírgyulaj utánpótlás csapatainak edzője higgadtan viselte a délelőtti vereségeket. Elképzelése szerint a fiai tanulságos erőpróbákon estek túl.

Az U17-es csapatotok teljesítménye a szándékotokhoz képest, nem volt eléggé meggyőző…

Ezek a fiúk ebben a szezonban kezdtek el ismerkedni a futsallal. A nagypályás fociból érkeztek. Még nagyon látszanak rajtuk a technikai és taktikai hiányosságok is. Ezek mellett egyenlőre még a fizikai állóképességük sem az igazi. A pályafutásuknak ebben a szakaszában a legfontosabb dolguk a tanulás, amibe az is nyugodtan belevehető, hogy lessék el az ügyesebb, felkészültebb ellenfelek tudományát és lehetőleg alkalmazzák is azt. Fontos, hogy a létszámában is megerősítsük a csapatunkat. Az első dolgunk, hogy stabil védekezéssel tudjuk fogadni az ellenfeleinket.

Az U20-as csapatunk mögött már hosszabb tanulási folyamat áll, ami az eredményünkön is meglátszott. Büszke vagyok rájuk, mert a sok fárasztó utazás ellenére sem adják föl a játékot. Különösen nehéz helytállni nekik úgy, hogy szombaton nagypályán, vasárnap futsal utánpótlásban, és sokan hétfőn a felnőtt csapatunkban is újabb mérkőzéseket játszanak. A mai meccsünket inkább döntetlenre vettem volna, de sajnos vereség lett belőle, ezúttal a szerencsén múlt.

Ismét nagyot küzdött

Boldizsár Csaba ezúttal is nagyon odatette magát, és dicséretére szolgáljon, hogy kizárólag a játékkal foglalkozott. Mellette négy gólt ragasztott az ellenfél hálójába.

Milyennek találod a mai meccset?

Nehéz mérkőzést játszottunk. Eléggé zavaróan hatott,, hogy ha rúgtunk egy gólt az ellenfelünk hasonlóan válaszolt rá, majd igyekezett mezőnyfölényt is kialakítani. Ez eléggé nyomasztó volt. A mérkőzést 6-4-re zártuk, de ebből nyolcat mi rúgtunk. Egy kicsit könnyelműsködtünk és sok hibát vétettünk, így aztán a saját hibáinkat is megszenvedtük. Az a fontos, hogy ha nehézkesen is, de végül nyertünk.

Gratulálok a centerjátékodhoz!

Az elején döcögősen ment, mert még nem voltam felpörögve, de ahogy eltelt az első félidő fele, ráéreztem a dolgokra, megjött az első gól is, utána már ment a játék. Lendületbe hozott és arra ösztönzött, hogy még jobban odategyem magam, és brusztoljuk ki a győzelmet.

Két győzelem egymás után…

A zalaegerszegi volt a könnyebb. Ez a csapat, a Nyírgyulaj U20 viszont erőszakos és kemény volt, igazi komoly ellenfélnek számított.

Rövid volt a kispadotok. Sokat kivett belőled?

Egy jó harminc percet végigjátszottam, maradjunk annyiban, hogy a harmadik-negyedik gólnál már levegőt is alig kaptam. Nehéz volt.

A következő ellenfél a Csömör csapata lesz!

Ugyanez a megoldás vár ránk, mint ezen a meccsen. Keményen küzdünk, remélhetőleg ismét bejön a centerjátékom, húzom le a labdákat és lövök! Remélem, hogy újabb gólokat fogok szerezni.

Sikeres beilleszkedés után

Antal Ádám az U20-as csapatunk egyik erőssége volt a Nyírgyulaj U20-sai ellen vívott 6-4-es győzelmet hozó csatában. A tehetséges kapus a Bánki Donát középiskolába jár. A mezőfalvi nagypályás csapatból került ide hozzánk.

Remek teljesítményt nyújtottál. Sok munkád volt a mai napon?

Nem unatkoztam! Sokszor kellett beavatkoznom a játékba. A gólvonalon állva és gyakran kockázatos módon, távolabbról is. Ezeket is bekellett vállalnom, mert úgy éreztem, hogy a kapuból nem tudtam volna megoldani azokat a szituációkat. Szerencsém is volt, a többiek is keményen harcoltak, ezért jó eredményt értünk el a végén.

A védelem jobban is támogathatott volna a munkádban…

Ez bizony így volt, hiszen az első két gólunkat mi rúgtuk magunknak. Ez nem egy jó érzés, gyakran ki is jön belőlem a feszültség, de a játék közben igyekszem visszafogni magamat.

A nagypályás foci közben milyen ez a futsalos kirándulás?

A mai nem a legjobb formám volt, de a győzelem azért mégis megszületett. Voltak olyan szituációk, amikből jól jöttem ki és ezek a tapasztalatok segíthetnek a jövőben is. Van még tanulnivalóm bőven. Ez a szakág sokkal gyorsabb, fontos a jó reflex és fokozottan kell figyelni. Időben rákell hangolódni és akkor megoldhatók a sűrű helyzetek. Nagyon élvezetes, jó játék!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB