Oldalsáv

Lendületben az utánpótlás csapataink

2018. február 9.
Derűs hangulatban zárhattuk a Fiú Futsal I. osztály 13. fordulóját. A két mérkőzést a Veszprém korosztályos csapatai ellen vívták a mieink. Az U17-sek 13-1-re nyertek, az U20-sok nagy csatában 3-3-ra hozták a meccset. A mérkőzések után kértünk egy rövid interjút Facskó Józseftől, az utánpótláscsapataink csapataink vezetőedzőjétől.

Facskó József Facskó József A Veszprém csapatai kemény és sikeres mérkőzésekre kényszerítettek benneteket. Mit ért ez a mai nap?

A dunaújvárosi futsal utánpótlás fennállása óta a legnagyobb riválisa a Veszprém korosztályos csapatai. Évről – évre nagy csatákat vívtunk egymással, amik szoros eredményeket hoztak. Eddig rendre felülkerekedtek és érvényesítették azt a rutint, amit a futsal régebbi gyakorlásával megszereztek. Ezért mindenképen nagyon pozitív dolog, hogy az U17-tel ilyen arányú győzelemmel tudtuk a mai napot zárni. Sikerült az elmúlt hetek jó formáját átmentenünk, ezért úgy érzem, hogy ilyen arányban is megérdemelt a sikerünk.

Ma a már hosszú ideje gyakorolt játékrendszereinkkel nyertünk. A mérkőzés előtt azt mondtam nekik, hogy most már olyan góloknak szeretnék örülni, amikor a hosszú kapufánál álló játékos passzolja be a labdát. ezúttal már jó néhány ilyet láthattam.

A következő csapat is egy komoly ellenfél lesz.

Az Aramishoz utazunk. Róluk tudni való, hogy a hazai futsal egyik legrégebbi fellegvárának számítanak. Ezért az utánpótlás is jóval azelőtt kezdődött, mint ahogy mi itt Dunaújvárosban létrehoztuk az első csapatunkat. Előttünk járnak és ezért mindkét korosztályban egy nehéz és taktikus mérkőzésre számítok. Bízok benne, hogy az U17-tel kitart ez a jó formánk és ehhez az U20 is csatlakozni tud.

 

Slett Kristóf tartja a jó formáját

Slett Kristóf Slett Kristóf A Fiú Futsal I. osztály 13. fordulójában az U17-eseink 13-1-re győzték le a nagy rivális, a Veszprém hasonló korú csapatát. Slett Kristóf bár ez alkalommal is lőtt egy gólt, önkritikusan  nyilatkozott a saját teljesítményéről

Ragyogó győzelmet láttunk tőletek. Ma minden bejött?

Azok a taktikai elemek, amiket megbeszéltünk szépen beváltak és ezt a sikert hozták. Mellette az ellenfelünkre nem lehet azt mondani, hogy nagyon erős lett volna.

A bemelegítésnél szemügyre vetted őket, hogy mire lehet tőlük számítani?

Nem figyeltem rájuk, máskor sem szoktam. A kezdéstől három-négy perc múlva már elég jól kiderül, hogy kikkel állunk szemben.

Belülről milyennek élted meg a mérkőzést?

Az elejét elég jól kezdtem, de a végére sajnos egy kicsit eldurvultak az indulatok, felidegesítettem magamat és ezért az már nem volt az igazi. Az ellenfelünk rosszul viselte az eredmény alakulását, egy kicsit sportszerűtlenek lettek és én másként ítéltem meg az eseteket, mint a játékvezetők. Kevesebb támogatást kaptam, mint amire számítottam. Egy gólt lőttem, aminek örülök, de többet szerettem volna.

Legközelebb az Aramis ellen játszunk idegenben, az egy keményebb mérkőzés lesz, még jobban fogunk igyekezni!

 

Szerencsére elfogadta az ajánlatunkat

Pribék Bence Pribék Bence Pribék Bence tizenhét éves és Budapestre jár gimnáziumba. Az ősz óta tart velünk. A Fiú Futsal I. osztály 13. fordulójában a Veszprém hasonló korosztályú csapatát 13-1-re győzték le. Azon a délelőttön is a csapat egyik kiváló teljesítményét hozta.

A csapat és te is jó teljesítettetek, gratulálok hozzá!

Köszönjük! Nagyon jól éreztem magam a pályán, jó volt a társaimmal küzdeni. Jó érzés volt ekkora előnnyel győzni, de legközelebb megint az elején kezdünk, mivel nem szállt el velünk a világ.

Mi vezetett a futsalhoz?

Már tizenhárom éve focizok és a Vasas Kubala Akadémiának a nagypályás játékosa is vagyok. Részt vettem egy tornán, ami után Facskó József a mostani edzőm megkeresett és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem csatlakozni a csapathoz. Tetszett a lehetőség, éltem vele, igent mondtam. A futsalt is megszerettem, teljes mértékben komolyan veszem.

Régóta ismerem ezeket a srácokat, segítőkészek voltak velem és jól elvagyunk együtt. A mai mérkőzésen is eredményesek tudtunk lenni. Nem akarok sztárjátékos lenni, de szeretem kihozni magamból a maximumot. Ugyanolyan fontos része vagyok az egésznek, mint amilyenek ők is. Azt teszem a csapat érdekében, amit az edző kér tőlem.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB