Oldalsáv

Most érkeztünk meg a bajnokságba

2018. február 27.
Remélhetőleg az elmúlt nehéz időszakot zárta le a DUNAFERR DUE RENALPIN FC csapata a SWIETELSKY HALADÁS VSE elleni kiváló teljesítményével elért, a Dunaújváros Sportcsarnokban kiharcolt 6-5-ös győzelmével. A két csapat vezetőedzőjével, Takó Csabával és Turzó Józseffel a mérkőzés után beszélgettünk.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

 

Takó Csaba Takó Csaba Higgadt derűvel fogadod a gratulációkat!

Nagyon örülök nekik, de azt szeretném, ha nem is az eredmény, hanem a ma látott hozzáállás és mentális erő lenne a természetes a csapatunk életében. Ez volt a mai sikerünk kulcsa. Érzésem szerint nem játszottunk annyira jól, hogy annak a színvonalával, vagy a minőségével megtudtuk volna nyerni a mérkőzést. Ehhez nagyon kellett a játékosok szíve, ami viszont száz százalékig benne volt ebben a teljesítményben és a belőle született sikerben.

Egy kényelmes, érett játéknak éreztem a teljesítményeteket, mintha nem akartátok volna siettetni a dolgokat!

Nem a kényelmesség az a szó, amit ebben szeretnék hallani, de eltudom fogadni, ha ilyennek volt látható. Azt gondolom, hogy egy mérkőzést nem föltétlenül az első tíz percben kell megnyerni, hanem a maihoz hasonlóan, mondjuk a mérkőzés záró szakaszában.

Tudtuk, hogy egy jó csapat az ellenfelünk és ezért türelmesnek kellett lennünk. Azt is, hogy feltudunk nőni arra a színvonalra, amit ők képviselnek. Úgy érzem, hogy egy nagyon jó és élvezetes mérkőzést játszottunk. Hozzá kell tennem, hogy nagyon igazságtalannak éreztem volna, ha ma nem szereztünk volna pontot, de inkább a pontokat!

Ma revansot akartatok venni, vagy egyszerűen, „csak” jól akartatok játszani?

Nem gondoltunk a revansra, de az igaz, hogy a legutóbbi náluk játszott mérkőzés mély nyomokat hagyott bennünk. Sokkal fontosabb volt az, hogy megnyerjük a mérkőzést, és ennek érdekében mindent kitudjunk magunkból hozni, kitudjuk tenni azt a munkát a pályára, amit az elmúlt időszakban beleraktunk a felkészülésünkbe! Azt gondolom, hogy ez sikerült és erre most nagyon büszkék lehetünk.

Ez a teljesítmény és az eredmény egy nagyon jó alap lehet a folytatásra, mert talán nem nagyképűség azt mondani, hogy most érkeztünk meg a bajnokságba!

Nem sokon múlott a győzelmünk

Szurkolók, szakértők egyaránt könnyű szívvel minősítették a DUNAFERR DUE RENELPIN FC-SWIETELSKY HALADÁS VSE összecsapást rangadónak. Nem tévedtek, hiszen az esemény tömény izgalmakat, remek teljesítményeket és tizenegy gólt hozott, hiszen a hazaiak 6-5-re nyerték a találkozót. Turzó Józseffel a hétvégén új, nagy kihívás előtt álló vendégcsapat vezetőedzőjével, a mérkőzést követően beszélgettünk.

Turzó József Turzó József Kívülről egy drámai mérkőzés volt! Milyennek találtad!

Nem sokon múlott a győzelmünk, de mégis kikaptunk. Úgy gondolom, hogy rengeteg egyéni hibát követtünk el. Szinte minden kapott gólunknál kilehet emelni azt a játékost, aki elkövette azt a hibát, amiből gólt kaptunk, és egy ilyen jó csapat, mint a Dunaferr, bünteti az ilyeneket. Sajnos nem tudtuk egymást kisegíteni, ezért megérdemelten nyert a hazai csapat.

Egy liga irigyli tőletek Dróth Zoltánt. Vele megvoltál elégedve?

Megvagyok vele elégedve, de persze neki is szoknia kell ezt a környezetet, a játékot és a csapattársakat. Mindenkinek felkell nőnie hozzá, hogy azért vegyünk le róla terheket.

Óriási feladat áll előttetek a magyar Kupában!

Valóban, hiszen a hétégén utazunk a Final Fourba, ezért most bemegyünk az öltözőbe, és el is felejtjük ezt a mérkőzést. A hétvégére ezeket a hibákat kikell javítani, mindenkinek fel kell javulni az előttünk álló feladathoz, hiszen a Berettyóújfaluval elődöntőzünk. Mondhatod, hogy a specialistája vagyok a következő ellenfelünknek, de ide is úgy jöttünk ma este, hogy győzni akarunk és mégsem sikerült. Mindenkitől több kell, de továbbra is bizakodok, remélem a sikerünket.

Egy különleges mérkőzésre készültünk a Haladás ellen

A csapatunk egyik remek kapusa, Rigó László is elszántan gyúrt a hétfői csatára. Ő most ilyennek látta az ellenfelet és a mérkőzést

Rigó László Rigó László Jó csapat a Hali?

Igen az. Jól sikerült erősíteniük, és a játék is megy nekik a bajnokságban. Kiélezett mérkőzésre lehetett számítani. Úgy is alakult.

Volt bennetek törleszteni vágyás az ezt megelőző meccsetek miatt?

Érdekes volt az ottani. A második félidő elején gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk, ami megfogott bennünket. Mindenképen úgy szerettünk volna visszavágni és lezárni a hétfői mérkőzést, hogy ne legyenek boldogok az eredmény miatt. Hazai pályán mindig a három pont megtartására törekszünk. Minden idelátogató ellenfélnek meg kell ahhoz izzadni, hogy ponttal, vagy pontokkal távozzanak.

Dróth Zoltán és Andersson Michel De Sousa Santos is erősíti őket…

Nem csak rájuk, az egész csapatra is készültünk. Én személy szerint, ahogy minden alkalommal, videók elemzésével is ismerkedtem velük. Az biztos, hogy két kiváló játékos mindkettő. A Dróth bemutatta a klasszisát, ő volt a csapatának a legjobbja és mellette három gólt is vágott. A repertoárjából egy éles és egy kapás lövést vett elő és bemutatta, hogy a cselezéssel is jól elboldogul.

Egy idegtépő rangadót láthattunk

Mi sem voltunk éppen nyugodtak, de minden helyzetből felálltunk. A második félidőre egy kicsit zaklatottan jöttünk ki, mert az eredmény nem volt éppen a kedvünkre való. Meg is kaptuk érte a figyelmeztetést, egy gyorsan bekapott gól formájában. Utána viszont a terveink szerint alakultak a dolgok. Büszkék és boldogok vagyunk miatta!

Az idei szezonban óriási kiabálással veszel részt a játékban. Elfogyott a türelmed?

Nyilván mivel én vagyok a leghátsó ember, jobban látom az egész pályát és számítanak rám, hogy irányítsam az előttem lévőket. A nagyobb hangerővel a társaimat is igyekszem tüzelni, és a határozottságommal is akarom befolyásolni az ellenfelet. Nyilván bennem is dolgozik az adrenalin és, ha nem kedvezően alakul az eredmény, bennem is még jobban „felmegy a pumpa”, de igyekszem higgadt fejjel lejátszani a mérkőzéseket.

A folytatás?

Ezzel a meccsel megmutattuk az erényeinket: azt hogy mennyire tudunk küzdeni és „meghalni” egymásért a pályán. A folytatásban is ebben a szellemben akarjuk tenni a dolgunkat. Jó úton haladunk, és most már az erőnlétünk is rendben van. A sérültjeink is lassan utolérik magukat, és a megszokott formájukban tudnak majd teljesíteni.

 

Gyakorlásként egy meccsgóllal jelentkezett

Pazar cselek után egy újabb magabiztos megoldással, egy távoli lövésből szerezte meg a DUNAFERR DUE RENALPIN FC-SWIETELSKY HALADÁS VSE rangadó győztes gólját Fridrich Dávid. Pedig a sérüléséből visszatérve, akár óvatoskodhatott volna. Vele is a győzelem után beszélgettünk.

Fridrich Dávid Fridrich Dávid Sokáig fogjuk mesélni a gólodat, ezért mondd el te a hiteles történetét!

Nagyon örülök, hogy ezzel a találattal nyert a csapatunk. A lényeg azonban nem ez a konkrét megoldás volt, hanem az, hogy a siker egy igazi csapatmunkából született! Fontos volt, hogy még mínusz kettőről sem adtuk fel. Nem véletlenül történt így, ahogy. Most akár azt is mondhatnánk, hogy jól jött a sérülésem, hiszen eddig a gyakorlás miatt bal lábbal lövöldöztem, és a plusz munka most kifizetődött.

Milyennek találtad a Haladást?

Nyilván egy jó csapat, hiszen valószínűleg nem véletlenül jött hozzájuk – haza a Dróth Zoli. Andersson Michel De Sousa Santos, a másik szerzemény is kiváló erőt képvisel. Ez a csapat a rájátszásra is jó lesz, de főleg a jövő szezonra egy nagyon erős gárda lehet.

Volt olyan pillanat, amikor arra gondoltál, hogy elment a meccs?

Őszinte leszek. Amikor 4-3-ra feljöttünk és tíz másodperc múlva megkaptuk rá a választ, akkor nem teljesen, de egy kicsit elment a hitem. Főleg azért, mert abban az időszakban úgy öt-tíz percig ott ültem a padon. Aztán följöttünk X-re és szólt az edzőnk, hogy én következek, ami hál’ Istennek jól sült el a végén. Jött a gólom és eldőlt a mérkőzés!

Kigyógyultál tőle a betegségedből is?

Azt azért nem lehet mondani, mert a lábam még mindig nem száz százalékos. Viszont egy hatalmas gáttól szabadultam meg, hiszen ez a mérkőzés a számomra nem a legjobban kezdődött, és ezért nem tudtam úgy játszani, ahogy szerettem volna. A lényeg, hogy minden jó, ha a vége jó!

 

A jó csapatok ellen szeretek játszani!

Pál Patrik kiváló teljesítménnyel és két góljával járult hozzá a csapatának a Haladás elleni győzelméhez. A kiváló futsalos a mérkőzést követő gratulációk után nyilatkozott nekünk.

Pál Patrik Pál Patrik Köszönöm az elismeréseket! Úgy érzem, hogy egy nagyon kemény meccsen vagyunk túl. Szerintem megérdemelten tartottuk itthon a három pontot egy nagyon jó Haladás ellen.  Remélem ugyanígy fogunk játszani a következő mérkőzéseken is!

Kijöttetek a megszenvedett hullámvölgyből?

Igen, mert most már tudunk hozni egy nagyon erős, jó átlagot. szerencsére most már teljes csapatlétszámmal tudunk menni az edzésekre, ahol jó munkát tudunk végezni, és meccsekre is magabiztosan készülhetünk.

Ma a megkedveltnél is nagyobbat alakítottál! Erre a meccsre gyúrtál?

Őszintén szólva nagyon sokat készültem a Hali elleni mérkőzésre. A jó csapatok ellen szeretek játszani, mert az az élvezet, és akkor tudok fejlődni. Ennek a hatására tudtam gólokkal is segíteni a csapatomat ezen az estén.

Lesz itt még jó csapat bőven!

Remélem, hogy a társaimmal együtt a következő meccseken is ilyen teljesítményt tudunk nyújtani!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB