Oldalsáv

Az újabb erőpróba Debrecenben vár ránk

2018. április 12.
Csakis egy csatára készülhetünk a Férfi Futsal NB I. "A" csoport 4. fordulójában következő DEBRECENI EGYETEMI AC- DUNAFERR DUE RENALPIN FC mérkőzésen. Az esemény a Debreceni Egyetemi Sportcsarnokban, 2018. 04. 13. pénteken 18:00-kor kezdődik.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

Ennyire komolyan kell venni, hogy csataként készüljünk rá? Pontosan! Mint már az eddigiekből is kiderült, a rájátszást minősítőknek teljesen igaza volt, ez a bajnokság igazán izgalmas szakasza. A nagy dolgok itt dőlnek el, legyen az a dobogóra való fölkerülés, vagy akár a bent maradás kérdése. A most egymásnak feszülők ezt a két célt tőzték ki maguk elé, és nem óhajtanak újabb pontokat hullajtani.

DEBRECENI EGYETEMI AC

A szezon újonca szisztematikus munkát végezve a rájátszásra már komoly tényezővé nőtte ki magát. A következő szezonban is az első osztályban kívánnak szerepelni és mindent meg is tesznek a sikerük érdekében.

A rájátszás első fordulójában az igazi riválisukat, a Ferencvárost fogadták és magabiztosan verték őket 4-2 (3-1)-re. A hajrában is jól bírták a tempót. Mivel az újvárosi csapat szabadnappal kezdett, még az a csalóka öröm is érte őket, hogy az aznapi tabellán előkelő helyre kerültek.

A második feladat azonban helyre tette a szárnyaló álmaikat, hiszen a bajnokság eddigi legerősebbje az MVSC Berettyóújfalu már szigorú vendéglátóként fogadta őket. A debreceniek az első negyedórában keményen helytálltak, de akkor a hazaiak rátettek egy lapáttal és a szünetre már 3-0-nál jártak. A vége 4-0-ra alakult.

Az biztos, hogy ezt a vélhetően betervezett vereséget már most pénteken feledtetni akarják. Honlapjukon érthető módon már szerdán invitálták a híveiket, hogy a Dunaferr ellen szurkolják ki a sikert! Hogy ez a cél ezúttal mit jelentene a számukra, azt majd péntek este megtudjuk az ellenállásukból.

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC

A csapatunk a harmadik megmérettetéshez érkezett a rájátszásban. Az eddigi mérleg egy 3-2-es győzelem a Nyírgyulaj ellen idegenben, és a néhány nappal ezelőtti sajnálatos döntetlen a Fradival, hazai pályán.

Az első mérkőzés is emlékezetes maradhat a számunkra, mert bár nem volt egy kényelmes diadalmenet, de végig kontroll alatt tartottuk a játékot, és a szükséges pillanatokban megtette a csapat, ami a győzelemhez kellett. 

A második csata a szemünk előtt zajlott. Sok örömünk nem volt benne, ha a győzelmet reméltük. Márpedig ezért lépett pályára a csapat és ezért jöttek a szurkolók is. A 2-2 ismét a rájátszás különlegességét és persze az újjá született Fradit dicséri, aki sikerrel vitézkedett a tartalékossá alakult hazaiakkal szemben.

Takó Csaba a DUNAFERR DUE RENALPIN FC vezetőedzője szerint:

Pénteken újabb kihívás előtt állunk. Teljesen mindegy, hogy közel van-e a két mérkőzés egymáshoz, vagy sem. Céljaink vannak, amiket elakarunk érni, ezért nincs kifogás. Az egy szerencsétlen dolog, hogy egy ilyen mérkőzés után négy nappal egy másik, várhatóan hasonló hőfokút kell játszani. Amennyiben szeretnénk odaérni ahhoz, amit célul tűztünk ki, akkor így is nyerni kell!

Hajrá Dunaferr!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB