Oldalsáv

Fehér Zsolt visszatért Dunaújvárosba

2018. július 23.
Még élvezzük a nyári szünet áldásait, de már volt miért érdeklődnünk Dunaújváros futsal klubjában. A legfontosabb hírük egy szenzációs erősítés: Fehér Zsolt visszatér a korábbi sikereinek a helyszínére, a mostantól új nevet viselő klub, a DUE DUNAFERR DUTRADE FC vezetőedzői posztjára. A régi – új mestert a szezon előtti elképzeléseiről faggattuk.

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.) Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.)

Mi, a szurkolók nagy örömmel vártunk vissza. Te milyen érzésekkel készülsz az újabb kihívásra?

- Örömmel fogadtam a klub vezetőinek újbóli felkérését, hogy ismételten én irányítsam a futsal klubot, mint vezetőedző! Várom, hogy újra azokkal a játékosokkal dolgozhassak, akikkel már értünk el sikereket Dunaújvárosnak.

Milyen célokkal veszed át a csapatunkat?

- Mi más is lehetne a célunk, mint egy olyan erős kiegyensúlyozott csapatot összerakni, amelyik versenyben lesz a dobogóért.

Az elmúlt szezon zárásához képest változik-e a csapatunk játékereje?

- Az hogy a csapat milyen összetételben fog nekivágni a bajnoki rajtnak még nem tudom, de két-három játékossal a mai napig folynak a tárgyalások. A keret biztos változni fog, hiszen az egyik legjobb játékos elhagyja az Újvárost, mert a tanulmányai miatt Kanadába költözik. Horváth Norbert nemcsak az Újvárosnak, hanem a magyar válogatottnak is hiányozni fog a következő szezonban.

Mit vársz el azoktól a játékosainktól, akik veled együtt kezdik meg a közös munkát?

- A folyamatosság nagyon fontos a csapat életében. Az első edzéstől az utolsó bajnoki mérkőzésig rengeteg munka és nagyon sok tanulás vár rájuk. Maximális koncentrációt, a sport iránti alázatot, és a pályán az utolsó másodpercig tartó küzdeni akarást akarok tőlük látni.

Kik azok a korábbi játékosaink, akiknek számítasz a munkájukra?

- A keretnek a nyolcvanöt százaléka ugyanaz lesz, mint akiket az elmúlt években megkedveltek a szurkolók, és csak helyenként fog változni. Folyamatosan fogom figyelni az utánpótlás játékosainkat is. Amennyiben jó lesz a teljesítményük, számításba fogom őket venni az első csapatnál is.

Kik lesznek a segítőid a csapat körül?

- A csapaton belül több rutinos játékos is van, akiknek a véleményét meg fogom hallgatni. Az idei szezonban kifejezetten pályaedző nem lesz mellettem, de Németh Péter és Reveland Zoltán nagy segítséget jelenthetnek számomra a következőkben.

A munkám során a közelebbi segítőim a korábbiak lesznek. A technikai feladatokat Hajdú Károly fogja ellátni. Csapatorvosunk Dr. Frank József, a Szent Pantaleon Kórház Traumatológiai osztályának főorvosa. A játékosok sérüléseinek megelőzéséért és kezeléséért továbbra is Provoda Éva a felelős.

Egy nagyon látványos játékot alkottál meg a korábbi újvárosi kereteddel. Marad-e ez a „közönségbarát” stílusotok?

- A következőkben is arra fogok törekedni, hogy a csapat minél látványosabban játsszon, gyors, erőszakos, és határozott legyen. Fontos számunkra, hogy a kilátogató Újvárosi szurkolók elégedetten térjenek majd haza a mérkőzések után.

Meglátásod szerint a csapatok játékereje szempontjából sokat változott-e a hazai futsal első osztálya az elmúlt szezonban? Hol helyezed el ebben a sorrendben a mi csapatunkat?

- Ez egy nagyon érdekes kérdés... Fejlődnek a játékosok, az edzők és ennek hatására a sportágunk is előbbre lép. A most következő szezonban nem lesz ott az első osztályban a Ferencváros és a Bőny, a szakágunk nagy vesztesége, hogy az ETO sem indul! Ez most egy picikét nyíltabb harcot hozhat, mivel a győriek egyeduralkodók voltak a hazai csapatok között az elmúlt években… Igaz, hogy a most következő bajnokság ismét nagyon hosszú lesz, de a hiányzók miatt kiélezettebbek lesznek a küzdelmek.

Több csapat háza tájáról lehet hallani, hogy erősítik  a keretüket. Természetesen azoknak a csapatoknak, ahol külföldi játékosok fognak játszani, vérmesebb esélyük lehet akár a bajnoki cím elnyerésére is. Itt a Berettyóújfalura és a Szombathelyre gondolok. Az utóbbiaknál most az eddigiektől eltérően nem a brazil, hanem a szerb vonalat hangsúlyozzák. Mellettük erősít a Veszprém is, akik majd szintén a dobogóért küzdenek az idei kiírásban.

Természetesen a mi csapatunk, a DUE DUNAFERR DUTRADE FC is szeretne versenybe szállni a dobogóért és ezért a célért mindent megteszünk.

Mikor kezditek meg a közös munkát?

- A csapat augusztus elsején kezdi meg a felkészülését a szeptemberi NB I-es rajtra.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB