Oldalsáv

Csak a bajnokság szünetel. A kemény munka tovább folytatódik...

2018. október 30.
Igaz, hogy a válogatott sikeres poreci nemzetközi tornája miatt áll az NB I-es férfi futsal bajnokság, de a DUNAFERR DUE DUTRADE FC csapatánál változatlanul kemény munka folyik. A kitűzött céloknak megfelelően mindenki jókedvűen végzi a dolgát. Ezúttal két klasszisunkat: Reveland Zoltánt és Fekete Róbertet cserkésztük be egy rövid interjúra.

Mese nincs, bele kell húzni rendesen!

Nagy büszkeségünk, hogy vezeted Robi a góllövő listát, gratulálok hozzá! Mekkora teher vigyázni rá?

-Köszönöm az elismerést, de nem gondolom nagy tehernek. Ezt a mostani elsőségemet a csapattársaimnak köszönhetem, mert sokszor kiszolgálnak. Nyilván én is mindig gólt szeretnék rúgni és, ha nem én lövöm be őket, akkor is teljesen elégedett vagyok. Az biztos, hogy ez egy kis dicsőség, örülök neki, és ha már így kezdtem a bajnokságot, akkor persze gólkirály akarok lenni. Nyilván nem felejtem el, hogy még nagyon hosszú ez a sorozat és sok meccs vár még mindenkire.

Nem leszel önző ettől a pozíciótól, hogy innét mindet te akarod belőni?

-A legfontosabb, hogy nem szabad annak lenni, mert akkor rosszul is sikerülhetnek a dolgok. Amikor a csapattársam van jobb helyzetben, akkor nem kérdés, hogy lekell neki passzolni a labdát.

Túlságosan hosszú ez a szünet a bajnokságban. Hogy lehet átmenteni az elmúlt hetek kiváló formáját?

-Rengeteget dolgozunk, mert majdnem minden nap van edzésünk, ezzel kell magunkat formában tartani. A válogatott szünete után hét nap alatt három meccset fogunk vívni, ami igen nagy megterhelést fog jelenteni. Nekem még ott van Ausztria is, úgy hogy nincs mese, bele kell húzni rendesen. Ilyenkor is komolyan kell venni minden gyakorlási lehetőséget, mert nagyon fontos feladatok állnak előttünk.

Mindannyian megakarjuk mutatni a tudományunkat

Azt azért nem mondanám, hogy Reveland Zoltán egy ideális interjúalany lenne. Az egyébként (társalgában is) kiváló stílusú, a fair play szabályait követő, és egyébként mindenben tájékozott extraklasszis hálóőrt nem egyszerű dolog szóra bírni. Most sikerült.

A rajongóiddal együtt borzasztóan fájlaljuk, hogy régen látunk tétmeccsen, harcközben!

-Pihenőn voltam, mert egy makacs sérüléssel küzdöttem, a térdem rakoncátlankodott. Hál’ Istennek úgy néz ki, hogy az most már a múlté, ezért most már teljes értékű edzésmunkát végzek. Próbálok rá vigyázni, de amikor az adrenalin túllendíti az embert, ezt már képtelenség csinálni, akkor már nem figyelünk arra, ha itt-ott fáj valami.

Jelenleg egy elég hosszú szünetet kell „túlélnünk”. Azért mondom így, mert mi nem nagyon szeretjük az ilyen holtidőket. Jó dolog, hogy vannak válogatott játékosaink, büszkék vagyunk rájuk, de a nélkülönözésük nem egy szerencsés dolog. Hozzájött még egy-két sérülés és ezért az utánpótláskorú fiatalokkal kipótolva végezzük a munkánkat.

Bár ebben az életkorban egy edzést már nehéz komolyan venni, de mindent megpróbálok és igazi partnerként állok fel velük szemben is. Nem teszek különbséget idősebb és fiatalabb játékosok között. Ők is - én is megakarjuk mutatni a tudományunkat.

Versenyhelyzetet hozott az, hogy három ragyogó kapusunk van.  Nem zavar ez benneteket?

-Egyáltalán nem. Éppen ellenkezőleg, ez igazándiból egy örömteli dolog. Szerintem ezzel a kapussorral az NB I-ben mi állunk a legjobban. Bárki is véd közülünk, nincs azzal probléma. A Fekete Robi és a Németh Peti persze sokszor hiányol engem, de harcolunk mi még együtt eleget! Természetesen készen állok arra, hogy bármelyik alkalommal beálljak védeni. A jövő héten egy hárommeccses nagy széria vár ránk, és pont a legfontosabb lesz közülük az utolsó, a Berettyó elleni hazai TV-s meccs.

Komolyan vesszük a készülődést, keményen gyúrunk mindegyikre, hiszen a Kupában kötelező a továbbjutás és a Szigetszentmiklóst sem illik alábecsülni, mert minden győzelem nagyon fontos.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB