Oldalsáv

Magabiztos győzelem, némi izgalmakkal

2018. október 1.
Férfi Futsal NB I. 4. fordulójának slágermérkőzése a DUNAFERR DUE DUTRADE FC-FUTSAL CLUB VESZPRÉM 5 – 3 (4 - 0)-ra végződött összecsapás volt, amit a Dunaújváros Sportcsarnokban vívtak hétfő este.

Egy igazi rangadót remélt a szépszámú közönség. A kisebb létszámú, de zajosabb és lelkesebb csoport a vendégeknek szurkolt. A helyieket bíztatók a kedvenceik ziccereire mozdultak be igazán. Ők is bőven zajonghattak, jó okuk volt rá.

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza

A kezdés után

Mindkét fél úgy látott a dolga után, hogy egy pillanat alatt látszott, itt mindenki nyerni akar. A Dunaferrből Németh, Fekete és Hosszú három percen belül dupláztak, de Spandler szerencsésen mentette a kísérleteiket. A másik oldalon Bencsik duplájával Cseresnyés vakmerően melegített be a kapujában.

Az első igazi bravúrszámra nem sokat kellett várni. Hosszú tanítani valóan ívelte át keresztben a pályát, amit Pál Patrik mesteri megoldással vett át, és lőtte a hálóba: 1-0 az 5. percben.

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza

A piros mezes hazaiak egy pillanatnyi szünet nélkül, káprázatos megoldásokkal ostromolták a vendég kaput. Hosszú ezúttal az előbbi színvonalon tálalt Fekete elé, akinek a belőtt labdájára remek időzítéssel érkezett Németh, és védhetetlenül bombázott a hálóba: 2-0 a 6. percben.

A Veszprém mestere, Madarász János azonnal időt kért, hogy rendezze a soraikat. A mágia egyenlőre még nem működött, mert a parádés akciókat továbbra is a Dunaferr legénysége vezette, elsősorban még a szokásostól is nagyobb kedvvel játszó Fekete - Hosszú páros révén.

A veszprémi oldalról Tatai, Dávid, majd Gyurcsányi kényszerítette a hazai kapust újabb bravúrokra. A választ előbb Fekete nagy bombája, majd Sáhó pazar, gólt hozó lövése adta: 3-0 a 17. percben.

Ez az eredmény már komoly motiváció volt a vendégeknek, akik főképp Tatai és Gyurcsányi révén még nagyobb elánnal kényszerítették Cseresnyést újabb látványos bravúrokra. A választ Pál távoli bombája jelentette, amit a betömörülő védők önfeláldozóan vágtak ki a mezőnybe.

Az utolsó percre is maradt egy Dunaferres álom akció, amely ezúttal is Hosszútól indult, aki ragyogóan tálalt Klacsák elé, ő Feketét kiszolgálva lövetett a centerrel, egy vastapssal jutalmazott újabb gólt: 4-0 a 20. percben.

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza

A szünet után

Minden hazai szurkoló számára, futsalos álomba illően kezdődött a játék, hiszen Hosszú ritkán látható nagyszerű megoldással növelte a csapata előnyét: 5-0 a 22. percben. A sort Klacsák folytatta volna, de a lövését a kapus hárította.

A Veszprém csapata mindent egy lapra feltéve, innét 5:4-es emberelőnyben támadta végig a mérkőzést. Előbb Bencsik durrantott két méterről fölé, majd Tar tüzelt, amit előbb Cseresnyés hárított, de a duplára már nem volt fegyvere: 5-1 a 29. percben.

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza

A vendégek vérszemet kapva kihasználták a hazaiak megingását további nyomás alatt tartották a kapujukat. Újra Bencsik próbálkozott, majd Tatai szépített: 5-2 a 30., 5-3 a 34.-ben.

Ennyi azonban pontosan elég volt a Dunaferrnek a pofonokból, s bár az 5:4 változatlanul nagy teher lehetett a számukra, de keményen beleálltak a csatába és Cseresnyés a kellemetlen sérülése után végleg lehúzta a rolót. Az eredmény változatlan maradt.

Aki álom futsálért, csodás gólokért, zseniális egyéni teljesítményekért, őrületes csatáért választotta a mérkőzés megnézését, nem csalódhatott. A Dunaferr káprázatos első félidőt produkált, és a végjátékban az önfeláldozó küzdeni tudásból is jelesre vizsgáztak.

A második félidőben a vendégek is bemutatták, hogy valóban egy jó kerettel érkeztek. Elismerve a produkciójukat úgy gondoljuk, hogy a DUNAFERR DUE DUTRADE FC megérdemelten tartotta meg a három bajnoki pontot.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB