Oldalsáv

Valóban ünneprontó lett az újvárosi csapat

2018. október 10.
A Férfi Futsal NB I. 5. fordulójában játszották le az ARAMIS SE- DUNAFERR DUE DUTRADE FC 2-6 (1-4) mérkőzést. A csapatok ezzel avatták az új Aramis SE Futsal Csarnokot Budaörsön, 2018.10.08-án hétfőn este.

Szép lett az új Futsal Csarnok Budaörsön. Nem kis áldozattal, a tervezetthez képest ugyan később, de mindenki örömére az elvárásoknak megfelelően működik. A szűkre szabott nézőtér megtelt, és az érdeklődők, köztük jó pár újvárosi szurkoló, higgadtan várt a sípszóra. A kezdőrúgást nem akárki, Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere végezte el. Innét már a papírformának megfelelően alakultak az események.

 

Az első félidő

Németh Péter, Pál Patrik, Fekete Róbert  és Hosszú Ádám óvatos adogatásával kezdődött a játék. A kapujukban Rigó őrködött. Az első sor nem sokat kísérletezett, a harmadik támadásuk nyomán Fekete kapta a labdát, aki visszapasszolt Pál Patriknak, és ő elegánsan helyezett a hálóba, 0-1 a 2. percben.

Hamar jött a hazai válasz. Sámson előbb egy könnyű lövéssel tesztelte Rigót, aki ezt még hárította, de a második, éles szögből bevállalt kísérletére már nem volt orvossága: 1-1 a 4. percben. A gól egy kis lendületet adott a fiatal hazai alakulatnak, akik néhány percre beszorították a jó nevű ellenfelüket, és Rigót is megdolgoztatták.

A Dunaferr azonnal tempót váltott, amit Pál, Németh és Hosszú, egyenlőre telt tévesztett bombái jeleztek. Klacsák is ígéretesen hagyta faképnél az őrzőit, de végül hosszan szöktette magát, ezért újabb gól ezúttal elmaradt. Ezt a gyakorlatot az Aramis hasonló sikerrel, azonnal lemásolta. Az egyre szívósabb küzdelembe szép akciókkal Sáhó, Fridrich és Szeghy is bekapcsolódott. Végül Hosszú tempót váltott és szinte félpályáról vette be Vámosi kapuját: 1-2 a 12. percben. Ezután ismét Klacsák következett, aki kemény birkózás után került a kapu közelébe és végül védhetetlenül helyezett a hálóba: 1-3 a 14. percben. Most Németh folytatta a sort és remek adogatás után parádés pontossággal érkezve, védhetetlenül bombázott a hálóba: 1-4 a 15. percben. A lendületből még kitartott egy-egy Németh és Hosszú lövés, amik azonban nem növelték az előnyüket.

Az első félidő utolsó perceire az Aramis is megrázta magát, Fekete Olivér, Kulcsár Gábor, Genczler Kornél és Sámson Zoltán adtak feladatot Rigónak  a kapuban.

A szünet után

Egy perc sem kellett, hogy Fekete R indításából Pál Patrik felavassa a csereként beállt Soós Arnoldot egy újabb góllal: 1-5 a 21. percben.

A harci tűz ettől találattól egy kissé emelkedett, hiszen előbb Sámson lőtte Rigó kapuját, majd Pál P bombázott a hazaira. Gól nélkül. Ekkor született a hazaiak leglátványosabb akciója: Fekete Olivér szemfülesen Rigó fölött emelt a kapuba: 2-5 a 24. percben.

Meddő időszak következett. Benne az előbbi gólszerzőt, vétlen helyzetet követően a játék megállítása mellett hosszan kellett ápolni. A helyszíni kúra eredményes volt, folytathatta a játékot.

Genczler, Hosszú, és Fekete Márk lövései vittek színt a belassult játékba. Az újvárosi Fekete Róbert viszont előbb parádés védő munkát mutatott be, majd egy remek HosszúNémeth akciót koronázott meg és állította be a végeredményt: 2-6 a 28. percben.

A hajrára Oroszi Krisztián és Szabó Kristóf is a pályára lépett, az utóbbinak ez volt az első NB I.-es mérkőzése. Végül egy sor lövés nyomán mindkét kapus kapott lehetőséget a kiválóságának bizonyítására. Az eredmény nem változott. Magabiztos és megérdemelt Dunaferres siker született.

ARAMIS SE

1 Vámosi Marcell József, 7 Sámson Zoltán 4', 77   Bognár Bence 39' (S), 86 Gál András 23' (S), 88 Boznánszky Gábor

Cserék: 22 Soós Arnold, 2 Németh Márton Gellért 28' (S), 4 Fekete Márk, 6 Kulcsár Gábor 29' (S) 11frankovszky Dániel Gábor , 12       Genczler Kornél, 19 Fekete Olivér 24'(S), 21juhász Donát, 85 Vattamány Dávid .

Vezetőedző: Frank Tamás

DUNAFERR DUE DUTRADE FC

1Rigó László, 4 Németh Péter 15', 10 Pál Patrik Krisztián 2'21',11 Fekete Róbert 28'6' (S), 20 Hosszú Ádám 12'

Cserék:12 Cseresnyés Alex, 29        Reveland Zoltán, 2 Oroszi László Krisztián, 6 Klacsák Bence 14', 7 Fridrich Dávid, 8 Szeghy Szabolcs Géza, 13 Szabó Kristóf, 14 Sáhó Kristóf, 16 Hajdú Norbert.

Vezetőedző:Fehér Zsolt

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB