Oldalsáv

Magabiztos továbbjutás

2018. november 30.
Becsületes mérkőzés után, az erősebb és képzettebb csapat jutott tovább a Férfi Futsal Magyar Kupa 4. fordulójába. PTE PEAC R-BUS- DUNAFERR DUE DUTRADE FC 1-4 (0-2)

Egy a régi időkre jellemző helyszínen próbálták ki egymás erejét a szemben álló csapatok Pécsen, a már negyvenkét éves, de jól karban tartott Lauber Dezső Sportcsarnokban.  Számos jel (a szünidei show és a kulturált, főképp fiatalokból álló közönség) utalt arra, hogy a hazai csapatot ezúttal is egy komoly egyetem adta. 

A hazaiak egy jól sikerült győztes bajnoki meccsel hangolódtak erre a találkozóra, a vendégek dolga nehezebb, önmaguk újbóli megtalálása volt.

Az első félidő

A hazaiak a várakozásnak megfelelően keményen és szervezetten beálltak a saját harmadukra és minden lehetséges eszközt bevetettek annak érdekében, hogy elodázzák az első vendég gólokat.

Persze másra is volt erejük, hiszen Bartal,Vénosz,Szentes, Spannenberger és Máté fontos lövésekkel riogatta a Dunaferr védelmét és Rigót a kapuban, akik megbízhatóan hárították ezeket a fenyegetéseket.

A Dunaferr legénysége a sérülése miatt Hosszú támogatását, csak szóban élvezhette, de Pál Patrik is csak kísérleti fázisban, igaz eredményesen  próbálgathatta a tudását. Németh vezetésével, Rigóval stabilizálták a védelmüket, Fekete, Szeghy. Klacsák, Sáhó és Fridrich pedig igyekezett megbontani, vagy kicsalogatni a jól átgondolt pécsi védelmet. A játékrész góljait Pál és a másodikat az ő remek íveléséből Fekete szerezte meg.

A második félidő

Nyíltabb játékot hozott. Az újvárosiaknál Oroszi és Csányi is játéklehetőséget kapott, hogy bemutathassa a tudását. A hazaiak is gólra törőbb játékkal rukkoltak elő, az ő találatukat a szemfüles Spannenberger Máté érte el. A kitámadásaikkal, a masszív védekezésük feladásával biztosították Dunaferres előny növelését: Fekete Róbert újabb mesterhármast ért el.

A Magyar Kupa harmadik fordulójából még egy mérkőzés van hátra, amit majd Mikulás napján játszanak le és majd csak azután sorsolják ki a legjobb nyolc közé jutottak párosítását. Ott már igazi nagy ellenfeleket is kaphatnak a csapatok, hiszen minden valószínűség szerint a teljes NB I.-es mezőny vár majd az ellenfeleire. A Final Fourba kerülésért már kétfordulós, nagy csatákat kell vívni mindenkinek!

 „Nyerünk, vagy tanulunk!”

Ezt a régi szólást is a zászlajára írhatná a DUNAFERR DUE DUTRADE FC csapata, hiszen az eddig elszenvedett mindkét veresége után a hibáit felismerve és kijavítva, látványosabb és eredményesebbé vált a teljesítményük. Fehér Zsolt vezetőedzőjével a pécsi Magyar Kupa győzelem után beszélgettünk.

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.) Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.) Úgy készültél, hogy ez egy erős csapat lesz!

-Ez egy erős és szívós és nagyon masszív csapat volt, akik őrizték a Házat, olykor kilenc méteren belül, akár öten is. Ma az volt a feladat, hogy ezt a zárat feltörjük. Úgy gondolom, hogy nagyon sokat tanultunk a legutóbbi vesztes mérkőzésünkből. Van egy dolog, aminek innentől kezdve új irányt kell szabnunk, és ezt tökéletesen megoldották a játékosaink a mai estén.

Nem megbántva a pécsieket, egy klasszissal gyengébbek, mint a Haladás, mégis segítséget tudott adni a mai mérkőzés?

-Teljes mértékben, hiszen az elmúlt hónapokban, minden ellenfelünket az első pillanattól lerohantuk, és már az elején elakartuk dönteni a mérkőzést. Ennek meg is volt az eredménye, mivel nagyarányú győzelmeket arattunk. Azután jött az a bizonyos összecsapás, amikor ugyanolyan nagyon akartunk, de mégsem jött össze a sikerünk. Be kell látnunk, hogy nem lehet mindenki ellen rohanni, mert van úgy, hogy „vissza kell fogni a lovakat”.

Ez a találkozó is ilyen volt. Most azzal kellett nyerni, hogy kontrolláltuk a játékot, a labdabirtoklás nyolcvanöt-tizenöt volt a mi javunkra.  Az adandó lehetőségeket viszont könyörtelenül ki kell használni. Ez egy nagyon hasznos túra volt. Legfőképpen azért, mert bejutottunk a nyolc közé, aminek nagyon örülünk.

Azt is mondhatjuk, hogy az is hasznos volt, amikor Szombathelyen belefutottunk a késbe és megismertünk egy azóta kijavított hibánkat. Szerencsére hosszú még a szezon!

Nyertünk és ez mindennél fontosabb!

A DUNAFERR DUE DUTRADE FC (4-1)-re megnyerte a pécsiek elleni Magyar Kupa mérkőzést, ami nem volt ugyan sétagalopp, de pont ezért szolgálta jól a csapat céljait. A mérkőzés után Klacsák Bencével beszélgettünk.

Klacsák Bence (Fotó: Dénes J.) Klacsák Bence (Fotó: Dénes J.) Megizzadtál te rendesen, komoly meccs volt az a pécsi kupamérkőzés??

-Ahogy kell, valamennyien rendesen megizzadtunk. Volt mit csinálnunk ma este is. Oda kellett figyelnünk, mert jól kontráztak, de mi jól használtuk ki a helyzeteinket, és így könnyen megnyertük a meccset.

Inkább mi birtokoltuk a labdát, de az ellenfelünk nagyon beállt védekezni, ezért az elején átlövésekkel próbálkoztunk, hogy feltörjük őket és az sikeres volt. Az elején (0-0)-nál volt veszélyes kontrájuk is, és ha az bemegy, akkor nehéz dolgunk lett volna ellenük. Szerencsére a kapusunk a helyén volt így megoldódtak a problémáink.

Azt is elmondhatjuk róluk, hogy nem rossz csapat, odatették magukat, mert komolyan vették ezt a mérkőzést, és megnehezítették a dolgunkat.

Több volt, mint egy edzés?

-Attól mindenképen több volt benne, jó iramú mérkőzés volt. Előfordultak szabálytalanságok, ami része a játéknak, de szerencsére igazi durvaság nem történt. Nyertünk és ez mindennél fontosabb.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB