Oldalsáv

Magabiztos továbbjutás

2018. november 30.
Becsületes mérkőzés után, az erősebb és képzettebb csapat jutott tovább a Férfi Futsal Magyar Kupa 4. fordulójába. PTE PEAC R-BUS- DUNAFERR DUE DUTRADE FC 1-4 (0-2)

Egy a régi időkre jellemző helyszínen próbálták ki egymás erejét a szemben álló csapatok Pécsen, a már negyvenkét éves, de jól karban tartott Lauber Dezső Sportcsarnokban.  Számos jel (a szünidei show és a kulturált, főképp fiatalokból álló közönség) utalt arra, hogy a hazai csapatot ezúttal is egy komoly egyetem adta. 

A hazaiak egy jól sikerült győztes bajnoki meccsel hangolódtak erre a találkozóra, a vendégek dolga nehezebb, önmaguk újbóli megtalálása volt.

Az első félidő

A hazaiak a várakozásnak megfelelően keményen és szervezetten beálltak a saját harmadukra és minden lehetséges eszközt bevetettek annak érdekében, hogy elodázzák az első vendég gólokat.

Persze másra is volt erejük, hiszen Bartal,Vénosz,Szentes, Spannenberger és Máté fontos lövésekkel riogatta a Dunaferr védelmét és Rigót a kapuban, akik megbízhatóan hárították ezeket a fenyegetéseket.

A Dunaferr legénysége a sérülése miatt Hosszú támogatását, csak szóban élvezhette, de Pál Patrik is csak kísérleti fázisban, igaz eredményesen  próbálgathatta a tudását. Németh vezetésével, Rigóval stabilizálták a védelmüket, Fekete, Szeghy. Klacsák, Sáhó és Fridrich pedig igyekezett megbontani, vagy kicsalogatni a jól átgondolt pécsi védelmet. A játékrész góljait Pál és a másodikat az ő remek íveléséből Fekete szerezte meg.

A második félidő

Nyíltabb játékot hozott. Az újvárosiaknál Oroszi és Csányi is játéklehetőséget kapott, hogy bemutathassa a tudását. A hazaiak is gólra törőbb játékkal rukkoltak elő, az ő találatukat a szemfüles Spannenberger Máté érte el. A kitámadásaikkal, a masszív védekezésük feladásával biztosították Dunaferres előny növelését: Fekete Róbert újabb mesterhármast ért el.

A Magyar Kupa harmadik fordulójából még egy mérkőzés van hátra, amit majd Mikulás napján játszanak le és majd csak azután sorsolják ki a legjobb nyolc közé jutottak párosítását. Ott már igazi nagy ellenfeleket is kaphatnak a csapatok, hiszen minden valószínűség szerint a teljes NB I.-es mezőny vár majd az ellenfeleire. A Final Fourba kerülésért már kétfordulós, nagy csatákat kell vívni mindenkinek!

 „Nyerünk, vagy tanulunk!”

Ezt a régi szólást is a zászlajára írhatná a DUNAFERR DUE DUTRADE FC csapata, hiszen az eddig elszenvedett mindkét veresége után a hibáit felismerve és kijavítva, látványosabb és eredményesebbé vált a teljesítményük. Fehér Zsolt vezetőedzőjével a pécsi Magyar Kupa győzelem után beszélgettünk.

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.) Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.) Úgy készültél, hogy ez egy erős csapat lesz!

-Ez egy erős és szívós és nagyon masszív csapat volt, akik őrizték a Házat, olykor kilenc méteren belül, akár öten is. Ma az volt a feladat, hogy ezt a zárat feltörjük. Úgy gondolom, hogy nagyon sokat tanultunk a legutóbbi vesztes mérkőzésünkből. Van egy dolog, aminek innentől kezdve új irányt kell szabnunk, és ezt tökéletesen megoldották a játékosaink a mai estén.

Nem megbántva a pécsieket, egy klasszissal gyengébbek, mint a Haladás, mégis segítséget tudott adni a mai mérkőzés?

-Teljes mértékben, hiszen az elmúlt hónapokban, minden ellenfelünket az első pillanattól lerohantuk, és már az elején elakartuk dönteni a mérkőzést. Ennek meg is volt az eredménye, mivel nagyarányú győzelmeket arattunk. Azután jött az a bizonyos összecsapás, amikor ugyanolyan nagyon akartunk, de mégsem jött össze a sikerünk. Be kell látnunk, hogy nem lehet mindenki ellen rohanni, mert van úgy, hogy „vissza kell fogni a lovakat”.

Ez a találkozó is ilyen volt. Most azzal kellett nyerni, hogy kontrolláltuk a játékot, a labdabirtoklás nyolcvanöt-tizenöt volt a mi javunkra.  Az adandó lehetőségeket viszont könyörtelenül ki kell használni. Ez egy nagyon hasznos túra volt. Legfőképpen azért, mert bejutottunk a nyolc közé, aminek nagyon örülünk.

Azt is mondhatjuk, hogy az is hasznos volt, amikor Szombathelyen belefutottunk a késbe és megismertünk egy azóta kijavított hibánkat. Szerencsére hosszú még a szezon!

Nyertünk és ez mindennél fontosabb!

A DUNAFERR DUE DUTRADE FC (4-1)-re megnyerte a pécsiek elleni Magyar Kupa mérkőzést, ami nem volt ugyan sétagalopp, de pont ezért szolgálta jól a csapat céljait. A mérkőzés után Klacsák Bencével beszélgettünk.

Klacsák Bence (Fotó: Dénes J.) Klacsák Bence (Fotó: Dénes J.) Megizzadtál te rendesen, komoly meccs volt az a pécsi kupamérkőzés??

-Ahogy kell, valamennyien rendesen megizzadtunk. Volt mit csinálnunk ma este is. Oda kellett figyelnünk, mert jól kontráztak, de mi jól használtuk ki a helyzeteinket, és így könnyen megnyertük a meccset.

Inkább mi birtokoltuk a labdát, de az ellenfelünk nagyon beállt védekezni, ezért az elején átlövésekkel próbálkoztunk, hogy feltörjük őket és az sikeres volt. Az elején (0-0)-nál volt veszélyes kontrájuk is, és ha az bemegy, akkor nehéz dolgunk lett volna ellenük. Szerencsére a kapusunk a helyén volt így megoldódtak a problémáink.

Azt is elmondhatjuk róluk, hogy nem rossz csapat, odatették magukat, mert komolyan vették ezt a mérkőzést, és megnehezítették a dolgunkat.

Több volt, mint egy edzés?

-Attól mindenképen több volt benne, jó iramú mérkőzés volt. Előfordultak szabálytalanságok, ami része a játéknak, de szerencsére igazi durvaság nem történt. Nyertünk és ez mindennél fontosabb.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB