Oldalsáv

Reméljük, lezárult egy fejezet

2018. november 10.
Az U17-es és az U20-as csapataink a közelmúltban a Debrecen hasonló utánpótlás csapataival mérkőztek meg. A fiatalabbak az újabb, remélhetőleg az őszi záró vesszőfutásukon vannak túl, az idősebbek egy sikeres, győztes csatát vívtak.

Derekasan harcoltunk

Bár mindkét legénység vitézül küzdött, Facskó József edzőnek, ahogy a tanítványainak is, bőven kijutott a jóból és a rosszból is egyaránt, azon a délutánon.

-A szomorú, nem a helyes kifejezés az első, az U17-es mérkőzésre. Inkább bosszantónak érzem és egy kicsit mérges is vagyok miatta. Ismét létszámgondokkal küszködtünk. Három (!) mezőnyjátékossal vágtunk bele a küzdelembe, ami a számunkra igazán 0-5-ről indult, akkor tudtunk kiegészülni…

Remélem, hogy a hasonló problémák a nagypályás őszi szezon végeztével megoldódnak. A következő meccsünket november végén játsszuk, és akkor már talán nem a maihoz hasonló okok miatti túlélésért kell küzdenünk. Nagyon sajnálom az ezen a mérkőzésen pályára lépett srácainkat, mert tették a dolgukat, de azt az előnyt már nem tudták lefaragni.

Az U20-asok jól teljesítettek. Velük is voltak nehézségeink, hiszen nem volt kapusunk. Ez egy nagy gond, az viszont, hogy van egy olyan mezőnyjátékosunk, (Schnierer Balázs) akit bátran belehet állítani a kapuba is, mert ott is jó teljesítményre képes, az egy örömteli dolog. Ez hozta a következő lépést, vele jól tudtuk alkalmazni az emberelőnyös játékunkat. Ezzel a taktikai elemmel remélem a továbbiakban is tudunk majd élni! A debreceniek nem adták könnyen a pontokat és ezért ebből egy jó színvonalú, izgalmas mérkőzés kerekedett.

A szünet után belendültünk

Garda Bálint jól teljesített, két gólt is lőtt, és nem is titkolja, hogy ehhez mire volt szüksége.

- Jól ment a játék, nagyon örülök a góljaimnak, de az nem az én érdemem, hanem a csapattársaimé, mert ők hoztak jó helyzetbe és én csak belőttem őket. Hál’ Istennek elég gyakran fönn tudok edzeni a felnőtt csapatnál, ezért úgy érzem, hogy a futsal specifikus dolgokat most már sokkal jobban eltudom sajátítani. A célom, hogy minél többet fejlődjek és még több gólt tudjak lőni és ezzel segítsem a csapatunkat.

Az első félidőben szerintem nagyon rosszul játszottam, de a szünetben Fehér Zsolt és Facskó József, az edzőink elmondták, hogy mit kell másképpen csinálnunk. Mivel kellően feltüzeltek bennünket, a folytatásban vérszemet kaptunk, amit kértek tőlünk végrehajtottuk, és így született ez a győzelmünk.

A végén nekünk kellett izgulnunk

Schnierer Balázs egy istenáldotta tehetsége az U20-as csapatunknak. Az életkorát (17!) meghazudtoló határozottsággal oldja meg a rábízott feladatokat. Ráadásul multifunkciós fokozatban, mivel egymást váltogatva két poszton, a kapuban (!) és a mezőnyben egyaránt.

-Elsősorban mezőnyjátékos szeretnék lenni, de mostanában másként alakultak a dolgaink. Ma is a kényszerből (a kapusunk sérülése miatt) kerültem a kapuba. Igyekeztem jól mozgatni a védelmet, mert szeretnék mindent kiadni magamból. Megpróbáltam gólt is lőni, de sajnos most nem sikerült. Egy kisebb sérüléssel léptem pályára, de szerencsére Facskó József, az edzőm jó kötést tett a lábamra, így végig bírtam a mérkőzést.

A második félidő elején még nekünk állt a zászló, de utána, ahogy már nem tudtam eléggé koncentrálni és gólt kaptam, a végén nekünk kellett izgulnunk, de itthon tartottuk a pontokat. Kondiban nagyon jól bírtuk, hiszen több játékosunk is fönt edzhet a felnőtt csapatnál, és ez nagyon sokat segít nekünk. Mivel kitudtam lépni a mezőnybe, 5:4-eztünk, és ezzel megleptük az ellenfelet, ami hozzájárult a győzelmünkhöz.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB