Oldalsáv

Újrakezdés előtt

2018. november 28.
A csapatunk teljes intenzitással készül az előtte álló erőpróbákra. A legutóbbi kisiklás után nem dugta a homokba a fejét, hanem megkereste a hibáit, és azóta is felszabadult, kemény munkával azok kijavításán dolgozik. Pál Patrikkal az egyik edzésen beszélgettünk.

Az előző, a Haladás elleni találkozón, eléggé csúnya vereséget szenvedtünk, nem éreztem magunkon azt a tüzet, és motivációt, ami minden meccsen megszokott volt idáig. Még napokkal utána is szomorú voltam miatta, de tudtam, hogy tovább kell lépni. Keményen kell dolgoznunk.

A rövid távú célunk, hogy a szerdai Magyar Kupa meccsünket, majd a hazai, a Nyírgyulaj elleni bajnokit, és az azt követő Veszprém elleni TV-s mérkőzést is megnyerjük. Utána persze a többit is.

Rád nézek és azt képzelem, hogy olyan erős vagy, hogy neked semmi sem árthat! Erre ismét csökkentett üzemmódban teszed a dolgodat.

Sajnos ez így van és ezért még sajnos a válogatottságot is le is kellett mondanom. Még a BME elleni mérkőzésen, egy nagyon makacs húzódást szenvedtem, ami jelentősen akadályozott a szombathelyi meccsen is. Még most sem vagyok 100%-os állapotban. A szüleimmel is megbeszélve az állapotomat arra jutottam, hogy így nem szabad oda mennem, hiszen ott átlag feletti, jó teljesítményt kell nyújtani, amire most még nem vagyok képes.

 

Ilyen esetben a becsvágy is motiválja az élsportolót? „Nem tudok százat teljesíteni, ezért inkább várok a gyógyulásra!”?

Bárki, bármit is mond, a válogatott az „A Válogatott”! Ott hivatalból, szinte jutalomként húzod fel a címeres mezt, ezért nem hogy a százat, hanem a százhúsz-százötven százalékot is el akarod érni. A szívedet is ki kell rakd a pályára. Ezt nem biztos, hogy most meg tudnám tenni, ezért jobb döntés itthon maradnom.

Jelenleg regenerálódok utána a bajnoki mérkőzéseken felépítem magamat és újból teljes energiával tudok majd játszani. A Berettyóújfalu elleni mérkőzés után, a Haladás elleni előtt egy hétig nem tudtam edzeni, ezért nem tudtam ott meghatározó teljesítményt nyújtani. Azért dolgozok, hogy minél előbb visszanyerjem az erőmet és tudjam a saját csapatomat támogatni. Jelenleg a csapatunk masszőre, Provoda Évi nagyon sokat segít abban, hogy ez minél előbb megvalósuljon.

Éhes vagy a meccsekre?

Egyértelműen igen. Mindegyikbe úgy megyek bele, hogy megszeretném nyerni, győztesen akarom elhagyni a pályát. Ezért mindent megpróbálok a siker érdekében.

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB