Oldalsáv

Igazi erőpróba volt

2018. december 13.
A DUNAFERR DUE DUTRADE FC –Nyírgyulaj KSE 4-2 (2-1) mérkőzés előtt sokan megrántották a vállukat, mondván nem lehet ott semmi gond, simán nyernek a hazaiak. A futsal gyakran egy igazságos sportág, és ezért az eredmény tekintetében ezen az estén is az volt.

Nem simán, hanem minden pillanatot komolyan véve, a jó képességű, és erre a mérkőzésre kiválóan felkészített vendégek próbálkozásaira rendre a megfelelő választ adva tartotta itthon a három pontot a hazai csapat.

Hogy jobb lett volna a már megkedvelt sziporkázó, sakk-mattra kihegyezett játékot látni a Dunaferres híveknek? Nyilvánvaló! Abból is adtak ízelítőt a hétfőn este fehérbe öltözött játékosok.

Szerettünk volna cselsorozatokat ünnepelni? Amikor Hosszú Ádi lerázta a nyakában csimpaszkodókat, ment is a dolog, mint a karikacsapás! Mellette régi - új színt hozott a „Mérkőzés Cselkirálya” Németh Péter, aki a húsdarálós perceit leszámítva a legjobb, (még ettől is) fiatalabb korszakát idézte - sikerrel. Igazán lőhetett volna a Fekete Robi egy hatost? Nyilván ment is volna neki, ha nem lihegtek volna rajta buldog szorgalommal a vendégjátékosok. És, ha a nagy kedvvel harcba bocsátkozó Klacsáknak még plusz két centi előnye lett volna… Na ugye!

Mindenképen süvegeljük a csapattal együtt a góljaikért is, Pál Patrikot (2), Hosszú Ádámot, vagy a nagyot küzdő Szeghy Szabit is.

Kikkel volt a „baj”? Nos Sánta Attila, Tóth Béla, Orosz Dániel, Vlasovych Valerij és Klushyn Anton a Nyírgyulajból, mondjuk úgy meglehetősen aktívak voltak… Hatalmas erővel dolgoztak, megállíthatatlanul.

A két mester elégedett lehetett a mérkőzés zártával. Fehér Zsolt többek között ezt is elmondta:

-Egy nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl és egy nagyon jó ellenfelet sikerült legyőznünk. A Nyírgyulaj egy ilyen csapat.  Nagyon sokat tettünk a mai győzelem megszerzéséért. Ma csapatként tartottuk itthon a három pontot. Nem forgott kockán a győzelmünk.

Lovas Norbert a vendégek vezetőedzője, ha nem is volt boldog, de a sajátjai küzdőszellemében nem találhatott sok hibát:

- Az, hogy győzni jöttünk, így elsőre egy kicsit erős állítás lenne, hiszem mi „csak” egy jó meccset szeretetünk volna játszani. Ez mondjuk itt is sikerült, ahogy a tabella elején álló többi csapatokkal is. Azt azért elmondhatom, hogy a játékosaim már a mérkőzés előtt is vért ittak, ami szerencsére, csak a küzdőképességeikben és nem a durvaságukban jelentkezett. Nyilván erősebb és jobb csapat a Dunaferr, és ha nem is sikerült legyőzni őket, de legalább alaposan megnehezítettük a dolgukat. Csak azért nem vagyok elégedett, mivel természetesen utálok veszíteni, és csak győzni szeretek…

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB