Oldalsáv

Igazi erőpróba volt

2018. december 13.
A DUNAFERR DUE DUTRADE FC –Nyírgyulaj KSE 4-2 (2-1) mérkőzés előtt sokan megrántották a vállukat, mondván nem lehet ott semmi gond, simán nyernek a hazaiak. A futsal gyakran egy igazságos sportág, és ezért az eredmény tekintetében ezen az estén is az volt.

Nem simán, hanem minden pillanatot komolyan véve, a jó képességű, és erre a mérkőzésre kiválóan felkészített vendégek próbálkozásaira rendre a megfelelő választ adva tartotta itthon a három pontot a hazai csapat.

Hogy jobb lett volna a már megkedvelt sziporkázó, sakk-mattra kihegyezett játékot látni a Dunaferres híveknek? Nyilvánvaló! Abból is adtak ízelítőt a hétfőn este fehérbe öltözött játékosok.

Szerettünk volna cselsorozatokat ünnepelni? Amikor Hosszú Ádi lerázta a nyakában csimpaszkodókat, ment is a dolog, mint a karikacsapás! Mellette régi - új színt hozott a „Mérkőzés Cselkirálya” Németh Péter, aki a húsdarálós perceit leszámítva a legjobb, (még ettől is) fiatalabb korszakát idézte - sikerrel. Igazán lőhetett volna a Fekete Robi egy hatost? Nyilván ment is volna neki, ha nem lihegtek volna rajta buldog szorgalommal a vendégjátékosok. És, ha a nagy kedvvel harcba bocsátkozó Klacsáknak még plusz két centi előnye lett volna… Na ugye!

Mindenképen süvegeljük a csapattal együtt a góljaikért is, Pál Patrikot (2), Hosszú Ádámot, vagy a nagyot küzdő Szeghy Szabit is.

Kikkel volt a „baj”? Nos Sánta Attila, Tóth Béla, Orosz Dániel, Vlasovych Valerij és Klushyn Anton a Nyírgyulajból, mondjuk úgy meglehetősen aktívak voltak… Hatalmas erővel dolgoztak, megállíthatatlanul.

A két mester elégedett lehetett a mérkőzés zártával. Fehér Zsolt többek között ezt is elmondta:

-Egy nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl és egy nagyon jó ellenfelet sikerült legyőznünk. A Nyírgyulaj egy ilyen csapat.  Nagyon sokat tettünk a mai győzelem megszerzéséért. Ma csapatként tartottuk itthon a három pontot. Nem forgott kockán a győzelmünk.

Lovas Norbert a vendégek vezetőedzője, ha nem is volt boldog, de a sajátjai küzdőszellemében nem találhatott sok hibát:

- Az, hogy győzni jöttünk, így elsőre egy kicsit erős állítás lenne, hiszem mi „csak” egy jó meccset szeretetünk volna játszani. Ez mondjuk itt is sikerült, ahogy a tabella elején álló többi csapatokkal is. Azt azért elmondhatom, hogy a játékosaim már a mérkőzés előtt is vért ittak, ami szerencsére, csak a küzdőképességeikben és nem a durvaságukban jelentkezett. Nyilván erősebb és jobb csapat a Dunaferr, és ha nem is sikerült legyőzni őket, de legalább alaposan megnehezítettük a dolgukat. Csak azért nem vagyok elégedett, mivel természetesen utálok veszíteni, és csak győzni szeretek…

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB