Oldalsáv

Újból lendületbe kell jönni mindenkinek!

2018. december 10.
A Férfi Futsal NB I. 12. fordulóban játszák a DUNAFERR DUE DUTRADE FC - NYÍRGYULAJ KSE mérkőzést a Dunaújváros Sportcsarnokban, 2018. 12. 10.-én hétfőn, 19:00-tól.

A válogatott grúziai felkészülési tornája miatt egy kis kényszer szünet miatt álltak a küzdelmek. (A címeres mezesek mérlege egy vereség, egy döntetlen a honosított latinokkal fülálló hazaiaktól.)  Mostantól viszont két hétig újra teljes lendületet vesznek föl a csapatok, de legalábbis szeretnének. Hangolódjunk rá a folytatásra, nézzük először a vendégeket!

Nyírgyulaj KSE

Furcsa egy társaság ez a nyírségi csapat. Ha van is hibájuk, az csakis a fiatalságuk lehet, amiről nyilván nem tehetnek, később úgyis a „nagy öregek” lesznek ők is. Az biztosnak mondható, hogy a nyári szünet nem tett jót nekik, hiszen az átigazolásokból elég rosszul jöttek ki.

Együttérzéssel nézzük az eddigi eredménylistájukat, még ha pontokra éhes ellenfélként is érkeznek hétfő estére. A mostani bajnoki csend előtt egy bíztató hazai győzelmet jegyeztek a Csömör ellen (3-0), de előtte csak a szeptemberi rajtnál szereztek pontokat.

Az, hogy az élmezőny csapataival nem bírtak el, még érthető, de a többiekkel sem tudtak zöldágra vergődni. Viszont van egy erős figyelmeztető jel a játékukban: ha valaki nem teszi oda magát teljesen ellenük, abból nagy csata fog születni! Emlékezzünk csak a Veszprémet zavarba hozó szoros eredményükre: csak 4-3-ra nyert a válogatott gerincét adó, akkor ráadásul otthonjátszó, erősebb csapat... Ezt nyilván a Dunaferr is rég lekottázta magának.

A Nyírgyulaj jelenleg a záró harmadban, a nyolcadik helyen áll. Az már a hazai futsal különlegessége, hogy a Dunaferrhez hasonlóan ők is ugyanannyi (egy) válogatottat adtak... Komolyan kell venni őket, mert Lovas Norbert, a csapat vezetőedzője biztosan nem szeretne pontatlanul hazatérni, mert azokra most már hihetetlenül nagy szükségük van!

 

DUNAFERR DUE DUTRADE FC

Töretlen fejlődéssel ért a hazai csapat a bajnoki tabella második helyére.  Munkája során egy olyan közönségszórakoztató játékrendszert alakított ki, aminek csak a legnagyobbaknál látjuk párját. Lényegesen több öröm, mint bánat érte a szurkolókat az eltelt negyed év alatt.

A sikersorozatba a legutóbbi fordulóban becsúszott egy a Haladás elleni kisiklás. Az azt okozó problémát a csapat feldolgozta, megoldást talált rá, és azt a Pécs elleni sikeres kupamérkőzésen már be is mutatta.

Az újvárosi csapat megszolgált büszkesége, hogy már hatvanhat lőtt góljuknál tartanak, ami a fantasztikus közös teljesítményük mellett a huszonnégy találatával listavezető Fekete Róbertnek, a tizennéggyel harmadik Hosszú Ádámnak, és a tizenkettővel negyedik Pál Patriknak is köszönhető.

Úgy tűnik, hogy a két maródi, az alattomos sérülésével küzdő: Hosszú Ádám és Pál Patrik már egyre jobb formába kerül, és szorgalmas munkával készül a most következő mérkőzésre. A csapat kiegészül a válogatott túrájáról visszatért Klacsák Bencével is.

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC jelenleg a bajnoki tabella második helyét őrzi, és nyilván hétfő este hétkor is ott szeretné magát látni, amiért mindent meg fog tenni ezen az erőpróbán.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB