Oldalsáv

Újból lendületbe kell jönni mindenkinek!

2018. december 10.
A Férfi Futsal NB I. 12. fordulóban játszák a DUNAFERR DUE DUTRADE FC - NYÍRGYULAJ KSE mérkőzést a Dunaújváros Sportcsarnokban, 2018. 12. 10.-én hétfőn, 19:00-tól.

A válogatott grúziai felkészülési tornája miatt egy kis kényszer szünet miatt álltak a küzdelmek. (A címeres mezesek mérlege egy vereség, egy döntetlen a honosított latinokkal fülálló hazaiaktól.)  Mostantól viszont két hétig újra teljes lendületet vesznek föl a csapatok, de legalábbis szeretnének. Hangolódjunk rá a folytatásra, nézzük először a vendégeket!

Nyírgyulaj KSE

Furcsa egy társaság ez a nyírségi csapat. Ha van is hibájuk, az csakis a fiatalságuk lehet, amiről nyilván nem tehetnek, később úgyis a „nagy öregek” lesznek ők is. Az biztosnak mondható, hogy a nyári szünet nem tett jót nekik, hiszen az átigazolásokból elég rosszul jöttek ki.

Együttérzéssel nézzük az eddigi eredménylistájukat, még ha pontokra éhes ellenfélként is érkeznek hétfő estére. A mostani bajnoki csend előtt egy bíztató hazai győzelmet jegyeztek a Csömör ellen (3-0), de előtte csak a szeptemberi rajtnál szereztek pontokat.

Az, hogy az élmezőny csapataival nem bírtak el, még érthető, de a többiekkel sem tudtak zöldágra vergődni. Viszont van egy erős figyelmeztető jel a játékukban: ha valaki nem teszi oda magát teljesen ellenük, abból nagy csata fog születni! Emlékezzünk csak a Veszprémet zavarba hozó szoros eredményükre: csak 4-3-ra nyert a válogatott gerincét adó, akkor ráadásul otthonjátszó, erősebb csapat... Ezt nyilván a Dunaferr is rég lekottázta magának.

A Nyírgyulaj jelenleg a záró harmadban, a nyolcadik helyen áll. Az már a hazai futsal különlegessége, hogy a Dunaferrhez hasonlóan ők is ugyanannyi (egy) válogatottat adtak... Komolyan kell venni őket, mert Lovas Norbert, a csapat vezetőedzője biztosan nem szeretne pontatlanul hazatérni, mert azokra most már hihetetlenül nagy szükségük van!

 

DUNAFERR DUE DUTRADE FC

Töretlen fejlődéssel ért a hazai csapat a bajnoki tabella második helyére.  Munkája során egy olyan közönségszórakoztató játékrendszert alakított ki, aminek csak a legnagyobbaknál látjuk párját. Lényegesen több öröm, mint bánat érte a szurkolókat az eltelt negyed év alatt.

A sikersorozatba a legutóbbi fordulóban becsúszott egy a Haladás elleni kisiklás. Az azt okozó problémát a csapat feldolgozta, megoldást talált rá, és azt a Pécs elleni sikeres kupamérkőzésen már be is mutatta.

Az újvárosi csapat megszolgált büszkesége, hogy már hatvanhat lőtt góljuknál tartanak, ami a fantasztikus közös teljesítményük mellett a huszonnégy találatával listavezető Fekete Róbertnek, a tizennéggyel harmadik Hosszú Ádámnak, és a tizenkettővel negyedik Pál Patriknak is köszönhető.

Úgy tűnik, hogy a két maródi, az alattomos sérülésével küzdő: Hosszú Ádám és Pál Patrik már egyre jobb formába kerül, és szorgalmas munkával készül a most következő mérkőzésre. A csapat kiegészül a válogatott túrájáról visszatért Klacsák Bencével is.

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC jelenleg a bajnoki tabella második helyét őrzi, és nyilván hétfő este hétkor is ott szeretné magát látni, amiért mindent meg fog tenni ezen az erőpróbán.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB