Oldalsáv

Megnyugtató az előny

2019. január 17.
Ennek a megszerzése volt a célja a DUNAFERR DUE DUTRADE FC csapatának a Magyar Kupa szerdai mérkőzését megelőzően, a Rubeola FC Csömör elleni oda-visszavágó első mérkőzésén. Ezt az ellenfelük pályáján vívtak szerda este. Tervből valóság született, pontosabban egy 7-2 (1-5)-ös újvárosi győzelem. Nem adták könnyen a diadalt.

„Kétszer nem lépsz ugyanabba a folyóba”?!

Úgy látszik Hérakleitosz korában még nem játszották a futsalt, mert akkor ő legalább lábjegyzetben kivételt emlegetett volna ezzel kapcsolatosan. A jól felkészített csömöriek ugyanis, akárcsak a legutóbbi bajnokin, ezúttal is megszerezték a vezetést, mi több a második félidőt is egy gyors góllövéssel kezdték.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

A fricska után

Az újvárosiak dicséretére legyen mondva: a szemük sem rebbent a vakmerőségtől, onnét ők diktálták a tempót és habozás nélkül visszatértek az utánozhatatlan virtuóz játékukhoz.

Előbb Klacsák vett egy gyors revansot aztán, ha már benne volt, rá is duplázott egyet. Majd Fekete mutatta be, hogy jó irányban halad felépülése, amit az iszonyatos robbanékonyságával is jelzett, de a leheletfinom átvezetéseket követően, egy ragyogó góllal bizonyított. Pál Patrikról eddig híre nem jött az irigységnek, de most ő vette át a góllövő szerepét, praktikusan kétszer is egymás után.

A show-t Németh, Hosszú, Sáhó, Fridrich, Szeghy produkciója tette teljessé. A Bónuszt a tehetséges fiatal hálóőr, Reveland különleges szólói jelentették, aki a hagyományokra fittyet hányó játékával az őrületbe kergette a hazai támadókat.

A második menet

Kezdődött, ahogy kezdődött (és, ahogy a legelején említettük) … s mivel már volt benne gyakorlata, ismét Klacsák köszönt be a hazaiaknak egy parádés találattal.

A csömöriek innét mindent egy lapra feltéve rohamoztak, a kreatív és ezúttal is önpusztító üzemmódban dolgozó Varsányi közreműködésével, gyakorlatilag a második félidőt egy speciális 5:4-es játékkal teljesítették. Nehéz Krisztián József, Miletics Zsombor, Józsa Tamás, Dauner Kristóf igazán elemükben voltak, de az ellenfeleik is…

Az persze nem mellékes, hogy a piros mezesek a kapuba csereként beálló Rigó remek munkáját kiegészítve, lehúzták a rolót. A nagy küzdelemben ismét szerepet kapott Csányi, amit jó játékkal és egy újabb kapufával hálált meg. Színre lépett a friss igazolás, Móra, aki egy kis szerencsével az első labdaérintésből gólt szerezhetett volna.

A képet Németh Péter tette teljessé, aki imponáló higgadt eleganciával, a saját kilenceséről, üres kapuba lőve állította be a végeredményt.

A folytatás?

A Szigetszentmiklós érkezik egy bajnoki meccsre, az újvárosiak világát az utolsó szögig jól ismerő Schrancz Balázs, nem hétköznapi rafinériájával. Nahát, ez sem lesz egy hétköznapi összecsapás. A mérkőzést a Dunaújváros Sportcsarnokban játsszák, péntek este héttől!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB