Oldalsáv

A magyar Kupa Final Four előtt

2019. február 22.
Igazán rangos lesz a mérkőzés sorozat, hiszen az NB I-es bajnokság első négy helyezettje döntheti el az elsőség sorsát. Az ellenfelek összesorsolása ugyanazokat a párosokat hozta, mint az elmúlt évben.

Az első összecsapáson az MVFC BERETTYÓÚJFALU egy kiváló bajnoki sorozat után, most egy különleges próbatétel előtt áll: a KÚTHÁZ-HALADÁS VSE ezúttal a cím védőjeként áll ki ellenük.

A másik páros körül is pattanásig feszül a levegő. A DUNAFERR DUE DUTRADE FC – FUTSAL CLUB VESZPRÉM mérkőzés legalább olyan kemény csatát hoz, mint a korábbi találkozóik.

A résztvevőket óriási tűz hajtja, hiszen az idén hárman is előbbre akarnak jutni, a tavalyi nyertes pedig tovább őrizné a díszes Kupát.

A mérkőzések helyszíne Szigetszentmiklós, ÁJTI Sport és Rendezvénycsarnok.

Az elődöntőket szombat délután játsszák:

az MVFC BERETTYÓÚJFALU – KÚTHÁZ-HALADÁS VSE 15:30-tól,

a DUNAFERR DUE DUTRADE FC – FUTSAL CLUB VESZPRÉM 18:00-tól.

A döntőt, amit az M4 is közvetít, a szombati két mérkőzés győztese vívja ugyanott, vasárnap 14.30-tól

Hatalmas kihívásra készültek

A Férfi Futsal MK elődöntőjében, a DUNAFERR DUE DUTRADE FC – FUTSAL CLUB VESZPRÉM mérkőzésre.  A helyszín Szigetszentmiklós, ÁJTI Sport és Rendezvénycsarnok. Kezdés: 2019.02.23.SZOMBAT 18.00. A legfontosabb szereplők meséltek a felkészülésükről.

Felfokozott hangulatban várjuk a szombati elődöntőt - mondta Fehér Zsolt a csapatunk vezetőedzője

Az elmúlt két hétben két nagyon komoly, a Berettyóújfalu elleni mérkőzésen van túl a csapatunk.  Ez jót tett nekünk, mert most következik a harmadik, a Veszprém elleni.

Keményen kellett dolgoznunk. Megpróbáltuk tovább csiszolni az eddig is jól működő dolgokat, és alaposan beleálltunk a két rangadón elkövetett hibás megoldások kijavításába. Úgy gondolom, hogy ez hellyel-közzel sikerült, és az utolsó napot is kihasználtuk a munkára.

Az, hogy a mérkőzésen mi fog történni az teljesen kiszámíthatatlan. A sok munka eredménye akkor fog kiderülni, amikor éles helyzetben, a játékosokra nehezedő presszióban jó megoldást kell találniuk.

A Final Four egy különleges kihívást jelent, akár az elődöntőt, akár a döntőt nézzük. A szombati ellenfelünk hozzánk hasonlóan kizárólag tehetséges fiatal magyar játékosokból áll. Nagyon jó sorozatot futottak az alapszakaszban, ahol a második helyet érték el. A rangadóikat is hellyel-közzel meggyőző játékkal hozták le, ami sajnos nekünk kevésbé sikerült.  Azt gondolom, hogy egy nagyon parázsmérkőzést fogunk játszani.

Sok sérülés után

Sok fiatal van a keretünkben. Őket meg nem bántva, el kell mondjuk róluk, hogy még nincsenek olyan felkészültségi állapotban, hogy a hasonló mérkőzéseken fontos szerepet adjunk nekik.

Ezért a számunkra nagyon érzékeny hátrányt jelent minden sérülés. Ilyen volt a Reveland Zoli legutóbbi, a mérkőzés előtti percekben történt esete is. Ebből, a meccs folyamán rosszul jöttünk ki. A Fekete Robit a rá váró operáció miatt, erre a szezonra már elveszítettük. A Pál Patrik mindennapos problémája a műtött térde, a Fridrich Dávidnak a boka sérülése. Mindig jutott egy-egy nem kívánt fordulat a felkészülésünk közben.

Ezzel együtt bízok benne, hogy erre a mérkőzésre is mindenki „összedrótozza” magát, és a pályán százhúsz százalékosan fog teljesíteni.

Természetesen szeretnénk a döntőt is megvívni, ahogy az  három évvel ezelőtt is történt. A négy között való szereplés is nagy ünnepünk, de a döntőben játszani, az lenne az igazi.

Különleges eseményre készülünk

Amennyiben vannak olyan játékosaink, akik már mindenféle futsalos harci tüzet kipróbáltak, akkor az egyik a Cséká, azaz Reveland Zoltán. Na majd ő megmondja, hogy tényleg valami különleges dolog-e a Magyar Kupa négyes döntője.

Föltétlenül az a hangulata, a felkészülés, vagy éppen a lebonyolítás módja. Itt van például az utolsó. Két nap alatt túl vagyunk rajta. Hibázhatsz a meccseden, de nincs javítási lehetőség, utazhatsz hazafelé. Toppon kell lenni, hiszen két olyan csapat van, aki kétszer is pályára lép, másodszor a döntőben, és ott is a legjobbat kell nyújtaniuk.

Az első ellenfelünk a Veszprém lesz. Természetesen úgy készültünk, hogy vasárnap is játszanunk kelljen. Ehhez előbb a szombati mérkőzést kell abszolválnunk, az lesz a belépő a főmérkőzéshez. Itt már szinte mindegy, hogy a résztvevők közük kivel állunk szemben, hiszen hasonló játékerőt képviselünk. Igazából a napi forma fog dönteni a továbblépésekről.

Itt nincs helye a tartalékolásnak, mert mindjárt az elsőn is a száz százalékot, vagy ha van, akkor még annál is többet kell bedobni a csatába. Mindenkinek egyénileg, fejben is teljesen fel kell készülni, hogy mentálisan is sikerrel tudjon megbirkózni ezzel a feladattal.

Úgy tervezetem hétvégét, hogy szombat-vasárnapra, és még hétfőre  is szabaddá tettem magamat. Gondolom mindenki tudja, hogy ez mit jelent…

Nagy csatákban nagy célokért küzdeni, ez a valami!

Nagy a tét, jó az ellenfél. Nem nyom agyon benneteket? Németh Péter erre így válaszolt.

Egyáltalán nem. Ez egy mérkőzés, és bármi lehet az eredmény. Szeretnénk egy nagyon jó meccset játszani.  Semmiféle félelem sincs bennünk. megyünk és élvezni fogjuk a helyzetet, hogy Magyar Kupa elődöntőt játszhatunk. Remélem, hogy nincs ebben semmi meglepő, hiszen az ilyen alkalmakért sportol az ember, ez adja meg a sava borsát. Nagy csatákban nagy célokért küzdeni, ez a valami!

Jó csapat a Veszprém és előttünk végzett az alapszakaszban. Ez már történelem. Nem nyom agyon bennünket az ellenük vívandó mérkőzés, ahogy a Berettyó elleni sem tette azt. Most nem számít a tabella és a statisztika. Nem vagyunk félősek, hanem sportemberek vagyunk, akik döntőt szeretnének játszani. Semmi más sem érdekel most bennünket.

Mindkettőnknek fekszik a pálya, hiszen parkettás, és ez is segíti majd a jó játékot. A talajon nem múlik semmi sem, csak azon, hogy ki milyen teljesítményt tesz le rá. Döntő, hogy ki mire megy a párharcokban, és a helyzetkihasználásán. Nüanszok dönthetnek a siker dolgában.

Nehezen tudom elképzelni, hogy ez a kihívás ne adna minden résztvevőnek komfortot. A jó sportoló ott mérettetik meg, hogy egy ilyen tétmeccsen milyen teljesítményre képes. Várjuk a szurkolóinkat, biztosan Veszprémből is érkeznek, ahogy a helyiek is biztosan kilátogatnak. Jó hangulatra számítok.

Jó úton járunk

Két kőkemény rangadó után hogy érzed magad? Szeghy Szabolcstól ezt is hallottuk.

Szerencsére jól vagyok, jelenleg száz százalékos állapotban várom a hétvégi mérkőzéseket.

Ahogy a társaim, a pénteki idegőrlő rangadó után én is egy kis rehabilitációval töltöttem a szombat-vasárnapot. Nem kell semmiféle különleges fűszerre gondolni, ami ebben segített volna, egyszerűen a családommal töltöttem az időt, és jókat sétáltunk is velük.

Hétfő este már egy komoly edzésünk volt, amit kedden egy kis frissítő szaunázással és úszással egészítettünk ki. A legutóbbi mérkőzésünk és a szombati között több, mit egy hét telik el, tehát fáradtságra biztosan nem fogunk panaszkodni.

Nagy feladat előtt álltok

Egész szezonban nagyon vártuk a Magyar Kupa döntőjét, és mindent megteszünk a sikeres szereplésünkért. Örülök, hogy a Veszprémet kaptuk ellenfélnek. Ők egy jó csapat, akik eddig nagyobb kisiklás nélkül hozták valamennyi mérkőzésüket. Az sem baj, ha azt gondolják, hogy jobbak is, mint mi vagyunk. Legyőzhető ellenfelet kaptunk a személyükben. Hiszek benne, hogy mi vagyunk a jobb csapat.

Mi kell az újabb sikerekhez?

Újra hoznunk kell az elmúlt hetekben újra formálódott játékunkat, és benne azt hitet, az akarást, lelkesedés és alázatot, amivel mostanában küzdöttünk. Sokat és örömmel dolgoztunk azért, hogy előre tudjunk lépni.

Jelentős erőpróbák után állunk és nehéz időszakon vagyunk túl. Úgy érzem, hogy megfelelően értékelem magunkat, amikor azt mondom, nagyon jó úton járunk és a korábbinál még jobbak lehetünk.

Vasárnapra komoly programunk van

Egy fiatalember talán lélekben könnyebben veszi a nagyobb terheket. Éppen ezért is izgalmas választ adhat nekünk Fridrich Dávid arról, hogy mit gondol a Magyar Kupa négyes döntőjéről?

Nagyon remélem, hogy nem lesz nagy meccs ez a szombati! Azt gondolom, ha tényleg odafigyelünk és megvalósítjuk, amit Fehér Zsolt az edzőnk eltervezett, akkor nagyon simán megverjük a Veszprémet. Nyilván ők is ezt szeretnék ellenünk csinálni, de az most mindegy.

Volt itthon egy olyan meccsünk ellenük, amire azt mondhatjuk, hogy „sima” volt, aztán félidőben fölálltak 5:4-ezni és ezzel jöttek a nyakunkra, így tudták szorossá tenni. Aztán náluk is megküzdöttünk, az egy kiélezett meccs volt, amin sajnos kikaptunk, talán ennek is köszönhető, hogy a negyedik helyen zártunk az alapszakaszt. Úgy látom, hogy most minden egyes csapattársamnak az lebeg a szeme előtt, hogy visszavágjunk és bejussunk a döntőbe.

Egy jó és erős csapat az ellenfelünk, talán két olyan soruk is van, akik a válogatottban is szerepelnek. Fehér Zsolt irányításával viszont alaposan kielemeztük a csapatjátékukat ezért nem hiszem, hogy egyénileg még külön is kell velük foglalkoznunk. Hiszem azt, hogy letudjuk őket győzni.

Nyilván nagyon fontos ez az összecsapás, főleg annak a függvényében, hogy az elmúlt pénteken kikaptunk a Berettyóújfalutól. Azzal még távolabb kerültünk attól a lehetőségtől, hogy bajnoki döntőt játszhassunk. Itt a Magyar Kupa ad egy lehetőséget arra, hogy villantsunk valamit, és akár meg is nyerjük azt. Ennek az első nagyon fontos lépése lesz a szombat esti találkozó.

Szerintem valamennyien úgy gondolkozunk, hogy vasárnapra komoly programunk lesz. Én például már szóltam minden ismerősömnek, hogy aznap délután üljön a TV elé, mert láthat bennünket a döntőt játszani!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB