Oldalsáv

Az ajándékba adott „buta”, bekapott gólok ára

2019. február 18.
Ezúttal, első körben, egy demoralizáló, hazai pályán elszenvedett vereséget adott érte a DUNAFERR DUE DUTRADE FC csapata. Az eset haszonélvezője az MVFC Berettyóújfalu, aki szemmel látható megkönnyebbülésére, 6-5-re nyerte a rangadót péntek este.

Rangadó volt?!

Az eddigi eredményeik alapján is elismerést érdemlő vendégek imponáló játékában mindig benne van, hogy ezt a címet írják a meccseik után, ha az aktuális ellenfeleik felnőnek a feladathoz. Most aztán megkapták az újabb lehetőséget, mert a hazai csapat maga is birtokában van a legjobbak tudományának.

Akkor mi hozta a hazai vereséget?

Egy kicsit ápolva az újvárosi csapat szurkolóinak a lelkét, mondjuk azt, hogy a balszerencse. Persze sorozatban. Elsőként, sérülése miatt elveszítették az alapszakasz gólkirályát, Feketét. Ezzel együtt az őszi sikerüket hozó játékrendszerüket is...

Másodszorra a mérkőzést megelőző bemelegítés közben -szintén sérülés miatt-, Revelandot, az első számú kapust. Rigó ugyan a pályáról kezdte a ráhangolódást a feladatra, de a mellette felsorakozó Cseresnyést a nézőtérről hívták a csatába.

Végül a mérkőzés közben, a már az elején fölemlegetett buta gólok, eddig még soha nem látott bőségben.

Milyenek azok a „buta” gólok?

Ezeket a találatokkal gyakran a troll gyűjteményeket gazdagítják a gyűjtőik, a mérkőzéseken pedig az azt elszenvedő csapatokat döntik romba az efféle kínos esetek. A máskor biztosan hárított, ezúttal „benézett”, illetve az egészen a képtelen módon a hálóba jutott labdákra gondolunk. Bár a berettyói legények értik a káprázatos találatokat is, de ezúttal ilyenekkel nyertek.

És mitől lett rangadó?

A két a győzelemért hatalmasat küzdő csapat teljesítményétől. A Pazar nyitánytól, amikor Pál Patrik bebombázott átadását Hosszú pörkölte a hálóba, és ezzel szerzett vezetést a hazai csapat. (A jegyzőkönyvírók itt ugyan Henrique Da Silva nevét írják, de a hasonló bombába érők ilyenkor már csak tehetetlen résztvevők.)

A vendégek fordításától is érdemes szólni, még ha kínos találatokból is születtek. Ezek Takács Zoltán, Amicar (Hosszú bombájához mérhetően)  illetve Nagy Imre nevéhez fűződnek. (1-3)

Bár a második félidőt nyitó Da Silva Gomes találata eldönteni látszott a csatát (1-4) , de a mesteri Fehér Zsolt taktika ezúttal is működött. Hosszú Ádám kétszer,  Németh Péter egy bombájával máris egálra hozta a játékot. A fordítás előtt álltak a hazaiak, és már csak két perc volt hátra. Erre jött újabb két elátkozott, elkerülhető gól Sanchez Barrena Franciscotól. Szépségtapasznak egy válasz Sáhó Kristóftól.  Csoda csak egy történt: az, hogy nem gyulladt fel a parketta az izzó csatától.

A mérkőzés utáni nyilatkozatokból idézünk:

Mullor Cabrera Sergio a vendégek vezetőedzője: „Ez a meccs nem csak erről a három pontról szólt”

Ez egy a számunkra is nagyon fontos mérkőzés volt. Nem csak a három pontról szólt. A legnagyobb riválisunk ellen játszottunk. A célunk az volt, hogy növeljük a tőlük lévő távolságot.

Ha most azt mondanánk, hogy máris megvan a csoportelsőségünk, akkor hülyeséget beszélnénk. Ugyan az elsők vagyunk a csoportunkban, de ez csak az első meccs volt. Mi is egy munkáscsapat vagyunk, nagyon sokat dolgozunk. Ugyanezt csinálja a DEAC, vagy akár a Szigetszentmiklós is. Az utóbbiak nagyon erősek voltak ellenünk, amikor náluk játszottunk. Megleptek bennünket és igazából szerencsével nyertünk ellenük.

Fehér Zsolt: „Saját magunkat vertük meg”

Azt is mondhatjuk, hogy ez a fordulatos mérkőzés akár egy bajnoki döntőnek is beillő színvonalú volt. Nehezen bírtunk a négy kiváló külföldi játékossal fölálló ellenfelünkkel. E mellé még párosultak olyan nehézségeink is, hogy kétszer is kézzel éretek a hatoson belül a labdához, de a síp néma maradt. Nálunk viszont a második kisebbfajta faultnál piros lapot kapott a játékosom a harminckettedik percben. Még azt az emberhátrányt is kivédekeztük.

Azt kell mondjam, hogy saját magunkat vertük meg. Gyermeteg gólokat kaptunk. Vesztes mérkőzés után nem lenne szabad azt mondani, hogy pariban voltunk az ellenfelünkkel. Most viszont mégis ez a helyzet. Ha nem rúgunk magunknak négy gólt, akkor könnyedén legyőzhettük volna a neves és nagyon erős ellenfelünket. 

Van-e tanulsága a mérkőzésnek?

A vereségből lehet és kell is a legtöbbet tanulni. azoknak a játékosoknak, akik ma negatív irányban döntötték el ezt a mérkőzést, egy picikét magukba kell nézni. Akár többször is megkell nézniük ezt a csatát, és akkor biztos vagyok benne, hogy ezeket a hibákat nem fogják többet hozni, mint amiket ma elkövettek. Akkor egy ilyen kiélezett mérkőzést a saját javunkra fordíthatunk.

Annyit azért még elszeretnék mondani, hogy természetesen megérdemelt a Berettyóújfalu győzelme, mert több gólt rúgott, mint mi. Számunkra nagyon rossz a bajnokság kiírása, mert egy jó eredménnyel akár meg is előzhettük volna őket, így viszont jelentős előnyre tettek szert. A játékosaimnak viszont azt mondtam, hogy megemelem előttük a kalapomat, mert nagyon nagyot dolgoztak.

Rövid idő alatt egy sikeres játékrendet alkottál!

Eddig az volt az erősségünk, hogy center játékot játszunk és a Fekete Robit próbáltuk minél többször megjátszani a fönti mélységi passzokkal. Sajnos őt erre a szezonra elveszítettük, egy operáció vár rá. Ezért kellett egy új játékrendszert kidolgozni.

Nagyon kevés idő állt ere a rendelkezésünkre. Úgy gondolom, hogy jól dolgoztunk, ha eljutottunk idáig, hogy az ország egyik külföldiekkel megerősített csapatát megtudtuk szorítani és a vereségünk csak a balszerencsén múlott.

Balszerencsés vereség volt

Németh Péter, aki ezen a mérkőzésen Reveland Zoltán sérülése miatt a csapatkapitányi karszalagot viselte, a következőket mondta el nekünk.

Nehéz megfelelő szavakat találni rá, de ez egy balszerencsés vereség volt. Nagyon jól kezdtük a meccset – buta gólokat kaptunk. Visszajöttünk – ismét ugyanolyat kaptunk. Még jobban visszajöttünk a meccsbe, ismét ugyanaz történt. Ezt nagyon nehéz feldolgozni.

Főleg azért mert borzalmas ez az eredmény, mivel az ellenfelünk rögtön az elején így ellépett. Öt ponttal Nem sok esélyünk maradt, hogy utolérjük őket. Nem szeretnék vele senkit sem megbántani, de alig tudom elképzelni, hogy ezt a játékerőt és tudást valamelyik csoporttársunk megtudja állítani.

Ennek ellenére holnap újra fel kell kelnünk, kínomban viccesen fogalmazva, a kenyér nem lesz sem olcsóbb sem drágább. Az apukám mindig azt mondta, hogy újra elkell menni az edzésre és tovább kell dolgozni. Fel kell építenünk magunkat és a többi célunkat el kell érnünk. Csapatnak kell lennünk és továbbra is jól kell játszanunk. Adja Isten, hogy jól alakuljanak a dolgaink, és amikor legközelebb a Berettyóújfaluba érkezünk, az a meccsünk még egy éles, ki-ki mérkőzés legyen!

Hosszú Ádám háromszor bombázott a kapuba, de mégsem lehetett jókedve tőle.

Azért, mert cserében nulla pontot kaptunk! Úgy ébredtem és az edzőnknek,  Fehér Zsoltnak is elmondtam, hogy nagyon érzem a góllövést a mai napon, és megfogjuk ezt a csapatot. Nagyon jól játszottunk, sok olyan helyzetünk volt, amiket kihagytunk, amik megbosszulták magukat.

A Berettyó elleni itthoni meccsekre mindig az mondhatjuk. Rendre jobbak vagyunk náluk, többet van nálunk a labda, több helyzetünk van, de egy góllal, vagy egy méterrel mindig kikapunk tőlük.

A Zsolt mindig feltüzel bennünket, jól is játszunk, de valamiért apró, de súlyos hibákat vétünk. Az ad nekünk erőt, hogy mindig fölállunk. Bármennyire vezetnek, följövünk döntetlenre, de ez nagyon sok erőt emészt föl bennünk. Ma is már 4-4-re hoztuk az állást, amikor végül undorító potyagólokkal elbuktuk ezt a mérkőzést.

Ezzel még nem ment el a bajnokság, de rosszabb helyzetbe kerültünk, mint előtte voltunk. abban kell reménykednünk, hogy valahol buknak egyet és akkor közelebb tudunk hozzájuk férkőzni. Most öt ponttal mennek előttünk.

Öreglaki Norbert az első mérkőzését játszotta a Dunaferr színeiben:

Vegyes érzelmeim vannak. Egyénileg és csapat szinten is jól játszottunk. Voltak jó dolgaink és ültek azok a dolgok, amiket gyakoroltunk. Sajnos peches, balszerencsés gólokat kaptunk. Ilyen a fustal, menni kell tovább, és majd megpróbáljuk elérni az első helyet. Hatból négy gól balszerencsés volt, amiket mi ajándékoztunk az ellenfelünknek. Reméljük, hogy a következő meccseken sikerül majd ezeket kiköszörülnünk.

A saját teljesítményedről?

Azt gondolom, hogy nem ment rosszul a játék, szerencsés, hogy ismerem a csapattársaimat. A fontosabb apró mozgásainkat már többségében megtanultam.

Szomorkodjunk ezért a vereségért?

Ha őszinték akarunk lenni, akkor igen, mert ez egy nagyon fontos mérkőzés volt. Igazából ezen az első hely is múlhatott. Abban kell bíznunk, hogy a Berettyóújfalu még legalább két mérkőzést fog bukni, mi pedig mindet megnyerjük. Azon leszünk, hogy az utóbbit megpróbáljuk.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB