Oldalsáv

A bronzmeccs volt a tét

2019. május 19.
Igazi, férfiakhoz illő csatában, óriási akarással küzdő ellenfelek mérték össze a tudásukat a csapatok Debrecenben, 17-én péntek este. A szisztematikus, becsülettel elvégzett felkészülés meghozta a gyümölcsét. DEBRECENI EGYETEMI AC- DUNAFERR DUE DUTRADE FC 1-2 (1-1).

Megtörtént a helycsere az „A” csoport tabelláján.

A mérkőzésnek izgalmasan nagy volt a tétje. Vajon ki kerül közelebb a bronzéremért való csatához? A Rubeola FC Csömör, aki péntek délután még büszkén őrizte az ötszemélyes csoport második helyét, és a pozíciójának megőrzését az újvárosiak veresége biztosította volna?

Ugyanez az eredményesség hozta volna ajándék helyzetbe a Debreceni EAC-t is a remélt győzelmével, ami nekik jelentette volna a csoport második helyét. Azután majd megvívhattak volna a Csömörrel a Dunaferr botlásiból született siker lehetőségéért.

Végül vegyük a nyerő opciót, amiben az újvárosiak a rangjuknak megfelelő teljesítménnyel vitték a három pontot, s nyerték el a Berettyóújfalut követő pozíciót. A rájátszásban visszanyert lendületüket, már „csak” a jobb sorsra érdemes Szigetszentmiklós tudná lassítani. Tisztelve őket, de látva a debreceni csatát, annak pillanatnyilag kevés esélyét látjuk, hogy az újvárosi Sportcsarnokban abszolválják majd ezt a bravúrszámot.

Különleges kerettel

Szándékán kívül az idei bajnokságban nem először okozott vaskos meglepetést a kényszer szülte összeállításával a DUNAFERR DUE DUTRADE FC csapata. Ezúttal az elmúlt negyedévben kőkemény munkával összeállt keretből két meghatározó játékos, Hosszú Ádám és Öreglaki Norbert nélkül futott ki a kívülállók számára különlegesen nehéz pályára a csapat. És megállták a helyüket!

Ez történt a 2 x 20 perc alatt

Az elsőtől az utolsó pillanatig, hatalmas küzdelemben teltek az események. Az alap hangulatot Pál Patrik adta meg a vezetőgóljával. A félidő vége előtt egy pillanatnyi Dunaferres megingás elég volt ahhoz, hogy a hazaiak Vékei Nándor révén egyenlítsenek.  A sok mindent eldöntő gólt, Horváth pazar átadásából Sáhó Kristóf már a végjátékban, távolból lőtte a hálóba. A kapusok, Faragó a hazaiaknál, Rigó a vendégeknél, parádésat alakítottak, és mindenki oroszlánként harcolt. A kimaradt ziccerek egy fordulóra is elegek lettek volna.

A mérkőzés utáni nyilatkozatokból idézünk

Fehér Zsolt a Dunaferr vezetőedzője:

-Az elsőtől az utolsó pillanatig nagyon fegyelmezetten játszott a csapatunk. Egy villanásnyi kihagyásból egyenlített az ellenfelünk. A második félidőben az elsőben megkezdett játékot folytattuk, agresszívak voltunk, kitoltuk a védekezésünket az ellenfelünk térfelére, rengeteg labdát szereztünk,

Érezhető volt, hogy amelyik csapat megszerzi a következő gólt, az megnyeri a mérkőzést. Teljes mértékben megérdemelten nyertük meg ezt a mai találkozót. Tartalékosan álltunk ki, de ez egy Csapat! A bajban is megfogják egymás kezét és közösen húzzák ezt a bizonyos „szekeret”. Arról hogy hány hiányzónk és sérültünk van, nem beszélünk, mert más csapatokkal is előfordulhatnak hasonló nehézségek. Nem ezzel, hanem a hátralévő mérkőzésünkkel kell foglalkoznunk. Megpróbáljuk a legjobb formánkat hozni és fölállni a dobogó harmadik fokára.

Elek Gergő a DEAC vezetőedzője:

-Azt reméltem, hogy egy ilyen őrült csata lesz ebből a mérkőzésből! Hajszálakon múlott a győzelem kérdése. Szerintem az első félidőben több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek, a másodikat olyan egálra hoznám ki. Tehát ők a kevesebb helyzetükből egyel több gólt rúgtak, mint mi. A csapatommal kapcsolatban az eredményen kívül mindennel maximálisan megvagyok elégedve.

A bronzos reményeink elszálltak ezzel a mérkőzéssel. Az eredeti célunkért fogunk küzdeni, hogy a Csömör ellen nyerjünk és az ötödik helyért játszhassunk. Amennyiben a mai formánkat áttudjuk menteni, akkor teljesül ez a célunk.

Sáhó Kristóf nem csak a péntek esténket mentette meg.

-Igen, valóban mondhatjuk ezt is. Én is fontosnak érezem. Azt mondták, hogy szinte a semmiből született. Egy kicsit messze volt a kaputól, a Horváth Norbi felívelte rám, megpróbáltam befordulni, aztán pedig ellőni. Ez egy nagyon melós meccs volt. A pálya sem megfelelő, a hőmérséklet pedig egészen nyárivá emelkedett. A szokásosnál egy kicsit hamarabb elfogyott a levegő és besavasodtak a lábak.

Bízok benne, hogy ez a győzelem előre lendíti a csapatot. Egy kis nyugalmat is hozott, mert a minimális célt elértük, ezért a Szigetszentmiklós elleni hazai mérkőzés után, már a bronzmeccsre készülünk.

Rigó László érthetően jókedvében volt a pénteki meccs után

-Nagyon jó érzés nyerni, itt Debrecenben főleg. Nagyon örülök, hogy hozzátudtam tenni valamit a csapat sikeréhez. Mentálisan is készültem erre a mérkőzésre.  A meccs első felében egy kicsit könnyebb dolgom volt. Ott inkább az volt a feladatom, hogy ne essek ki a koncentrációból.

-Már-már megszokott lesz, hogy a Debrecen ellen engem fejbe rúgnak, ezúttal is ez történt. Egy az egyes szituációban fejjel sikerült hárítanom.  Mondhatnám úgy is, hogy kifejeltem, de nem… Ettől azért eléggé megszédültem, úgy hogy jót tett az kis jegelés a fejemnek.

Ez a meccs nyilván meghozta a jókedvünket is, de ettől fontosabb, hogy ezzel a győzelemmel már a bronzmérkőzést fogjuk játszani.

Miért nem szeretik az ottani pályát?

Okkal panaszkodnak a vendégcsapatok a debreceni pályaborításra. Lassúnak borzasztóan (le) tapadósnak is mondják, Nyilván a DEAC játékosoknak sem ez az ideális közeg, de ők ezen gyakorolnak és játsszák a hazai mérkőzéseiket, tehát mondhatjuk, hogy már jól kezelik ezeket a nehézségeket, és ezzel előnyben vannak az alkalomszerűen odaérkezőkkel szemben.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB