Oldalsáv

Nagy a tét, őrült izgalmak várhatók

2019. május 10.
A Férfi Futsal NB I. "A" csoport 8. fordulójában játszuk a DUNAFERR DUE DUTRADE FC - RUBEOLA FC CSÖMÖR mérkőzést a Dunaújváros Sportcsarnokban ma este héttől.

A világ egyik legkülönlegesebb rájátszásában, öt hét után lép tétmeccsen pályára a Csapatunk. Nem lesz egy egyszerű feladvány a számukra, ahogy a kényszer szülte újratervezésekből összeállt idei szezonjuk sem volt az. Most mégis harcban állnak a bronzérem megszerzéséért.

Kilestük őket

A hét egyik edzésén. Nem voltak köztük fogadkozók, „megmondók”, túlzott magabiztosak és pesszimisták sem. Simán jókedvük volt. A földön járnak, de mindegyik meccsen győzni akarnak. Robogtak, mint a veszedelem. Az ősz óta nem voltak ilyen jó passzban. Jövőre már fényesebb érmet akarnak.

Besűrűsödött a mezőny

A csoportjuk élén már befoghatatlanul az MVSC Berettyóújfalu áll az élen. Második helyen egy mérkőzéssel ugyan többet játszva, mint az őket követő Dunaferr, de azonos pontszámmal a Csömör következik. És, hogy legyen benne még egy kis izgalom: az újvárosiaktól egy ponttal lemaradva, de velük azonos számú mérkőzést játszva áll a negyedik helyen a Debrecen.

Jön a Mumus?

Túl sok borsot tört az utóbbi találkozókon a a DUNAFERR DUE DUTRADE FC orra alá a Csömör csapata. Mit mondhatunk róluk a péntek esti találkozó előtt: jön a Mumus? Ezt kérdeztük Németh Pétertől a csapatunk klasszis játékosától.

Németh Péter (Fotó: Dénes János) Németh Péter (Fotó: Dénes János) Jön egy csapat, akinek ugyanolyan élet-halál mérkőzés lesz ez a pénteki, mint nekünk.  Soha nem szoktam Mumusról beszélni, tudjuk, hogy mit játszottunk ellenük, és ismerjük a tabella jelenlegi állását, ezért nagyon kiélezett csatára számítok. Alaposan készülünk ellenük.

Csak nem a dobogóra akarnak ők is feljutni?

Szerintem pedig oda. Úgy alakultak az eredmények, hogy bármi megtörténhet. Minden, az ő helyzetükben lévő csapat azt tűzné ki maga elé célul, hogy „na, mit lehet ebből a mostani tabella állásból kihozni?”! Ezért gondolom, hogy ők is dédelgetnek ilyen álmokat.

Remélem, hogy nektek viszont egy tervetek van: az idei szezon végén, a bronzérem megszerzése?!

Természetesen. Abszolút nem vagyok babonás, de most csak annyit mondok: nagyon fontos meccs lesz a péntek esti. Ráhangolódtunk.

Szükségetek van-e a „plusz játékosokra” a nézőtéren?

A kiscsapatomnak, a gyerekeknek is erről meséltem, hogy miért fontos, hogy ők, a szüleik, a kísérőik és a barátaik is ott legyenek a mérkőzésen. Mindig óriási plusz erőt jelentenek, ha ott vannak velünk. Ezért aztán mindenkit, aki szimpatizál velünk és szereti ezt a sportot, nagyon jó szívvel várunk a Dunaújváros Sportcsarnokba, ma este hétre!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB