Oldalsáv

Egy szép siker után

2019. szeptember 15.
Két bizonyításra készülő csapat küzdelmes csatáját láthattuk a DUNAFERR DUE DUTRADE FC - DEBRECENI EGYETEMI AC mérkőzésen a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, az elmúlt péntek este.

Minden óvatoskodást mellőzve, nyílt sisakkal kezdték a játékot, ami jót tett az egész mérkőzésnek. A bizonyítási vágy kihozta belőlük az eddig begyakoroltakat, és láttatta a még sulykolandókat is.

Az első félidő

Bomba gólokat hozott. Rögtön az elején Sáhóét, amire Szentes perceken belül válaszolt. A hazaiak pedig ezután jöttek bele igazán. Klacsák vette át a vezetést, a hazaiak jövőbe vetett hitét példázta a „szemtelenül” fiatal Dorogi, aki talán a forduló gólját bombázta, majd az ismét pazar formát hozó Klacsák duplázott. A Dunaferr legénységet időben figyelmezette Tóth Attila találata, amivel 3-2-es hazai vezetéssel fordultak a csapatok.

A második félidő

A vendégek még komolyabban nekigyürkőztek és az első öt percben beszorították az ellenfelüket, pedig az ezen a találkozón is kiválóan teljesítő Sáhó is a duplázáshoz érkezett a gyönyörű találatával.

A hazai fölény állandósult, amit előbb Szeghy parádés gólja, majd ez ez alkalommal is az egész pályát kiválóan bejátszó Pál Patrik védhetetlen bombája igazolt.

A hazaiak a következő generációt, Csányit, Dorogit, Danót, Némethet is a pályára küldték, akik szép játékot mutattak be.

A Férfi Futsal NB I. 4. fordulójára e két csapatot érintően sok kérdésre kereste, és találta meg a választ a közönség és a szakma egyaránt. A vendégek igazolták a jó hírűket. Az újvárosiak pedig azt, hogy sokkal több van bennük, mint ami az előző három fordulóban az eredményességüket jellemezte. A szezon felfedezettje, Reveland ismét parádézott, Németh és Fridrich lthatóan tűkön ülve várja a játék lehetősegét. A teljes és az egészséges összeállításukkal a korábban kivívott rangjuknak megfelelően küzdhetnek, minden ellenfelükkel szemben.

A mester nyilatkozatából

Fehér Zsolt vezetőedzőtől ezt is hallottuk.

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János) Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János) A csapat nevében is nagyon köszönöm a sok gratulációt! Ezen a napon minden tekintetben felülmúltuk az ellenfelünket. Nagyon jól kezdtünk, sok helyzetet dolgoztunk ki, ezért akár már a mérkőzés legelején is nagyobb arányú lehetett volna a vezetésünk. Ezt szerettem volna, hogy a pályán és a videó  elemzésekben elvégzett felkészülési munkánk, megmutatkozzon a játékunkban is, ahogy ezúttal történt. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, hogy ilyen alázattal dolgoztak az utolsó pillanatig.

Az összes fiatal játékosod lehetőséget kapott

Nagyon szeretem a fiatalokat, és örömmel dolgozok velük. Általában is több segítséget jelentenének a magyar futsalnak, ha inkább rájuk, mint a külföldi játékosokra építenénk a jövőben. A mi csapatunknál egy mérföldkövet léptünk át, mivel olyan fiatal, tehetséges játékosok mutatkozhattak be, akik már megszerették ezt a játékot és most bizonyíthatták a tehetségüket is. Abszolút, mindegyikkel megvagyok elégedve, nagy erősségeink lehetnek a folytatásban. Bármelyiket megnevezhetném közülük, de ma csak Dorogi Benjámint említem, aki előtt úgy gondolom, hogy nagyon szép jövő állhat.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB