Oldalsáv

Jön a Fradi

2020. január 16.
A Férfi Futsal NB I. 14. fordulóban a DUNAFERR DUE DUTRADE FC - FTC-FISHER KLÍMA összecsapásra figyelnek a szakág hívei és elkötelezettjei, mert ez lesz a forduló rangadója. A mérkőzést a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játsszák, ma este nyolctól. Az eseményt az M4 élőben közvetíti.

Elvileg a hazai sportélet követői jól tudják, hogy a csapatjátékok esetében a „Jön a Fradi” beharangozó nem csak a pesti Zöldek híveinek, hanem a vendéglátókénak is szól. Ilyenkor a településektől függetlenül a hazai csapatok is az átlagosnál sokkal nagyobb tűzzel készülnek, a híres Fradi szívvel felvértezett ellenfelekkel szemben. Ezúttal is figyelemre méltó célja van mindkét csapatnak. Győzni akarnak.

A Fradiról

A futsal bajnokság rájátszásáról szóló hírek minden eddiginél korábban, már októberben is slágernek számítottak az ő világukban. A rájátszásba, (az első ötbe) bekerülni jó dolog, mert mutatja az erőt, reményt ad egy szezonvégi jó helyezésre, de legalábbis a kiesés réme már nem közvetlenül fenyegeti az ott harcolókat.

Az ősszel példátlanul sikeresen igazoltak, Dunaújvárosból például három kitűnő játékos érkezett hozzájuk. Sokan, a dobogóra várták őket. A kezdeti sikerszéria elakadt, ezért a múlt héten edzőt cseréltek. Madarász János került a vezetőedzői posztra. Hétfőn példátlanul kemény csatára kényszerítették a náluk vendégeskedő Berettyóújfalu csapatát. Már 4-1-re is vezettek ellenük, de a tavalyi bajnok fölállt, és 20 másodperccel a vége lőtt belőtte a győztes gólját, azzal nyerték 5-4-re az őrületes csatát. Ez volt zsinórban az ötödik vereségük. Egyben biztosak lehetünk: mindenáron győzni szeretnének!

A DUNAFERR DUE DUTRADE FC

Az elmúlt pénteken 6-1-re verték a Debrecent, amivel a soha nem látott módon kiegyenlítődött bajnoki táblázaton, a sokak által vágyott ötödik helyre kerültek. Szisztematikus munka után, a nyáron újjá szerveződött, és megfiatalított csapat „utolérte magát” és most magabiztosan várhatja a Ferencváros pusztító rohamait. Nem ígérgetnek és fogadkoznak. Keményen beleálltak a munkába és hisznek saját magukban.

Fehér Zsolt a Dunaferr vezetőedzője

- Biztos vagyok benne, hogy egy kiélezett, jó mérkőzés lesz a két csapat között! Amennyiben a tabellán elfoglalt helyezéseket nézzük a nagyobb nyomás a Fradin van. Nekünk az a feladatunk, hogy úgy játszunk, mint a legutóbbi mérkőzésen és akkor itthon tudjuk tartani a három bajnoki pontot!

Pál Patrik a hazaiak bombázója

-Nagyon nagy kő esett le a szívünkről a legutóbbi, a Debrecen elleni győzelmünk után. Egyénileg és csapatszinten is mindent megtettünk érte. Kézben tartottuk a mérkőzést, gólra gólt rúgtunk, összeérett a játékunk. Számomra külön öröm, hogy gólokkal és gólpasszokkal tudtam segíteni a csapatomat. Most érkezik a Ferencváros, akikkel szintén nagyon fontos meccset kell vívnunk. A feladat egyszerűnek látszik: át kell mentenünk a pénteki teljesítményünket és akkor nem tudom elképzelni, hogy ne tartsuk itthon a három pontot!

Sok szál köti őket Dunaújvároshoz

Igazi hatpontos rangadó lesz

Mondta Hosszú Ádám, aki egy komoly sérülés után tért vissza a futsal világába.

- Folyamatosan kisebb nagyobb problémákkal küzdök. Mindig van valami, ami egy “picit” visszafog a visszatérésben. Kicsit még labdaidegen vagyok, és jó messze állok a tavalyi énemtől. Megpróbálom utolérni magam, ahogy csak lehet.

Nagyon várom a meccset, mert mindkettő csapatnak nagyon kell ez a győzelem. Igazi hatpontos rangadó lesz. Az utolsó esélyünk a csütörtöki meccs, nekünk csak a győzelem jöhet szóba, hogy elkezdjük a felzárkózást a többi csapat mögé.

Mindig is szerettem Dunaújvárosban focizni, ismerem minden négyzetcentiméterét. Jó a pálya, és néha a nézők is jó hangulatot teremtettek Nagyon jó lett volna nyerni hétfőn, mert az egy hatalmas lökést adott volna a Dunaferr elleni csatához, de oda fogjuk tenni magunkat csütörtökön is, különösen mi a Fekete Robival, hiszen nekünk ez egy nagy presztízsmérkőzés. Nyerni akarunk!

Ezerfokos tűzben

Fekete Robi ezúttal is mindent elfog követni a győzelmükért.

-Egész jól játszottunk a Berettyó ellen, de a végén sajnos csak kijött a tudásbeli különbség. Nagyon jól játszottunk és az egy pont is jól jött volna nekünk azon a meccsen, hiszen itt már minden pont számít.

Úgy érzem, hogy már hetek óta a régi formámban vagyok. Ehhez először rengeteget gyógy tornásztam, majd edzettem, hogy sikeres maradhassak. Már Ausztriában is végigjátszottam hét-nyolc meccset és a futsalban is ugyanannyit.

Számomra is nagyon sokat jelent az újvárosi csarnok, hiszen öt évet játszottam ott. Nyertünk két bajnoki és egy kupa ezüstérmet, tehát sokat számít és én is nagyon jó szívvel megyek oda vissza bármikor.

Úgy gondolom, hogy nagy csata vár ránk ezen az este, hiszen nekünk nincs több hibázási lehetőségünk a felsőházba jutás érdekében. Az a célunk, hogy bekerüljünk, és ahhoz a közvetlen riválisainkat, a Dunaferrt és a Debrecent meg kell vernünk, mert különben nem lesz rá esélyünk. Egyértelmű, hogy mi nyerni megyünk Dunaújvárosba!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB