Oldalsáv

Idegtépő csata volt

2020. január 16.
Az SG Kecskemét és a DUNAFERR DUE DUTRADE FC péntek esti összecsapásáról nagy küzdelem után az újvárosiak a 2-1-es győzelmükkel vihették magukkal a három pontot.

Pontéhségben

Ebben a nagyon kellemetlen állapotban készült a két fél az egymás elleni csatára. A céljaik különbözőek, az újvárosiaknak a felsőházat jelentő első ötbe kerülés, a hazaiaknak az első osztályban maradás. Ehhez  mindkettőjüknek óriási szükségük van a hibátlan teljesítménnyel járó pontokra. Nem csak ebben a fordulóban, hanem az alapszakaszban még hátralévő kettőben is.

A kapusok

A régi bevált szabály is azt mondja, hogy a csapatépítéshez „először is végy egy jó kapust”! A hazai Tombácz Róbert és a vendégcsapatnál Rigó László, ezen az estén kiválóan hozta ezt a minőséget, a bekapott góljaik, a megszerzésükre szánt kísérletekhez képest tartható szintet jelentettek. Bravúrokkal is rendre szolgáltak.

A tökéletes elemzők

A kecskemétiek korábban több felkészülési mérkőzést is vívtak a Dunaferr csapatával és az egyik él játékosuk Móra Viktor, az előző szezont ott játszotta végig. Mellette ott van a technika adta lehetőség, a videó elemzés. A játék képe alapján mindkét fél kiváló szinten oldotta meg ezt, a mérkőzést megelőző feladatát, hiszen minden lépésre kész választ találtak. A gólszegény mérkőzésnek ez volt az egyik oka.

A gólvágók

Ezen a mérkőzésen az előbb említettek miatt szinte tehetetlenek voltak. Hogy ez a három találat mégis a hálókba került, az a két szólista vagány megoldását dicséri. A Dunaferrből Fridrich Dávid kétszer lépett ki a briliánsan kidolgozott akciókból, sikerrel. A vezető góljukkal a krónikások ugyan a hazai Szedmákot terhelik, de őt az előbbi hozta kiszolgáltatott helyzetbe, ahogy a másodikra, a végletekig kiélezett hajrában sem tudtak mit lépni a hazai védők.

Várható volt, hogy a Kecskemét ezúttal is előveszi a gyors kontráit. A várakozásnak megfelelően így is történt. Addig forszírozták ezt a dolgot, amíg egyszer csak Sallai Bencének sikerült gólt lőni belőle a 16. percben. A találat megnyugtatta őket, szó szerint kiegyenlítette a játékukat és ezzel az ezt követő húsz percre feltörhetetlen lakatot tettek a kapujukra.

A kimaradt helyzetek

Ami az egyik oldalon fájdalmas, idegőrlő bosszúságot, eltékozolt energiát, az a másik szemszögéből nézve ünnepelni való kapusbravúrokat, és remek védőmunkát is jelenthet.

Csamangó Tibor, Móra Viktor, és Rutai Balázs, illetve velük szemben Pál Patrik, Klacsák Bence, Szeghy Szabolcs, Sáhó Kristóf, Németh Péter és Csányi Dávid számos lövését a védők illetve a kapusok rendre hárították. Vagy célt tévesztettek.

A mérleg

A Dunaferr erősebb kerete, nagyobb rutinja, konokabb akarása tovább éltetí a reményüket a céljaik elérésében. Már „csak” kettő hasonló, akár kiszenvedett győzelemre van szükségük.

A mesterek így látták

Koós Károly a Kecskemét vezetőedzője

-Úgy érzem, hogy sikerült a Dunaferr dolgát megnehezíteni, de a lefújás előtt négy másodperccel kikért idő elpazarlása miatt mérges vagyok, mert nem azt csinálták a játékosaim, amit mondtam neki.

Ettől függetlenül gratulálnom kell a csapatomnak, mert ebből a mérkőzésből a lehetőségeinkhez képest kihoztuk a maximumot. Nyilván a Dunaferr dominált, de amit elterveztünk azt jól valósítottuk meg. Azt viszont sajnálom, hogy bizonyos taktikai elemeket folyamatosan elrontottunk. Kirohantunk a passzsávjainkból és nem lett belőle folytatás.  Ezen bizony változtatnunk kell.

Fehér Zsolt a Dunaferr vezetőedzője

-Azzal, hogy 2-1-re nyertünk és elvisszük a három pontot, maradéktalanul elégedett vagyok, mert ez volt a tervünk. A mutatott játékkal viszont van problémáim. A helyzetekig eljutunk, kidolgozzuk a ziccereket, de az utolsó pillanatokban rossz döntéseket hozunk. Vagy egyénieskedünk és belerúgjuk az előttünk álló játékosba, ahelyett, hogy az üresen álló társunknak továbbítanánk, aki üres kapuba belőhetné. Tombácz az ellenfelünk kapusa a tíz ziccer védésével ma, szerintem a mezőny legjobbja volt.   

Négy nap múlva egy újabb kemény feladat vár ránk. Magyarország egyik legerősebb csapata a Haladás elleni kupa meccs-idegenben. Ezért frissítenünk kell a játékosokat. Mindent megfogunk tenni azért, hogy egy szoros mérkőzést játszunk, és a visszavágón legyen esélyünk kiharcolni a final fourba jutást!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB