Oldalsáv

Különleges ellenféllel szemben

2020. január 16.
A Magyar Futsal Válogatott felkészülési mérkőzésen fogadta a DUNAFERR DUE DUTRADE FC csapatát. Az erőpróbára Budapesten a Vasas kiváló sportcsarnokában került sor, hétfőn délután.

Nagy kihívás előtt állnak

Nehéz feladat előtt áll a válogatott. A célja a 2022-es Európa-bajnokságon való részvétel.  Kiharcolására akkor lesz esélye, ha bravúrt tud elérni a selejtezők során. Ebben a  sorozatban a menetelést e hónap végén, Litvániában kezdi meg. A kemény ellenfeleik: Litvánia, Törökország és Észak-Írország legjobbjai is tovább szeretnének jutni. 

Nyilván más léptékkel, de a Dunaferre is komoly feladat vár. Ez még akkor is igaz, ha az alapszakasz hajrájában most soron következő ellenfelei nem az élbolyban várnak ezekre az összecsapásokra. Az újvárosiak célja a felsőházba való kerülés, ami a kiforrott mezőnyjátékuk megkoronázásával, a jobb helyzetkihasználással érhető el.

A számszerű eredmény

A mérkőzést a válogatott nyerte 6-1 (4-0) arányban. A tartalékosan kiálló újvárosiak gólját Szeghy Szabolcs lőtte. A szoros második félidő záró találatát, emberelőnyös játékban, üres kapuba kapták. A mérkőzésen gólt is lövő Pál Patrik ezúttal az ellenfelüket erősítette, Faragó Lajos csak a félidőben csatlakozott a csapathoz. 

Rigó és Cseresnyés a kapuban, Németh P, Klacsák, Szeghy, Fridrich, Horváth B, Sáhó, Németh L, Kolompár valamint Faragó a mezőnyben jó teljesítményt nyújtottak. 

A mérkőzés igazi hozadéka nem a válogatott elvárható győzelme, hanem mindkét fél játékosai számára a most következő feladatok előtt adódott bizonyítási lehetőség volt.

A mérkőzés utáni nyilatkozatok

Turzó József szövetségi kapitány

-Ez a mérkőzés mindenképen szolgálta a mi munkánkat. Egy nagyszerűen felkészített csapat ellen játszottunk. Ezt meg is kell köszönjük, hiszen a Dunaferr a bajnokságnak ebben az időszakában a rendelkezésünkre állt. A mi számunkra is nagyon fontos volt a találkozó, hiszen három hét múlva EB selejtezőnk következik.

Az őszi tapasztalatinkat felhasználva, a felkészülésünket két szakaszra bontottuk meg. Az ünnepek hatását megéreztük, de úgy érzem, hogy elindítottuk a fiúkat egy úton, aminek a végső pontja volt ez a találkozó. Van még min javulni, de úgy gondolom, hogy a klubokban a játékosok a következő három hétben a megfelelő állapotba fognak kerülni.

Hasznos volt ez a mérkőzés?

-Mindenképen, hiszen olyan taktikai dolgokat tudtunk gyakorolni, amiket az elmúlt időszakban már lepróbáltunk és kielemeztünk. egy – két hiányosságot természetesen tapasztaltam, de örülök, hogy mindenki megtudta magát mutatni, hogy mire képes. Azt viszont kiemelem, hogy a Dunaferr rá is kényszerített bennünket arra, hogy meg is kelljen mutatni.

Fehér Zsolt a Dunaferr vezetőedzője

-Mindenek előtt örülünk annak, hogy egy edzőmérkőzéssel tudtuk szolgálni a válogatott felkészülését. Lehetett látni, hogy melyik az a szint és sebesség, ahová el kell jutnunk.

A mérkőzésről el kell mondjam, hogy az első öt percben a Sásdi kapusnak hat darab védése volt, a Rigónak pedig egy sem. ez annak tudható be, hogy fölvettük a kesztyűt a mérkőzés elején. Sajnos ugyanazzal a problémával szembesültünk, mint a bajnoki mérkőzéseken is, hogy a száz százalékos ziccereket is rendre elpuskázzuk. Ebben a dologban nagyon sokat kell fejlődnünk. A másik problémánk az volt, hogy könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfelünknek. Elkerülhetőket kaptunk. Ezek mellett mindkét félidőben voltak olyan megoldásaink, amikre építkezhetünk a jövőben.

Egyetlen dolog lebeg a szemünk előtt, hogy a pénteki mérkőzést tudjuk abszolválni. Amennyiben ilyen elánnal fog küzdeni a csapatunk, mint ahogy az most tette, akkor nem lesz problémánk. A helyzetkihasználásunkon villámgyorsan javítanunk kell.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB