Oldalsáv

Stílusos továbbjutás a Magyar Kupában

2020. október 22.
Kellemes meglepetést hozott mindkét fél részére a Férfi Futsal Magyar Kupa 2. fordulójában a NYÍRBÁTORI SC - DUNAFERR DUE DUTRADE FC mérkőzés, amit a Nyírbátori Városi Sportcsarnokban szerda este játszottak.

Titkos, szerencsére be nem vált előítéletek után

Talán utólag mindkét fél beismerhette, hogy a mérkőzés előtt voltak nehéz és veretes elképzeléseik a másik csapat várható hozzáállásáról. Talán a helyiek azért néztek szigorúan, mert egy kicsit öntelt, lekezelő ellenfelet vártak a vendégek csapatában. Az újvárosiak arra is gondolhattak, hogy a hazaiak a feltételezett tudáskülönbséget elszánt rugdosással fogják kiegyenlíteni.

Mindenki szerencséjére a ezekben a dolgokban senkinek sem lett igaza. Kimondottan jó szellemű és hangulatú mérkőzésen mérhették össze a tudásukat, ahol persze a jobb csapat győzött. 10-3-ra, ami azért nem csúnya eredmény, akárhonnét is nézzük.

A mérkőzésről

Egy kis meglepetésre a hazaiak lövésével kezdődött a játék, és ahogy az egész mérkőzésen többször is kiderült Alex bravúrjára is szükség volt.

A folytatásban aztán beindult a Dunaferr gépezete. A vezetést Hinojosa Montero Antonio, a közönségkedvenc Tony szerezte meg, utána Horváth mutatta be az egyik zsonglőrmutatványát, amit góllal koronázott meg. Aztán megint Tony érkezett a harmadikkal, a negyedikhez Klacsák nevét írtuk.

Mielőtt nehezen követhető felsorolásba bonyolódnánk, vegyük az egyszerűbb megoldást: Tony négyet, Klacsák kettőt, Horváth B, Németh L, Slett Kristóf és Östör egyet – egyet lőtt.

A dicséretesen küzdő hazaiak góljai Pálvölgyi, Ráti és Szilágyi akarását dícsérik.

Frank Tamás a Dunaferr vezetőedzője

Úgy kezdtünk, ahogy egy ilyen meccset illik. Rögtön az elején eldöntöttük a győzelem dolgát. Ettől függetlenül voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor ők is elég jól tették a dolgukat.

Kicsit hiányérzetem is van, hiszen akár jobban is élvezhettük volna ezt a mérkőzést, ha több látványos támadást vezettünk volna. A játékuk ugyanis néha kapkodásba ment át, de ne legyünk telhetetlenek: tíz gólt lőni bárhol jó dolog.

Most bátran nyúlhattunk a legfiatalabbakhoz, akiken már látszott, hogy szívesen megmutatnák magukat. Azt bizonyították, hogy szépen – lassan lehet majd rájuk számítani. Nyilván még fejlődniük kell és ők is a segítségünkre lehetnek.

A Nyírbátoriak

Szimpatikus, sportszerű és tehetséges játékosokból álló csapatot ismertünk meg bennük.

Baksa Csaba a csapat edzője

A vírushelyzet és a sérülések miatt sajnos hiányos volt a keretünk, de örülök, hogy a ma is hat saját nevelésű játékosunk tudott bemutatkozni. Nagyon megvagyok elégedve a teljesítményükkel. A mérkőzés előtt azt mondtam nekik, hogy nincs vesztenivalónk, és nézzék meg, hogy milyen az a szint, aminek örülnék, ha valaki eltudna jutni közülük. 

Mit hozott nektek ez a mérkőzés?

Egyrészt kellemes edzőpartner voltunk az ellenfélnek, másrészt tapasztalatot szereztünk az NB I-ről, és nyilván lesz, ami a hasznunkra fog válni. A bajnokság nálunk más prioritást élvez, mint a kupa sorozat. Mi egy amatőr csapat vagyunk, a célunk a dobogó valamelyik fokának elérése a bajnokság végére.

Tóth Krisztiánnak a kapusnak, jó néhányszor felkellett jegyeznünk a nevét, mert jó teljesítményt nyújtott.

Először is szeretnék gratulálni a Dunaferrnek a győzelméhez, és sok sikert kívánni a továbbiakhoz. Nagyon fárasztó napok után vagyunk, hiszen hétfőn bajnokink volt, most szerdán pedig ez a kupameccs. A kapus szempontból ez egy ideális mérkőzés volt, mert amikor rengeteg a dolgunk, akkor tudunk igazán formába lendülni. Ma is ez volt a helyzet.

Egy kis vagányság is belefért, hiszen átlőve a pályát, támadtam Cseresnyés kapuját, amit ő hárítani tudott és persze vissza is vágott. Mi gyakran választjuk a kontráknak ezt a módját is.

Egyértelmű, hogy a Dunaferr játéka és a tempója is szokatlanul gyors. Kellett egy félóra, hogy igazán belerázódjunk, de nagyon élvezetes volt. Kulturált, és sportszerű is volt az ellenfelünk.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB