Oldalsáv

Ez nem kötelező, de megoldható feladat

2020. november 2.
A Férfi Futsal NB I. 9. fordulójában az ARAMIS SE - DUNAFERR DUE DUTRADE FC mérkőzés újabb nagy küzdelmet ígér. Az esemény, amely a vírus elleni szabályokat követve szabadon megtekinthető, Budaörsön az Aramis SE Futsal Csarnokban ma 19.35-kor kezdődik.

Nagy a tét!

Mindkét felet ugyanaz a cél motiválja: a felzárkózás az első öt csapat közé, hogy a bajnokság rájátszására már az elegánsabb (és a kiesés rémétől nem fenyegetett) felsőházba kerülhessenek. Ehhez képest a Dunaferr a hatodik helyen áll, három ponttal lemaradva a Kecskeméttől, és eggyel előzve a mai ellenfelét. Az eddigi csatározásokról nem árt tudni a következőket.

Az Aramis SE

A csapat ezt a szezont a Berettyóújfalu elleni borítékolható vereséggel kezdte, de az azt követő, a Kecskeméttől elszenvedettet már aligha tervezték be maguknak. A gyógyírt az Újpest elleni otthoni, a Nyírgyulaj elleni idegenbeli és ismét egy hazai siker, a Fradi elleni adta.

Ez után az ősz sikercsapataitól elszenvedett vereségek következtek. A DEAC, a Veszprém, és a Haladás is legyőzte őket. Nyilván ők is úgy terveznek: mikor, ha nem most kerülnek vissza a jó sorozatukba?!

A DUNAFERR DUE DUTRADE FC

Róluk is mesélhetünk nehéz eseteket, amikor önhibájukból mentek el olyan meccseik, amelyeket egy kicsit érettebb játékkal döntetlenre is hozhattak volna. Ilyen volt a Veszprém, a DEAC, a Haladás és még mindig hihetetlennek tűnő módon, a Berettyóújfalu elleni csatájuk is. Akárhogy is nézzük, ők a komplett élmezőny. Talán egy ezektől is fájdalmasabb eredményt, egy hazai döntetlent hozott a számukra a jelenleg előttük álló Kecskemét elleni hazai döntetlenjük.

Az utóbbi hetekben a sérülések (emiatt ment el a DEAC elleni mérkőzés) és a betegségek tették számukra még nehezebbé a munkájukat.

Frank Tamás vezetőedzőnk ma délutáni nyilatkozatából idézünk.

Ma is azt mondhatom, mint a debreceni mérkőzés előtt: ez egy ki-ki meccs lesz a javából. Azon az este a hazaiak győztek, de eL kell ismerni, hogy ők valamennyivel előttünk járnak, hiszen ők egy kompaktabb csapatnak mondhatók. Az Aramisról azt gondolom, hogy veszélyes, de nem verhetetlen. Háromesélyesnek gondolom ezt a találkozót. de bízok az eddig elvégzett munkánk eredményében. 

Ilyenkor nagyon kritikus tényező a játékosok egészségügyi állapota. Szeghy Szabi szerencsére egészségesen tért vissza a válogatott edzőtáborából, Németh Petiről elmondható, hogy a sérülése bár jó ütemben gyógyul, de most még nem tudjuk, hogy mennyit tudna magára vállalni a mérkőzés adta feladatokból. Az  az viszont bíztató, hogy ő már játékra jelentkezett. Reveland Zoli viszont sajnos még nem tudta ugyanezt megtenni.

Úgy érzem, hogy a keretünknek most már meg van az a nyolc – kilenc fős létszáma, akikkel fölvállalhatjuk a ránk váró küzdelmeket. A játék alakulásától függően természetesen a legfiatalabbak is lehetőséget fognak kapni.

A válogatott Szeghy Szabolcs véleménye:

A jelenlegi formánkat, a szervezettségünket tekintve talán előrébb vagyunk náluk, de az való igaz, hogy két hasonló képességű csapatként fogunk megmérkőzni. Úgy készülünk rá, mint egy igazi vízválasztó, „hatpontos” meccsre! Nekünk ezek az igazi megmérettetések, hiszen nem az első három – négy csapatot kell legyőznünk a céljaink eléréséért, de természetesen ő ellenük is mindent megpróbálunk a siker érdekében. A realitás az, hogy mi nyerni megyünk Budaörsre. Én egészségesen tértem vissza a válogatottból, ami egy nagy kérdés, hogy a Német Peti vajon tudja-e vállalni majd a játékot, mert nagy szükségünk lenne rá is. A tudásunk legjavát bedobva tudjuk hozni ezt a mérkőzést.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB