Oldalsáv

Egy igazi riválist fogadunk!

2021. június 4.
A Férfi Futsal NB I. 14. fordulójában, zárt kapuk mögött játszuk le a DUNAFERR DUE DUTRADE FC – NYÍRGYULAJ KSE mérkőzést, a Dunaújváros Sportcsarnokban, ma este 19.00 órától.

Ezzel az összecsapással már a végelszámolásra is készülhetünk

A mérkőzés mindkét résztvevője előtt fölcsillanhat a lehetőség arra, hogy majd most megpróbálják az elmúlt időszakban lehetetlennek bizonyult bajnoki pontok begyűjtését. Minden okuk meg is van a derűlátásra.

A Nyírgyulaj KSE

Ők például azért bizakodhatnak, mert a közelmúltban lejátszott újvárosi Magyar Kupa mérkőzésükön 5-1-re nyertek a frissen verbuválódott, nagyon fiatal hazai csapatot. Igaz, hogy a mérkőzést követően hiányzott belőlük a győzelmi mámor, cserében a soron következő feladatok nehézségeiről beszéltek.

Profi módon álltak bele a folytatásba, de a sikerek máig váratnak magukra. Rögtön az első állomásnál, amit a debreceni szomszédolásuk jelentett, kaptak egy 9-1-es vereséget, majd a hozzájuk érkező Veszprémtől kellett elszenvedniük egy 4-2-es zakót. Budaörsön egy 4-1-es, otthon az Újpesttől egy 4-2-as vereség következett. Az már egy bíztató csata volt a számukra, de aztán a hajrában elbukják az előnyt, majd vele a meccset is.

Így aztán tizenhárom forduló után még mindig csak egy döntetlent tudnak felmutatni, s hozzá az érte járó egy pontot. A korábban szép erényeket is csillogtató Nyírgyulaj számtalan okra hivetkozhat ugyan, de mostani szezonban fölmutatott a teljesítményük egyenlőre az utolsó helyen marasztalja őket.

Egészen biztos, hogy most a szintén szomorú szériában lévő Dunaferrel szemben az egyenleg javítására fognak törekedni

És mi van a dunaújvárosi legényekkel?

Ők sem tudnak mivel dicsekedni, hiszen az utolsó öt mérkőzésüket pont nélkül zárták. Az újjá szerveződött alakulat az első pofont Újpesten kapta, ami egy 6-0-ásvereséget jelentett. Ez után a Haladás érkezett és a tőlük elszenvedett 2-5-ös vereség miatt nem volt pironkodni valójuk. Összességében remek teljesítményt mutattak.

Ezután jött a rosszemlékű mérkőzés az Aramis ellen. Azt a meccset ugyan 7-4-re nyerték a budaörsiek, de azt a túlfűtött hangulat és a furcsa játékvezetés is támogatta.

Végül a hétfői eset Kecskeméten. Ott már egy kicsit sok volt a két korosztályban rajtuk lévő teher.

Felmenthetnénk az eredménytelen harcok, és vigasztalhatnánk őket

a nem egyenlő fizikai paramétereik ellenére is fölvett csatáik miatt. Szemmel láthatóan nem kívánják egyiket sem. Konok módon versengenek a csapatba kerülésért, és nem adják föl a harcukat a következő pontokért. Egy kis szerencsével ezúttal sikerülhet.

BT

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB