Oldalsáv

Egy újabb erőpróba után

2021. június 4.
Lehetséges, hogy egy ideig még kiírhatjuk ezt a meghatározást a DUNAFERR DUE DUTRADE FC NB I.-es futsal mérkőzéseit jellemezve. Az Aramis elleni idegenben megvívott legutóbbi összecsapásuk, amit az elmúlt pénteken vívtak meg, 7-4 (2-2) –es vereséget, de bíztató játékot hozott.

A rosszemlékek helyszínére tértek vissza

Mint emlékezetes, ez az eredetileg október utolsó napjára kiírt mérkőzés a rosszemlékű függönyös história miatt, (ismeretlen okok miatt nem működött a pályát elválasztó függöny felhúzó szerkezete) az elmúlt péntekre halasztódott. A Férfi Futsal NB I. 9. fordulója ezzel a találkozóval zárult. Az élet a legnagyobb tabellaszerkesztő is, hiszen akkor az Aramisnak kellett volna egy meggyengült csapattal pályára lépnie, ezúttal az újvárosiak kényszerültek ebbe a helyzetbe. A hagyományaik szerint a mieink ezúttal sem kerestek más megoldást, a jövőjüket építve úgy is beleálltak a meccsbe.

Szikrázó, túlfűtött hangulatban

A helyiek jelentős erő demonstrációval kezdtek, beszorították a Dunaferrt, és mindenféle irányból tűz alá vették Cseresnyés kapuját. Ők jól tűrték az erőszakot, és látványos kontrákkal operáltak.

Két dologra nem volt orvosságuk, az egyik az ellenfél emberelőnyös játéka. Ebből zavarba hozhatók voltak, a bekapott góljaik is ezekből születtek. A másik a fölpaprikázott, időnként hisztérikus hangulatba sodródó ellenféllel való játék. Ennek vált áldozatává az igazságát kereső, ezúttal két szép gólt is vágó Boldizsár, akit kiállított a játékvezető.

Elvileg nem a pénteki volt a legerősebb összeállítása az újvárosi csapatnak, de mégis megtették, ami tőlük tellett. Nem álltak le, hanem az utolsó pillanatig is keményen harcoltak. Látható módon szeretnék a céljaikat elérni.

Érthető elégedettséggel

Facskó József a dunaújvárosiak edzőjétől ezt hallottuk a mérkőzés végén.

-Nagyon jól kezdtünk, kontrákból kétgólos előnyt szereztünk a mérkőzés elején. Úgy éreztem, hogy utána sem történt semmi baj. Akkor az ellenfelünk az előnyünkre és arra a védekező játékra reagált, amit kivittünk a pályára.  Emberelőnyös taktikára váltottak és abból egyenlítettek a félidő végére. Közben nekünk is voltak lehetőségeink, de azokat nem tudtuk gólra váltani. Az első félidőt ismét nagyon szépen dolgozták végig a srácok.

A problémánk ugyanabban van, mint a korábbi mérkőzéseinken. azon dolgozunk, hogy ezt az aktív és magabiztos időszakot minél kijjebb tudjuk tolni, mert annál közelebb kerülünk ahhoz, hogy eredményesen zárjuk a meccseinket.

Ugyanis a második félidőt ismét egy gyors bekapott góllal kezdtük. Azt gondolom, hogy ez nem a fizikai fáradtság rovására írható. Abból fakad, hogy az élvonal sebességén még nem tudjuk fejben lereagálni az eseményeket. Egy kicsit még lassabban gondolkodunk az ellenfeleinknél. Azt látjuk, hogy jelenleg még csak az első félidő idejére tudunk megfelelően felpörögni és kontrollálni az eseményeket.

A pozitívumok

Ezek közé írom föl, hogy az Aramis vendégeként négy gólt szerezni és hosszú időn át a meccsben lenni  egy dicsőség. Ahogy az is, hogy a hazaiak 5-2-es vezetése után sem következett be csapatom látványos szétesése. Megmutattuk, hogy maradt még tartásunk és az utolsó pillanatig is képesek vagyunk küzdeni a céljainkért. Gólokat is szereztünk, ami mindenképen előrelépés a korábbiakhoz, például a Haladás elleni mérkőzésünkhöz képest.

Még három bajnoki mérkőzésünk van ebben a hónapban, amiken szintén lehet javítani és abban az esetben előbbre is léphetünk. Nagyon megvagyok elégedve a srácokkal, megyünk előre és a játék iránti alázattal tesszük a dolgunkat.

BT

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB