Oldalsáv

Erősödő önbizalommal

2022. szeptember 12.
Kettős szerepben - játékosként és edzőként is igyekszik a legjobb teljesítményt nyújtani

Szili Szabolcs a Dunaújváros Futsal férfi csapatának huszonhét éves, 9-es számú játékosa. Ez nem számít a szerencse számának, de az idekerülése óta, másfél éve, ezt viseli. A felnőtt csapatbeli munkája mellett az U20-as korosztály edzője is. A sok nehéz mérkőzés után ma már bízik a sikeres folytatásban. Erről beszélgettünk vele a szezon második mérkőzésük után.

Valami megváltozott tavaly óta?

Szerencsére igen. Sokkal szervezettebben tudjuk végezni a munkánkat. A tavalyi szezonzáró csapatunk magja állt össze a mostani rajtra. Akkor valami elkezdődött és most bízok a folytatásban.

Tíz év óta szerepelek a labdarúgásban, de úgy érzem, hogy még mindig van mit tanulnom. Egészen jó dolgokkal találkozunk az edzéseken, amiket máris fel tudunk használni.

A tolnai bajnoki meccs a győzelem ellenére elég furcsán sikerült

Az első félidőben elég sok helyzetet elpuskáztunk, ha öt lett volna közte, akkor sem szólhatott volna érte az ellenfelünk. Amikor visszajöttek a meccsbe akkor még nyomtak, de miután elfáradtak, egyértelműen lezártuk a meccset egy sorozatnyi góllal. Négyet vágtunk egymás után.

Mit gondolsz, miben kellene fejlődnötök?

Az első két mérkőzésen nem a legjobban sáfárkodtunk a helyzeteinkkel.

Az biztos, hogy ki tudjuk alakítani őket, de a befejezéseknél koncentráltabbnak kell lennünk, higgadtabban kell cselekednünk az ellenfél kapuja előtt.

Megváltozott a mezőny körülöttetek?

Szerintem a tavalyinál erősebb lett a bajnokság az idei szezonban. Itt van például a következő ellenfelünk a MAD DOGS Futsal csapata, akiknek nagyon erős a keretük, ezért is gondolom úgy, hogy egy nehéz mérkőzés áll előttünk.

A már említett higgadtság, a taktikai utasítások betartása, a csapatként működés kell a sikerünkhöz. Fegyelmezett játékkal lehet esélyünk a pontszerzésre, természetesen hazai pályán a célunk sem lehet más.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB