Oldalsáv

Egy újabb lehetőség a továbblépésre

2022. december 18.
Izgalmas összecsapásnak ígérkezik a Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport 15. fordulójában az Asterix Érd – Dunaújváros Futsal mérkőzés. Az esemény Érden, a Treff Sportcsarnokban, 2022.12.19-én hétfőn, 19.30-kor kezdődik.

Az Asterix Érd

A kilencedik fordulóval kerültek föl a rosszkedvű sereghajtók közül a középmezőny aljába, az akkor szenzációs haditettükkel, amikor az UTE-t 8-5-re verték a Treff Sportcsarnokban. Ekkor léptek a nyolcadik pozícióra.

Ez után már keserű pirulák jutottak nekik: egy 4-0-s zakó Pécsett, pláne az otthon a Tolna-Mözstől elszenvedett 5-4-es vereség. Gyógyírként szolgálhatott a Hidegkút otthonában kiharcolt 7-6-os, pláne a Mad Dogs elleni 4-2-es győzelmük. A hidegzuhany a Nagykanizsai 8-5-ös vereség lehetett.

Most aztán hozzájuk érkezik a vonalait egy kissé rendező Dunaújváros Futsal, és ellenük nyilván különösen éhesek lesznek a sikerre.

A Dunaújváros Futsal

A szemünk láttára zajlottak a különleges, gyakran a hajszálakon múlt vesztes csatáik és az imponáló győzelmeik. Láttuk, amikor objektív okok miatt elfogyott a csapat, s vele a győzelmeik. Azt is, hogy amikor visszatért a kívánatos létszámuk, újból sikeressé vált a játékuk. Látni való, hogy ha együtt vannak, bízhatunk a helytállásukban.

A mieink a rájátszásról szőtt terveikről még nem nyilatkoztak nyilvánosan, de ha mint most is, felcsillan a lehetőségük rá, alighanem megér nekik „egy kis” plusz erőbedobást az elérése.

A két csapat már játszott egymással egy komoly, a végére szinte adok – kapokká keményedett mérkőzést az Egyetem Arénájában. Akkor a mieink nyertek 7-5-re. Elképzelhető, hogy az érdiek revansot akarnak venni?!

Mitől lehet ez a találkozó különösen izgalmas?

A lehetőségek miatt.  Jelen pillanatban a Dunaújváros Futsal a nyolcadik, az Aszterix a kilencedik helyen áll. A helyezésbeli különbséget az érdiek eggyel több veresége okozza. Az újvárosiak ráadásul eggyel kevesebb meccset játszottak. Nyilvánvalónak tűnik, hogy a hazai csapat megszeretné szerezni az előnyt a vendégekkel szemben, hiszen itt kimondva, vagy anélkül, már a Felső házba jutás lehetősége is inspirálhatja őket. Már csak azért is rátehetnek egy lapáttal.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB