Oldalsáv

A péntek 13. a mi sikerünket hozta

2023. január 17.
A mérkőzés 5–3 (2-2)-es „hazai” győzelmet hozott a Rácalmási Sportcsarnokban, pénteken este.

A mieink mára már lassan hazai pályaként emlegethetik a vendégszerető, és rendre kiválóan felkészített létesítményt, amiről a közönség és a vidékről érkező csapatok is elismerően nyilatkoznak. A szurkolók és a szembenálló felek is feszülten várták a kezdő sípszót, aztán megkezdődött az összecsapás.

Az első félidőben

A vendégek már az első percek bátor megmozdulásaikkal jelezték, hogy komoly szándékkal érkeztek. Aztán a hazaiak is bemutatkoztak. Ivacs Gábor parádés lövésével megszerezte a vezetést és felfűtötte a nézőteret. Szinte hidegzuhanyként érte a piros mezeseket Tar Tamás magabiztos egyenlítése, amire pedig tálcán kínálták a lehetőséget (1-1). Újabb szép játék után Szili Szabolcs lett az eredményes (2-1). Némi küzdelmek után a hazai csapat ismét az előbbi hibájába esett, amit Fehér Dávid használt ki (2-2). A szünetig nem változott az állás a jó ritmusú mérkőzésen.

A folytatásban

A csapatok fokozták a tempót, és a vendégek mindent elkövettek az előny megszerzésére, amit egy szöglet nyomán Kovács Ádám révén el is értek. (2-3) A feszültség tovább növekedett, a játék is szikrázóbbá vált. 

Utána viszont igazából magára találtak a mieink. Először Németh Tamás találta meg azt a rést a védekezők sűrűjében, ami az egyenlítéshez volt szükséges (3-3), majd Kovács Krisztián egy szép forgás után távolról bombázott a hálóba (4-3) végül a Cséká, Csányi Dávid tette föl a pontot egy elegáns megoldás után (5-3).

Ezt követően az igazi izgalmakat már csak a csapatunk által túl korán termelt öt fault jelentette, de higgadtak maradtak és megúszták egy újabb és azzal együtt a büntető rúgás nélkül.  A lefújás után okkal tapsolta meg a csapat a hűséges szurkolóit, azok pedig a kedvenceiket, akik ezen az este átlépték az árnyékukat.

Tóth Árpád a Dunaújváros Futsal edzője

- Gratulálok a Tihany csapatának, mert komoly ellenfelünk volta és egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A jó ellenfélen kívül tovább nehezítette a dolgunkat, hogy a legjobb formát hozó gólvágónkat Godslovet betegség miatt elvesztettük erre a mérkőzésre.

Ez jelentős problémát okozott, de szerencsére ma mások léptek a helyére és ezért sikerült hoznunk a mai meccset. Ettől vagyunk mostanában jó csapat, mert, amikor kell, kisegítjük egymást.

Voltak azért nektek is meleg pillanataitok!

- Ez így van. A szünetben el is mondtam a fiúknak, hogy az első húsz ercben saját magunknak tettük nehezebbé a játékot. Két könnyű gólt kaptunk. A második félidő elején belealudtunk egy szögletbe, amiből gólt is kaptunk. A következő percek nagyon az ellenfelünk felé billentek. Utána rendeztük a sorainkat, és mivel mostanában mentálisan is együtt vagyunk, ezért áttudtunk lendülni azon a hullámvölgyön.

A mérkőzés hajrájára tovább nőtt a feszültség a könnyen megszerzett öt fault miatt!

- Nem egyszerű az edző és a csapat élete sem, amikor idő előtt összejön ez a rémisztő öt fault. Látható módon mára már érettebbé vált a játékunk és ezért sikerült további izgalmak nélkül lehozni ezt a mérkőzést. Jó felé haladunk.

Rengeteg jó egyéni teljesítményt láthattunk, de ennek ellenére csapatként nyertük meg ezt a meccset.   

László Gábor a Tihanyi FC játékos edzője

- Ez egy jó iramú szoros és izgalmas mérkőzés volt, ami valószínűleg a közönségnek is tetszett. Sajnos többször is komoly hibák csúsztak a játékunkba, és ezért nem tudtuk végrehajtani, amire készültünk.

További gondot jelentett a számunkra, hogy többen betegségből illetve sérülésből tértek vissza és még nem érték el a korábbi színvonalukat. A mérkőzés végre már erőnléti problémákkal küzdöttek.

Nagy munkát vettél a válladra, hiszen a pálya széléről is irányítottál, de a játékba is bekellett szállnod.

- Elég nagy kihívás besavasodva leülni a kispadra és onnét objektív döntéseket hozni. Szerencsére a cserekapusunkban, az Illés Áronban teljesen megbízhatok, ő mindenben a segítségemre van és így könnyebb lesz a feladatom, hiszen amíg a pályán vagyok, irányítja a csapatunkat.

A hírek szerint alaposan fölszívtátok magatokat, amivel már a rájátszásra készültetek?

- Valóban így készültünk, mindent megtettünk a sikeres folytatásért, mert szerettünk volna a Felső-Házba becsusszanni, de sajnos a vírus az egész csapaton átment, ezért szinte az elejéről kezdhetjük a munkánkat. Így aztán sokkal nehezebb lesz, de az utolsó pillanatig küzdeni fogunk érte.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB