Oldalsáv

Az új év első bajnoki mérkőzése következik

2023. január 12.
Dunaújváros Futsal - Tihanyi FC bajnoki mérkőzés
16. forduló
2023. január 13. 20:00 óra, Rácalmási Sportcsarnok

Vajon kinek hoz szerencsét a péntek 13-a?

Mindkét csapatnak nagy szüksége lesz rá, hiszen a mieink számára akár helycserét is hozhat a mérkőzés, amit a vendégek nyilván szívesen elkerülnének. 

Kétségünk nem lehet zuhanyhíradók állításával szemben, melyek szerint például a tihanyiak is komoly céllal folytatják a bajnokságot. A legutóbbi találkozójukon döntetlent játszottak a Tolna-Mözs ellen idegenben, előtte viszont otthon az UTE-tól szenvedtek egy szűk vereséget.

A Dunaújváros Futsal is megszenvedte legutóbb az UTE játékát a MK fordulóban, ahol egy néhány perces rövidzárlat okozta a csapat vesztét. Nyilván ezúttal nem esnek hasonló hibába. A Tihany ellen is rossz a csapatunk legutóbbi emléke, hiszen akkor idegenben csak öt mezőnyjátékost tudtunk felsorakoztatni. A nagy hátrány akkor verséget hozott. Ezúttal látványos, izgalmas csatára készülhetünk.

 

Tóth Árpád a csapat edzője is a szokásos őszinteségével nyilatkozott az eltelt mozgalmas félévről.

- Vegyes érzelmekkel gondolok erre az időszakra. Voltak benne hullámvölgyek és bíztató szakaszok is. Minden szempontból tanulságos időszakon vagyunk túl. Az ünnepek körül egy kis idő jutott a lazításra, de utána már ismét komoly feladatok vártak ránk, előbb a kupameccs, aztán folytatódik a bajnokság..

Voltak-e hasznos tapasztalatok?

- Azt gondolom, hogy minden meccsen van mit tanulni. Ez a játékosokra és rám is érvényes.

Mintha megcsillant volna a lehetőség előttetek a felsőházba való bejutáshoz.

- A távlatokat tekintve lehetséges, de nekünk mindig az előttünk álló, soron következő feladatokra kell koncentrálnunk. Minden alkalommal megpróbáljuk a maximumot kihozni az adott mérkőzésből.

Mi kellett a szerencsés fordulathoz, ami a kedvező eredményeket hozta?

- Szerintem nincsenek nálunk csodák, egyszerűen végre darabszámra megvagyunk. Ez egy kiegyenlített teljesítményhez segített bennünket a cserék esetében is, mert pótolni tudtuk egymást, illetve felfrissülten tudtunk visszakapcsolódni a mérkőzésbe. Rengeteget gyakoroltunk, de a létszámban a következő tavaszi szakaszban is meg kell lennünk.

A folytatásról

-  Nagy feladat előtt állunk hiszen, mint mindenki, mi is minden meccset szeretnénk megnyerni. A legközelebbi ellenfelünk a Tihany lesz, akiket péntek este fogadunk. Fontosak a jó eredmények, hiszen szeretnénk megközelíteni az élbolyt.

Nem könnyű a helyzetünk, hiszen a csapat majdnem fele, egy-másfél hónapja van velünk. Tehetséges, sikerre éhes sportemberek, de még meg kell tanulják a mi játékrendszerünket. Azt gondolom, hogy a csapatunk egyre jobban formálódik és majd a jó eredmények is megszületnek.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB