Oldalsáv

Búcsú a Futsal Magyar Kupától

2023. január 9.
Nagyon várt, az összecsapás sodrában hosszú időszakon át reményteli mérkőzés végül vereséggel zárult számunkra.

A papírforma

... vendégcsapatot ígérte a nyertes pozícióba. Ők a bajnoki tabella második helyén állnak és a legtöbb gólt lőtték a csoportjukban. Ebben a szezonban a korábbi mérkőzéseiket megnyerték a mieinkkel szemben. Mellettünk szólt a becsvágy, hogy most már revansot vehetnek a jobb szériában lévő ellenfelükkel szemben. Ezt a reménykedést erősítette a focilegenda, miszerint a kupameccsek egy másik planétán játszódnak, tehát bármi előfordulhat.

Az első félidőben

A kemény beköszönést Dobos Dávid nevéhez fűződött, ő szerezte meg a vendégek vezetését, de tíz perc után a hazai csapat hengerelt. Előbb Csányi Dávid, majd egy duplával Egejuru Godslove Ukwuoma  jelentkezett (3-1). Az UTE-ből ismét Dobos lépett ki és szépített. A két percig tartó tűzijátékot Godslove zárta le és állította be a félidei eredményt (4-2).

A folytatásban

A szünet végén a vendégekre kellett várni, akiknek érthetően volt néhány megbeszélni valójuk a számukra szemmel láthatóan meglepő hazai vezetés nyomán.

Aztán négy perc kiegyenlített birkózás után egy nagyot lépett az UTE. Szedmák, Czerman, Dobos, Sztraka, majd újból Czerman, ötöt vágtak négy perc alatt (4-7). Elképesztő sorozat volt, amihez a hazai védelem csak asszisztálni tudott.

Ez a sorozat érthető módon a padlóra küldte a csapatunkat, akik időkérés után ismét magukra találtak, helyzeteket dolgoztak ki, de a két fronton harcoló Lcsó Gábornak a Lilák kapusának nem okoztak túl sok feladatot. Igaz Varga Milánnak sikerült szépíteni (5-7),  de a két gólos, viselhető gólkülönbséget Csernay mégiscsak elrontotta (5-8)

A négyperces rövidzárlat kikerülésével kiváló meccsel dicsekedhetett volna mindkét gárda, így viszont csak az UTE örülhetett.

Mestermérlegek

Tóth Árpád a Dunaújváros Futsal edzője

- Először is gratulálok az Újpest csapatának, hiszen egy jó csapattól szenvedtünk vereséget. 

Az első félidő jól sikerült, a másodikban sajnos a legnagyobb hibát én vétettem. Úgy érzem, hogy „elcseréltem” magam. Volt egy két- három perces időszak, amikor nem egy összeszokott sor volt fönn a pályán, ami három-négy gólt eredményezett. Ettől törvényszerűen mentálisan gödörbe kerültünk.  Az utolsó néhány percre mivel nem volt vesztenivalónk, följebb toltuk a védekezésünket és ebből születtek a helyzeteink, amik nekik is voltak. Ezzel az eredménnyel kiestünk a sorozatból, most már a bajnokságra kell koncentrálnunk.

Szűcs Attila az UTE játékos edzője

- Az 5-8 jól néz ki, de azért volt honnét jönni, hiszen a félidőben jó játékkal még 4-2-re vezetett a Dunaújváros. Aztán a szünetben sikerült rendezni a sorainkat, így megtudtuk nyerni a mérkőzést.

Vakmerő húzásnak tűnt, de bejött a speciális 5:4-ben való játékotok a kapusotokkal.

- Igyekszem fiatalként bátor, támadó futballt preferálni és, szívesen támaszkodok a kapus  kollégánkra is. Hetente három – négyet edzünk, jól forogtunk ki belőle. A támadásokból a védekezésbe való átmeneteket, és az emberelőnyös helyzeteket is sokat gyakoroljuk a videó elemezések nyomán.  Nagy erényeink lettek ezek ez az eddigi szezon alatt.

A kupameccs ma is egy másik fajta focinak bizonyult?

- Ez így volt ma is, hiszen teljesen más volt a mai találkozó, mint az előző kettő bajnoki. Készült belőlünk a Dunaújváros, aki egy szépen fejlődő, jó csapat lett. Azt gondolom, hogy a tavaszra egy nagyon erős csapattá fog formálódni.

A céljaitok?

- A kupasorozatban minél tovább szeretnénk jutni. Mellette az NB II. megnyerése és az osztályváltás is. Méltóan szeretnénk képviselni a Újpest nevet!

Az Újpest néven már játszik egy csapat az első osztályban!

- Ez egy nagyon nehéz kérdés. Mi vagyunk az eredeti csapat, az Újpesti Torna Egylet. Ott egy két - három tulajdonos kezében lévő magán klubban játszó ezen a néven játszó gárdáról beszélünk. Nem látok előre a jövőben, de bízok abban, hogy nem fog fejtörést okozni az illetékes embereknek, ha feljutunk, hogy ki viselje ezt a nevet.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB